ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δύο μετάλλια για την Καρατσιβή

δύο-μετάλλια-για-την-καρατσιβή-994237

Η κολυμβήτρια της Νίκης Βόλου συμμετείχε με επιτυχία στους Μεσογειακούς Παράκτιους

Με δύο μετάλλια επιστρέφει από την Κρήτη στον Βόλο η κολυμβήτρια της Νίκης Αθανασία Καρατσιβή, η οποία μετά τη συναθλήτριά της Λυδία Παντελόγλου, έβαλε και η ίδια το όνομα της στον πίνακα των μεταλλίων.

Η Καρατσιβή κατέκτησε αρχικά το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα επιφάνειας γυναικών με χρόνο 03:22.23 στην τεχνική κολύμβηση, ενώ στη συνέχεια πήρε ακόμη ένα του ιδίου χρώματος στην ανοιχτή θάλασσα.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του τμήματος κολύμβησης αναφέρει για το πρώτο ασημένιο της Καρατσιβή: «Ασημένιο μετάλλιο από την Αθανασία Καρατσιβή στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Συνέχεια στις επιτυχίες των αθλητριών μας με την Αθανασία να ανεβαίνει στο βάθρο σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση.

Η αθλήτριά μας κάνοντας δυο εξαιρετικές κούρσες σε προκριματικό και τελικό με ανυπέρβλητα ψυχικά αποθέματα κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα επιφάνειας γυναικών με χρόνο 03:22.23.

Επίσης, αγωνίστηκε και η Λυδία Παντελόγλου σε ομαδικό αγώνισμα, κάνοντας πολύ καλή κούρσα στα 4Χ50 διπλά πέδιλα mixed με την ελληνική ομάδα να κατακτά την τέταρτη θέση.

Η Παντελόγλου δοκίμασε τις δυνάμεις της και στην ανοιχτή θάλασσα

Θερμά συγχαρητήρια στην Αθανασία για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου και στη Λυδία για την πολύ καλή προσπάθεια στο ομαδικό αγώνισμα καθώς και στον προπονητή της ομάδας μας Γρηγόρη Καλαϊτζογλίδη για τις επιτυχίες των αθλητριών.

Η Καρατσιβή δήλωσε σχετικά για το πρώτο της μετάλλιο: «Είμαι ευχαριστημένη, αν και αισιοδοξούσα ότι μπορώ να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Ήμουν σίγουρη ότι θα ανέβαινα στο βάθρο, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν είχα τις δυνάμεις για να βγω πρώτη, επειδή αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα στην προετοιμασία μου για τους Αγώνες.»

Σημειώνεται πως η Ιταλίδα Σίλβια Σεβινιάνι με ρεκόρ αγώνων πρώτευσε με 3:20.01, ενώ τρίτη ήταν η Τουρκάλα Αντασού Ραμαζάνογλου με 3:24.53.

Νέο μετάλλιο στην ανοιχτή

Στο φινάλε των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων η Καρατσιβή πρόσθεσε στη συλλογή της και το δεύτερο μετάλλιο. Στην τελευταία ημέρα των αγώνων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σε αγώνισμα ανοιχτής θάλασσας. Η Αθανασία συμμετείχε με την Εθνική μας ομάδα, με τους Μάριο Αρμουτσή, Αθανασία Καρατσιβή, Ηλία Καλφίδη και Σοφία Αναστασία Τσιάνου και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη μικτή σκυταλοδρομία 4Χ2 χλμ. επιφάνεια με χρόνο 1ώρ.19:14.8.

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση και της Λυδίας Παντελόγλου, που όπως και η Αθανασία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ανοιχτή θάλασσα και στα 2000 μέτρα διπλά πέδιλα γυναικών και κατέλαβε την 11η θέση».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νίκης: «Με τρία συνολικά μετάλλια στις αποσκευές τους τα κορίτσια μας επιστρέφουν από μια ακόμη μεγάλη διεθνή διοργάνωση, κάνοντας μας να νιώθουμε υπερηφάνεια και ικανοποίηση για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην ομάδα μας και έχει τη σφραγίδα του προπονητή μας Γρηγόρη Καλαϊτζογλίδη.

Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια. Το ταξίδι αυτό έχει συνέχεια και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση στο τέλος του μήνα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης open water στο Βελιγράδι που θα συμμετάσχουν δύο ακόμη παιδιά της ομάδας μας, ο Γιάννης Θεοδοσόπουλος και η Αποστολία Μπάδρα, που προετοιμάζονται παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν και που ουσιαστικά η περσινή χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Σας ευχαριστούμε όλους για τις μοναδικές αυτές στιγμές αγωνιστικών επιτυχιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου