ΣΤΙΒΟΣ

Είπε «αντίο» ως πρωταθλητής ο Περικλής Ιακωβάκης

είπε-αντίο-ως-πρωταθλητής-ο-περικλή-405312
Νικητής όπως του άξιζε ολοκλήρωσε την καριέρα του ο Περικλής Ιακωβάκης, ο οποίος κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στα 400 μέτρα στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Έτσι λοιπόν αυτή ήταν η τελευταία κούρσα της μεγάλης και γεμάτης διακρίσεις καριέρας του έλληνα πρωταθλητή με κορυφαίες το Χάλκινο του 2003 στο Παγκόσμιο του Παρισιού, αλλά και το χρυσό
στο Ευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ το 2006.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ιακωβάκης τερμάτισε πρώτος με 51.69 κατακτώντας για 16 φορά τον τίτλο και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Παπαδημητρίου. Πίσω του άφησε των Κωνσταντή 52.81, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Καραουλασβίλι με 53.55.

Μετά το τέλος της κούρσας του είπε: «Ήταν ασυνήθιστο για μένα να μην είμαι συγκεντρωμένος πριν από την κούρσα. Λίγο ο καιρός, λίγο ότι φεύγω διακοπές αύριο, λίγο ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός… Ήταν μία χαλαρή κούρσα. Έκανα αργό πέρασμα… Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι για τα επόμενα δύο χρόνια θα ασχολούμαι με την επιτροπή αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Στην συνέχεια πραγματικά δεν έχω κάτι στο μυαλό μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου