ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δείτε το νέο τηλέφωνο τεχνητής νοημοσύνης – Κινητό χωρίς οθόνη θα εμφανίζει πληροφορίες στο χέρι

δείτε-το-νέο-τηλέφωνο-τεχνητής-νοημοσ-1016366

Το κινητό Ai pin καρφιτσώνεται στα ρούχα και λειτουργεί ως smartphone

Τα έξυπνα κινητά έχουν ήδη αλλάξει σημαντικά όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές, αλλά και την ίδια την αγορά τους την τελευταία δεκαετία

Καταιγιστικές αλλαγές, πολλές από τις οποίες είναι ήδη ορατές στην καθημερινότητα μας επιφέρει η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόκειται για ένα νέο τηλέφωνο τεχνητής νοημοσύνης χωρίς οθόνη, που θα μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες στο χέρι σας και θα έχει μια σειρά από αισθητήρες, μικρόφωνα και ηχεία για πλήρη αλληλεπίδραση με τον χρήστη και άλλους.

Καθηγητής ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Πανεπιστημίου ΝΤΝU δήλωσε: «Δεν είναι και πολλά περισσότερα από ένα κινητό τηλέφωνο από αυτά που ξέρουμε. Είναι ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο χωρίς οθόνη. Έχει sim κάρτα το ίδιο. Την κάρτα εκείνη που χρησιμοποιούν τα κινητά προκειμένου να συνδεθεί με το διαδίκτυο».

Η συσκευή μεγέθους δακτύλου είναι εξοπλισμένη με κάμερες για σάρωση και θέαση του περιβάλλοντος, με κρυφούς αισθητήρες για την ενεργοποίησή της και με ενσωματωμένα ηχεία και στην ουσία επιτρέπει να κουβαλάμε πάνω μας την τεχνητή νοημοσύνη.

Η διακριτική φορητή συσκευή AI που συνδυάζει φωνή και οπτική αλληλεπίδραση, σχεδιασμένη ως μοντέρνος προσωπικός βοηθός, με την υποστήριξη του chat GPT-4.

«Η επεξεργασία των πληροφοριών δεν γίνεται τοπικά στη συσκευή. Υπάρχει μεταφορά δεδομένων σε μεγάλες υπολογιστικές μηχανές, άλλωστε έχει ανακοινωθεί η συνεργασία με το chat gpt της google».

Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του νέου κινητού

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του AI Pin είναι η σχεδίαση «privacy-first» που διασφαλίζει ότι δεν ακούει πάντα τις συνομιλίες του χρήστη.

«Λατρεύουμε να δημιουργούμε τεχνολογία που κάνει τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη. Και πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι η κινητήριος δύναμη για το επόμενο βήμα στη δημιουργία συσκευών».

Η συσκευή περιλαμβάνει επίσης μια ένδειξη απορρήτου Trust Light, η οποία ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείται η κάμερα, το μικρόφωνο ή οι αισθητήρες. Αυτή η δυνατότητα δίνει προτεραιότητα στο απόρρητο και τη διαφάνεια των χρηστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου