ΣΤΙΒΟΣ

Σακοράφα: Ερχονται νέοι μεγάλοι αγώνες στο Πανθεσσαλικό

σακοράφα-ερχονται-νέοι-μεγάλοι-αγώνε-522593

Με τις καλύτερες εντυπώσεις κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, έφυγαν οι αθλητές -κι όχι μόνο- που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ-18 στο Πανθεσσαλικό, το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο τη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή. Ο κόσμος στις κερκίδες ειδικά στους απογευματινούς τελικούς και τις δύο μέρες έδωσε σημαντικό παρών, ενώ στην πόλη του Βόλου συνολικά βρέθηκαν 3.000 άτομα (αθλητές, παράγοντες, προπονητές, κριτές, συνοδοί αθλητών), τονώνοντας την οικονομία της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το πρωτάθλημα στίβου Κ-18 αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη εγχώρια διοργάνωση στίβου, που φιλοξενήθηκε στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι μεγαλύτεροι αγώνες.

Αυτήν την προοπτική τόνισε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μεγάλη δόξα του παρελθόντος στον ακοντισμό, Σοφία Σακοράφα, η οποία μίλησε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ». Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Βρισκόμαστε σ’ ένα υπέροχο στάδιο, που βλέπω ότι το φροντίζετε ιδιαίτερα. Είναι ένα στάδιο που μπορεί να φιλοξενήσει κι άλλους μεγάλους αγώνες. Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, που είχε αγκαλιάσει ο αείμνηστος Βασίλης Σεβαστής και μέσα από το οποίο θα βγουν οι νέοι πρωταθλητές μας. Χαίρομαι πολύ που γίνονται αυτοί οι αγώνες εδώ και γίνονται και με τη βοήθεια του Δήμου Βόλου. Πραγματικά η βοήθειά του ήταν εξαιρετικά σημαντική, όπως είναι σημαντικό πως μου δήλωσαν ότι θέλουν να γίνουν αγώνες στίβου εδώ.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτήν την επιθυμία του Δήμου Βόλου θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε πράξη, γιατί εμείς θέλουμε μεγάλα και πιστοποιημένα γήπεδα, που πληρούν τις προϋποθέσεις, για να διεξάγονται μεγάλοι αγώνες και θα φροντίσουμε να πάρουμε μία μεγάλη διοργάνωση και να γίνει στο Πανθεσσαλικό.

Ξέρετε πολύ καλά ότι αγαπώ την πόλη σας, είμαι Θεσσαλή, είναι μία υπέροχη πόλη και γιατί όχι να μην έχουμε κι άλλους μεγάλους αγώνες εδώ».

Για το γεγονός ότι ένα τέτοιο στάδιο δεν αξιοποιήθηκε για κάποιους αγώνες στίβου για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, η κ. Σακοράφα σχολίασε: «Είναι σίγουρα κρίμα, αλλά ο γέγονε γέγονε. Το θέμα είναι τι κάνουμε από δω και πέρα. Αν στο εξής υπάρχει η επιθυμία και η διάθεση να κάνουμε αγώνες και απ’ ό,τι βλέπω υπάρχει και από τις δύο πλευρές, και από τον ΣΕΓΑΣ και από τη δημοτική αρχή, στην οποία ανήκει το στάδιο, είμαστε εδώ, για να κάνουμε αγώνες και να γεμίσει το στάδιό σας με νιάτα και νεολαία και η πόλη με ανθρώπους, που θα την επισκέπτονται. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί με κάποιον τρόπο ο τουρισμός και θα δώσουμε τη δυνατότητα -και τώρα μιλάω ως Θεσσαλή- πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα να δουν τις ομορφιές της περιοχής».

Το παρών η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

Στο πρωτάθλημα Στίβου Κ18 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων μερίμνησε για την ασφάλεια και την παροχή των πρώτων βοηθειών. Μαζί με τους γιατρούς των αγώνων η Λέσχη κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετά συμβάντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου