ΣΤΙΒΟΣ

«Κατάληψη» στο Παλιούρι

κατάληψη-στο-παλιούρι-70443

Με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ο ορεινός αγώνας δρόμου στον οικισμό Παλιούρι την Κυριακή 20 Μαρτίου για την ανάδειξη του χωριού αλλά και τη διάσωση των εθίμων του.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτές τον Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Παλιουρίου «Ο Αγ. Νικόλαος», τον ΣΔΥ Βόλου-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, τη Δ/νση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΠΦΑ Μαγνησίας, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και με την υποστήριξη του ULTRA PELION TRAIL.

Πολύτιμες -για άλλη μια φορά- ήταν οι υπηρεσίες μελών της Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. Ο αγώνας περιλάμβανε διαδρομές 10 και 5χλμ. καθώς και για παιδιά δημοτικού.

Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε σε αγροτικό δρόμο ανάμεσα σε αχλαδιές και ελαιώνες, σε υψόμετρο 200μ.-300μ. και ξεχωριστό και όμορφο τόνο έδωσαν δύο άλογα που προπορεύτηκαν κατά την εκκίνηση των δρομέων (Rantzo Caballeros-N. Χατζητριανταφύλλου, Απ. Χριστοφορίδης-αναβάτες).

Ο αγώνας διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλιουρίου «Ο Αγιος Νικόλαος», για την ανάδειξη του χωριού αλλά και τη διάσωση των εθίμων του.

Διοργανώνεται σε ανάμνηση του παραδοσιακού αγώνα δρόμου, παλιού εθίμου, που γινόταν στο πανηγύρι της δεύτερης ημέρας του Πάσχα στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου. Το έπαθλο σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν ένα μαντίλι (όπως έγινε και στους νικητές του ορεινού αγώνα), μαζί με προσφορές των θεατών. Αγώνες δρόμου με έπαθλο ένα μαντίλι γίνονταν και τους προηγούμενους αιώνες και γίνονται ακόμη σε πολλά χωριά της Θεσσαλίας, όπως στη Νίκαια και στον Ριζόμυλο.

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή τους και την αγωνιστική τους προσπάθεια και όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας: ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας, Smokers Coffee & Food, ΕΨΑ, ZAGORIN, ΚAUFCENTER, Bakers Φούρνοι, Φροντιστήρια Μ.Ε. «ΔΙΑΣΤΑΣΗ», Suenos cafe, στεγνοκαθαριστήρια Λιάτζουρας και Μελαχροινάκης Αποστόλης με τις γενναιόδωρες χορηγίες τους. Η κλινική ΑΝΑΣΣΑ με τη διάθεση ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και η ιατρός Μαρία Μάνου φρόντισαν για την ασφάλεια όλων.

Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα βοήθησαν οι Θεόδωρος Γιαλαμάς του Αθανασίου, Βούλγαρης Χρήστος, Ρέππος Νίκος, Αλκμήνη Κρινάκη, Ιωάννα Σακαβάλα του Φιλίππου, Θεώνη Βούλγαρη, Νίκος Μόσιος, Κώστας Τσιαντός, Νίκος Τουλούδης, Γιώργος Λίταινας, Κώστας Πολίτης, Χάρης Ντε λα Κρουζ, Σταύρος Βουλγαράκης, μέλη του συλλόγου Κένταυρος Βόλου και του πολιτιστικού Συλλόγου Παλιουρίου.

Θαυμάσια στιγμιότυπα αποτύπωσαν με την ευαίσθητη, καλλιτεχνική ματιά τους με τον φωτογραφικό φακό η Γεωργία Μαραϊδώνη και ο Ξενοφών Καπλάνης. Εξαίρετο παράδειγμα ευγενούς άμιλλας και αλληλεγγύης αποτέλεσε η συμπεριφορά του μικρού αθλητή Ιωσήφ Νικολαΐδη, που συμπαραστάθηκε σε συναθλητή του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

O Πολιτιστικός-Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου «Ο Αγιος Νικόλαος» θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια όλους, που με τη δυναμική παρουσία και προσφορά τους βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Ευχή όλων να υπάρξει συνέχεια στο εγχείρημα που έδωσε μια νέα διάσταση «στο μαντίλι» το οποίο αποτελούσε παραδοσιακό δρώμενο στο Παλιούρι.

Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ 10ΧΛΜ

Φιλάρετος Μπούκης (TIHIO RACE TEAM), Δημήτρης Φράγκος (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ), Ζήσης Τσουρέλης (ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ/ΣΔΥΒ)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 10ΧΛΜ

Εύη Μυλωνά (ΣΔΥΒ), Δήμητρα Καλτσή, Άρτεμις Λιόλιου (ANTHEMA RUNNING TEAM/ΣΔΥΒ)

ΑΝΔΡΕΣ 5ΧΛΜ

Ζήσης Τσουρέλης (ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ/ΣΔΥΒ) , Αλέξανδρος Τατάκος (GO ROW), Fatmir Allushi (ΣΔΥ ΑΓΙΑΣ)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 5ΧΛΜ

Δήμητρα Πουλούλη (ΣΔΥΒ), Χριστίνα Χατζηγιαννίδου (ΣΔΥΒ/ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ) Ματίνα Λίντζου (ΓΣ ΒΟΛΟΥ)

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 10ΧΛΜ.

ΑΝΔΡΩΝ 18-35

Χρήστος Παρασκευάς (Νίκη Βόλου), Νικόλαος Δήμτσας (ΑΤΛΑΣ ΒΟΛΟΥ), Βασίλειος Προνοϊτης

ΑΝΔΡΩΝ 36-50

Φιλάρετος Κυριακάκης (VMAX TRAINNING/ΣΜΝΛ), Μίλτος Καραπιπέρης, Πέτρος Γεωργούλας (ΣΔΥΒ)

ΑΝΔΡΩΝ 51-65

Στέφανος Μουρογιάννης, Τάσος Ροβυθάκης (ΣΔΥ Κοζάνης), Χάρης Ακρίβος (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ)

ΑΝΔΡΩΝ 66+

Γεώργιος Γαλάνης (ΣΔΥ Κοζάνης), Μιχαήλ Άκερμαν (ΣΔΥΒ), Γιώργος Καραγκούνης

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 36-50

Χριστίνα Χατζηγιαννίδου (ΣΔΥΒ/ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ), Μάρθα Νταϊφά (ULTRA PELION TRAIL), Ασπασία-Ειρήνη Μανταλιανού (ANTHEMA RUNNING TEAM/ΣΔΥΒ)

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 51-65

Κατερίνα Putz (ΣΔΥΒ), Τζώρτζια Ιωάννου (ΣΔΥΒ), Γιούλη Φυτιλή (ΛΑΜΙΑ)

ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ

(μικρότερος αθλητής στα 5χλμ)

Σιδηρόπουλος Χρήστος (ΑΟ Μαγνησίας)

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ

(για την πολύτιμη στήριξη)

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου