ΣΤΙΒΟΣ

Ηθελε χρυσό, πήρε ασημένιο η Βελέντζα

ηθελε-χρυσό-πήρε-ασημένιο-η-βελέντζα-522615

Η Ανδρομάχη Βελέντζα της Νίκης Βόλου μετά την επιτυχία της στο Καυτανζόγλειο με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο τριπλούν στην κατηγορία Κ-20, ήθελε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-18, που έγινε στο «σπίτι» της, στο Πανθεσσαλικό, το Σαββατοκύριακο να πάει ένα βήμα πιο πάνω και να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, φορώντας στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Παρόλ’ αυτά, δεν τα κατάφερε, αν και είχε τις δυνατότητες για μεγαλύτερα άλματα, που θα την οδηγούσαν στην επίτευξη του στόχου της. Δυστυχώς, το άγχος του φαβορί για τη 16χρονη αθλήτρια λειτούργησε αρνητικά, με την ίδια να πατάει σε όλα τα άλματά της πολύ πίσω. Η καλύτερή της επίδοση ήταν στην τρίτη της προσπάθεια το 11.94 με ευνοϊκό άνεμο 2.10 κι αυτό της έδωσε τη δεύτερη θέση. Πάντως, ήταν η μοναδική αθλήτρια από τη Μαγνησία που ανέβηκε στο βάθρο.

Πρώτη ήταν η Βοκοτοπούλου του Πανελληνίου, η οποία στη δεύτερη προσπάθειά της είχε κάνει 11.96, που θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να της δώσει το χρυσό, αλλά στο τελευταίο της άλμα βελτίωσε κι άλλο την επίδοσή της με 12.23.

Η εξέλιξη του αγώνα φόρτισε συναισθηματικά την Ανδρομάχη, η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μετά τον τελικό, αλλά ο προπονητής της, Αποστόλης Βλαχάβας, ήταν εκεί να της τονώσει το ηθικό.

Ο ίδιος δήλωσε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ»: «Η είσοδος στον τελικό με την πρώτη επίδοση και οι υψηλές προσδοκίες πολλές φορές σ’ αυτές τις ηλικίες λειτουργούν σαν βάρος και έτσι έγινε. Ολα τα άλματα, ενώ ποτέ δεν είχαμε ξανά τέτοια προβλήματα, ήταν πατημένα πολύ πίσω και ενώ ήταν ικανά να δώσουν την πρωτιά, δεν μπόρεσε αυτό να γίνει και πράξη. Μαθαίνουμε και προχωράμε στα επόμενα!».

Και σίγουρα υπάρχει συνέχεια για την Ανδρομάχη Βελέντζα, η οποία εκτός από τον στόχο του Βαλκανικού της Σερβίας τον Αύγουστο, έχει μπροστά της κατά πάσα πιθανότητα τη συμμετοχή της την επόμενη βδομάδα στη διεθνή συνάντηση Ελλάδος-Κύπρου στη Λευκωσία στην κατηγορία Κ-18 και βάσει διάκρισης και επιδόσεων πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός.

Η Βελέντζα προσγειώνεται στην 3η της προσπάθεια στα 11.94

… και ο πίνακας δείχνει την επίδοσή της

Με τον προπονητή της Απ. Βλαχάβα, φορώντας το ασημένιο στο στήθος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου