ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Samsung: Κυβερνοεπίθεση με λεία τον πηγαίο κώδικα των Galaxy

samsung-κυβερνοεπίθεση-με-λεία-τον-πηγαίο-κώ-109858

Η Samsung με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα παραδέχθηκε ότι ομάδα χάκερς προχώρησε σε παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας της εταιρείας με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν εταιρικά δεδομένα αλλά και να αποκτηθεί πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του λογισμικού των smartphones της σειράς Galaxy.

«Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι υπήρξε παραβίαση και διαρροή δεδομένων, συγκεκριμένων εσωτερικών δεδομένων της εταιρείας. Αμέσως, αφού ανακαλύψαμε το περιστατικό, ενδυναμώσαμε τα συστήματα ασφαλείας μας», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Samsung.

«Σύμφωνα με την αρχική ανάλυση, η διαρροή σχετίζεται με τον πηγαίο κώδικα που αφορά τη λειτουργία συσκευών Galaxy, αλλά δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα καταναλωτών ή εργαζομένων», καταλήγει.

Η ανακοίνωση της κορεατικής εταιρείας ήρθε μετά από ανακοίνωση της ομάδας Lapsus$, μέσω του καναλιού της στο Telegram, με την οποία ισχυριζόταν ότι είχε κλέψει περί τα 190 GB δεδομένων στα οποία περιέχονταν και κρίσιμος πηγαίος κώδικας συσκευών.

Παρόλα αυτά, η Samsung δεν ανακοίνωσε ακριβώς ποια ομάδα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση ενώ δεν έγινε σαφές ούτε ποια ακριβώς δεδομένα έχουν κλαπεί.

Σημειώνεται ότι με το brand Galaxy της Samsung κυκλοφορούν τόσο smartphones (κάθε κλίμακας τιμής) όσο και tablets. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία δεν αναμένει να υπάρξει αντίκτυπος από τη διαρροή στη λειτουργία της ή στην ασφάλεια των δεδομένων των πελατών της.

Η Lapsus$ είναι η ίδια ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για τη διαρροή δεδομένων και από την Nvidia, τον περασμένο μήνα.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου