ΣΤΙΒΟΣ

Δηλητηρίαση ο Μακουάλα, γαστρεντερίτιδα «χτύπησε» αθλητές

δηλητηρίαση-ο-μακουάλα-γαστρεντερίτ-362860

Ένας σημαντικός αριθμός αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παρουσίασε προβλήματα στομαχικών διαταραχών, με τον Ισαάκ Μακουάλα από τη Μποτσουάνα, χθες να αναγκάζεται να αποσυρθεί από τα 200μ. λόγω τροφικής δηλητηρίασης.

Οι διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας ότι αρκετές ομάδες είχαν αναφέρει περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας στο επίσημο ξενοδοχείο τους.

«Εκείνοι που έχουν προσβληθεί έχουν υποστηριχθεί τόσο από τους γιατρούς της ομάδας όσο και από το ιατρικό προσωπικό της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων. Επιπλέον συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Αγγλία για να εξασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία», τονίστηκε από την οργανωτική επιτροπή.

«Εχουν δοθεί περαιτέρω συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές για τους γιατρούς των ομάδων και το προσωπικό υποστήριξης, υπεύθυνο για ένα τέτοιο περιστατικό». Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Μακουάλα, που έμεινε εκτός των 200μ. νωρίτερα τη Δευτέρα, έμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι άλλοι αθλητές του καταλύματος του ήταν άρρωστοι.

«Σύμφωνα με τους ιατρούς του IAAF, προφανώς πάσχω από τροφική δηλητηρίαση που έχει πλήξει αρκετούς άλλους αθλητές στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. «Ας ελπίσουμε ότι θα μου επιτρέψουν να τρέξω τον τελικό μου αύριο».

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή της πως οι έλεγχοι που έγιναν για τις συνθήκες υγιεινής δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα. Πάντως αρκετοί αθλητές που ήταν να μείνουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο την Τρίτη ήδη έχει δρομολογηθεί να εγκατασταθούν σε άλλο κατάλυμα.

Ο Mακουάλα, είναι μεταξύ των φαβορί για τα 400 μέτρα. Επίσης, ο 400αρης Ιρλανδός Τόμας Μπαρ, αναγκάστηκε επίσης να μείνει χθες έξω από τους ημιτελικούς.

«Δεν αισθανόμουν καλά και πέρασα μία γαστρεντερίτιδα», δήλωσε ο Μπαρ. «Ολόκληρη η χρονιά μου έχει επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα … και είμαι έτοιμος να αποσυρθώ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου