ΣΤΙΒΟΣ

Στη Στοκχόλμη ο Φιλιππίδης

στη-στοκχόλμη-ο-φιλιππίδης-157148

Ο Κώστας Φιλιππίδης, συνεχίζει την αγωνιστική του δραστηριότητα σε διάφορες διοργανώσεις της Ευρώπης. Ετσι μετά τον αγώνα του στο Λαντάου της Γερμανίας ετοιμάζεται να αγωνιστεί στη Στοκχόλμη, σήμερα Πέμπτη στις 7.25μ.μ. (τοπική ώρα) στο ομώνυμο Diamond League της IAAF.

Στη Σουηδική Πρωτεύουσα αναμένονται υψηλές πτήσεις και ο πρωταθλητής μας θα συναντηθεί με τον κορυφαίο επικοντιστή των τελευταίων χρόνων Ολυμπιονίκη, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ με 6.16 Γάλλο Ρενό Λαβιλενί ο οποίος έχει και την καλύτερη επίδοση φέτος στο κόσμο με 5.92 και πρωταθλητής Ευρώπης πριν λίγες ημέρες στη Ζυρίχη.

Επίσης με τον Αμερικανό Μαρκ Χολίς που στο Λαντάου πέτυχε 5.83, δεύτερη καλύτερη επίδοση στον ανοιχτό στίβο 2014, αλλά και με τον κάτοχο του αργυρού στο αγώνισμα στη Ζυρίχη Πολωνό Πάβελ Βοζεκόφσκι (ατομικό ρεκόρ), τον επίσης Πολωνό Πιοτρ Λίσεκ (5.82), τον Βραζιλιάνο Αουγκούστο Ντούτρα (5.82), τον πέμπτο στο παγκόσμιο κλειστού του Σόποτ Κινέζο Τσανγκρουί Ξου (5.80) και άλλους κορυφαίους επικοντιστές.

Στη βαθμολογία του αγωνίσματος στη σειρά των μίτινγκ των Διαμαντιών της ΙΑΑΦ προηγείται ο Λαβιλενί με 20 βαθμούς και ακολουθούν ο Ντούτρα με 4 και ο Φιλιππίδης με 3 βαθμούς.

Στο μεταξύ συνέντευξη του Ελληνα αθλητή δημοσιεύει το Focus της ΙΑΑF στο οποίο ο Φιλιππίδης αναφέρει σε ερώτηση αν έχει αλλάξει η ζωή του μετά το μετάλλιο στο Σόποτ: «Θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου όπως είναι να μην αλλάξει τίποτα». Σε άλλο σημείο σχετικά με τις σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και τον πρωταθλητισμό παραδέχεται: «Δεν είναι εύκολο. Εχω συνηθίσει να σηκώνομαι πολύ νωρίς και να πηγαίνω για προπόνηση. Οταν τελειώνω πάω κατευθείαν στο πανεπιστήμιο όπου μένω για μεγάλο διάστημα της ημέρας» και καταλήγει: «Ο κύριος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε δύο χρόνια από τώρα. Αλλά στο μεταξύ υπάρχουν οι Πανευρωπαϊκοί κλειστού στίβου και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού του 2015 και θέλω να είμαι σε πολύ καλή κατάσταση σε αυτά τα σημαντικά γεγονότα. Φυσικά, στο μυαλό μου έχω τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο και θέλω να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εκεί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου