ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2022 η ΣΕΒ

ξεκίνησε-τις-επίσημες-αγωνιστικές-υπ-97617

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2022 με επιτυχία.

Συμμετέχει στο ομαδικό κύπελλο Θεσσαλίας και στο ομαδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας, θα συμμετάσχει στο ομαδικό πρωτάθλημα ΦΙΛΙΑΣ και αθλητές της θα πάρουν μέρος στο Ατομικό Νεανικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας.

Για το κύπελλο Θεσσαλίας στο 2ο γύρο απέκλεισε τη Σ.Λ. Φαρσάλων με 3-1 και θα συμμετάσχει στο Final 4 που θα διεξαχθεί τον Μάιο. Σ’ αυτό το παιχνίδι έλαβαν μέρος οι Draci Rob., Χατζηπολίτης Γ., Κορώνας Β. και Κουκουβίνος Βικτ. Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://chess-results.com/tnr611680.aspx?lan=19

Για το πρωτάθλημα Θεσσαλίας (ΠΟΑ 2022), όπου ο πρώτος νικητής θ’ αγωνισθεί στην Α’ Εθνική του αθλήματος, η ομάδα της Σ.Ε. Βόλου στους δυο πρώτους γύρους πέτυχε μια νίκη κα μια ισοπαλία.

Στον 1ο γύρο φιλοξένησε την ΑΣ Βόλου και επικράτησε με 6,5-3,5. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Στην πρώτη σκακιέρα έγινε ενδιαφέρουσα παρτίδα με τελικό νικητή τον Daniel Scripcaru. Στην 4η ο Γ. Χατζηπολίτης παραχώρησε ισοπαλία και στη 7η η μικρή Χριστίνα Θεοχαροπούλου πήρε τη νίκη.

Νίκες πέτυχαν οι: Draci Rob., Μ. Αγγελής, Κούντριας Κοσμάς, ο Βικτ. Κουκουβίνος, ενώ γνώρισαν την ήττα η Παρασκευή Καβουρα, αν και είχε πλεονεκτική θέση, η Μαρία Κρικελά και ο Θανάσης Τζίκας, που το πάλεψε έως το τέλος. Διαιτητής της συνάντησης ο Στ. Ραφτόπουλος.

Στον 2ο γύρο η Σκακιστική Ένωση Βόλου ήλθε ισόπαλη με τον Σ.Σ. Λάρισας με 5-5 εκτός έδρας.

Στην 1η σκακιέρα, η αναμέτρηση μεταξύ των δύο FM, Τριμίτζιου (ΕΛΟ 2376)-Scripcarou (ΕΛΟ 2161) έληξε ισόπαλη.

Στη 2η ο Κόγιας (ΕΛΟ 2182) της Λάρισας επιβλήθηκε του Draci R. (ΕΛΟ 2161), στην 3η ο Αγγελής Μ. (ΕΛΟ 2105) της ΣΕ Βόλου επικράτησε του Πατρίκου Ι. (ΕΛΟ 2046) και στην 4η ο Κορώνας Β. (ΕΛΟ 1761) δεν τα κατάφερε απέναντι στον Κωνσταντέλια (ΕΛΟ 1968) της Λάρισας. Έτσι στις γενικές σκακιέρες η Σκακιστική Ένωση Βόλου κέρδισε 1,5 βαθμό έναντι 2,5 του ΣΣ Λάρισας.

Στις σκακιέρες γυναικών και κοριτσιών η Χριστοδουλοπούλου της ΣΕ Βόλου νίκησε την Παπαρίζου. Κρικελά και Θεοχαροπούλου δεν τα κατάφεραν έναντι των Αγγελακοπούλου και Πετκάκη κι έτσι είχαμε επί μέρους σκορ 1-2 υπέρ της Λάρισας. Τέλος στα αγόρια είχαμε δυο νίκες και μια ισοπαλία για τα χρώματα του Βόλου (2,5-0,5). Του Κουκουβίνου έναντι του Σδραβόπουλου, του Τζίκα έναντι του Γιαννόπουλου και ισοπαλία του Κούντρια με τον Τσελέπη.

Αρχηγός της ομάδας και στις δυο συναντήσεις ήταν ο Μ. Αγγελής. Την ομάδα έχουν επιμεληθεί οι Θ. Καρανικόλας και Β. Κορώνας, έφορος αγώνων και πρόεδρος του συλλόγου αντίστοιχα.

Η απόδοση των 12 παικτών μας στους δυο πρώτους γύρους έχει ως εξής: Αγγελής και Κουκουβίνος με 2/2, Scripcaru και Κούντριας με 1,5/2, Χριστοδουλοπούλου με 1/1, Draci, Τζίκας και Θεοχαροπούλου με 1/2, Χατζηπολίτης με 0,5/1, Κρικελά με 0/2 και Καβούρα με Κορώνα από 0/1.

Τα πλήρη αποτελέσματα του προγράμματος μπορείτε να το δείτε εδώ:

https://chess-results.com/tnr609083.aspx?lan=19

Το προσεχές Σάββατο 19 Μαρτίου ξεκινά το Ατομικό Νεανικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2022 για ηλικίες μέχρι 16 ετών, απ’ όπου θα δοθούν δωρεάν προκρίσεις και επιδοτήσεις για τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα κατηγοριών Κ08 – Κ16 έτους 2022. Αυτό θα διεξαχθεί στα Φάρσαλα. Ήδη από τη ΣΕ Βολου έχουν δηλώσει συμμετοχή 15 νεαροί σκακιστές. Την προκήρυξη μπορεί να τη διαβάσει κανείς στο λινκ:

www.voloschess.com/prokiriksi-neanikon-protathlimaton-thessalias-2022/

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν έως την Τετάρτη το βράδυ στο μέιλ της ΤΕΣΣΘ [email protected]

Η Τοπική Επιτροπή έχει προκηρύξει και ένα τοπικό ομαδικό πρωτάθλημα ΦΙΛΙΑΣ για 6μελεις συνθέσεις των ομάδων. Σ’ αυτό οι σύλλογοι μπορούν να λάβουν μέρος με περισσότερες των δυο ομάδων. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους σκακιστές να αποκτήσουν σκακιστική εμπειρία. Οι ομάδες που θα συγκροτηθούν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως το τέλος του Μαρτίου.

Σε ατομικό επίπεδο είχαμε τη συμμετοχή επτά σκακιστών της ΣΕ Βόλου στο 1o Open Farsala Chess Club που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα ΚΑΠΗ των Φαρσάλων και συμμετείχαν 55 σκακιστές από συλλόγους της Θεσσαλίας.

Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν με 5 βαθμούς ο καθένας, 1ος Σκόδρας Στέργιος του ΣΣ Λάρισας, 2ος Γίτσης Χρίστος της ΣΕ Βόλου και 3ος ο νεαρός Δριστέλλας Νεοκλής που αγωνίζεται για την Ευβοϊκή ΕΣ.

Από τη Σκακιστική Ένωση Βόλου συμμετείχαν οι: Γίτσης Χρ., Κουκουβίνος Βασ., Κουκουβίνος Βικτ., Κούντριας Κοσμάς, Δημόπουλος Χρ., Παπαθανασίου Κων. και Μπουγάς Θεοδ.

Να σημειώσουμε την επανεμφάνιση του Γίτση Χρ., την καλή παρουσία του Β. Κουκουβίνου, τη θετική παρουσία του νεαρού Κούντρια Κοσμά και την πρώτη συμμετοχή σε τουρνουά του Κ. Παπαθανασίου. Καλή εμφάνιση έκαναν και οι Βικτ. Κουκουβίνος, που αγωνίστηκε σε 4 παρτίδες, ο Δημόπουλος Χρ., που διατηρεί άσβεστη τη φλόγα των συμμετοχών, και ο Μπουγάς Θεοδ., που συντροφεύει τον νεαρό γιο του στα τουρνουά. Ο νεαρός Μπουγάς Γ. (πρώην αθλητής του συλλόγου) που αγωνίζεται για τον ΑΜΟ «Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ» σημείωσε καλά αποτελέσματα. Μπορείτε να δείτε όλα αποτελέσματα στο λινκ:

https://chess-results.com/tnr606481.aspx?lan=19&art=4

Για τη δράση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της στο facebook: https://www.facebook.com/sevolou και την ιστοσελίδα του συλλόγου: www.voloschess.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου