ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε… παραλίες και Νεάπολη

σε-παραλίες-και-νεάπολη-972684

Αντίστροφα μετρούν στη Νίκη Βόλου τις ημέρες επιστροφής στη δράση με τους ποδοσφαιριστές να έχουν ξεκινήσει ήδη ή να συνεχίζουν τις ατομικές προπονήσεις, προκειμένου να βρίσκονται σε φόρμα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες μέσω των social media την προπόνηση του Χρήστου Τζιώρα στο γήπεδο της Νεάπολης, αλλά και του Παύλου Κυριακίδη στην άμμο και μπροστά από τη θάλασσα κάνοντας παιχνίδια με την μπάλα.

Μέχρι στιγμής οι κυανόλευκοι έχουν κάνει γνωστή την απόκτηση του Απόστολου Στίκα, ενώ συμφωνίες υπάρχουν και με άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Στη Νίκη Βόλου εξάλλου έχουν δείξει πως δεν βιάζονται, περιμένοντας και ψάχνοντας για τις «καλύτερες» περιπτώσεις, κάνοντας υπομονή. Σίγουρα πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται «καυτό» για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, η οποία δείχνει να έχει έρθει σε συμφωνία με τον 31χρονο πορτιέρε Σάκη Γκαραβέλη, αλλά και τον 21χρονο αριστερό μπακ Ζοζέφ Αντουάν Ναά, δίχως να είναι οι μόνοι.

Όσον αφορά την περίπτωση του 25χρονου φορ Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς οι κυανόλευκοι δεν την απορρίπτουν, έχοντας στο μυαλό τους ίσως και κάτι καλύτερο.

Νέο φιλικό για Νίκη

Η Νίκη Βόλου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έχει κλείσει ήδη τα πρώτα της φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο θα γίνει είτε στο Πήλιο είτε στη Νεάπολη με την ΑΕΚ Β’ στις 20 Αυγούστου, ομάδα που είχαν αντιμετωπίσει οι κυανόλευκοι και στο ΕΑΚ του Βόλου, ενώ φέτος θα βρίσκονται και στον ίδιο όμιλο.

Το δεύτερο φιλικό θα γίνει με την ομάδα του Βαγγέλη Μόρα, τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στις 30/8 και το τρίτο με τον νεοφώτιστο στη SL2 Καμπανιακό Χαλάστρας στις 6 Σεπτεμβρίου, με τις έδρες των δυο τελευταίων παιχνιδιών να οριστικοποιούνται στη συνέχεια.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό χθες οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν και τον περσινό πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΘ, Μαγνησιακό, στις 2/9 στη Νεάπολη, όπως έκανε γνωστό η ομάδα του Θάνου Θεοδώρου, που κέρδισε την άνοδο για τη Γ’ Εθνική.

Μηνιαία προθεσμία

στον ΠΟΤ Ηρακλή

Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης έγινε χθες Τετάρτη (19/07) στη Super League 2 και σε αυτό αποφασίστηκε, η τιμωρία, αρχικά με προειδοποίηση και ποινή απαγόρευσης μεταγραφών του ΠΟΤ Ηρακλή για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Οι Θεσσαλονικείς που σκοπεύουν να προσφύγουν κατά αυτής της απόφασης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, έχουν προθεσμία 30 ημερών να αποσυρθούν, Όπως προβλέπει το άρθρο 35 του Κ.Α.Π.:

«Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, νομικό ή φυσικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την Ε.Π.Ο.:

α) Ομάδα που ασκεί ένδικο βοήθημα οιασδήποτε μορφής (αγωγή, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προσφυγή, αίτηση ακυρώσεως κ.ο.κ.) τιμωρείται, με απόφαση της E.E. της διοργανώτριας αρχικά με προειδοποίηση και ποινή απαγόρευσης μετεγγραφών για την αμέσως επόμενη μετεγγραφική περίοδο. Εφόσον τριάντα (30) ημέρες μετά την επιβολή της πρώτης ποινής, παρά την προειδοποίηση επιμένει στην άσκηση του ενδίκου βοηθήματος, αποκλείεται, με νέα απόφαση της E.E. της διοργανώτριας από τους υπόλοιπους αγώνες τους πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση. Ειδικά όταν διοργανώτρια είναι η SUPER LEAGUE 1, σε εξαιρετικές περιπτώσεις που υφίσταται αμφισβήτηση, προ της επιβολής της ποινής στην υπαίτια ομάδα, δύναται να υποβάλει σχετικό ερώτημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για το αν το ασκηθέν ένδικο βοήθημα υπάγεται στην ανωτέρω απαγόρευση».

Για την προκήρυξη, όπως αναμενόταν, δεν ελήφθη απόφαση και η SL2 θα περιμένει τις δηλώσεις συμμετοχής στις 24 Ιουλίου και ακολούθως θα ορίσει ΔΣ.

Η ανακοίνωση: «Μετά το πέρας της συνεδρίασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, έλαβε τις εξής αποφάσεις: «Λόγω προσφυγής της ΠΑΕ «Παναθλητικός Όμιλος Τρίγλιας ο Ηρακλής ΠΑΕ» ενώπιον του Εφετείου Αθηνών καταθέτοντας αγωγή ακύρωσης και αναστολής κατά παράβαση των διατάξεων του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και συγκεκριμένα του άρθρου 35, το Δ.Σ. της SL2 αποφασίζει όπως απευθύνει ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ στην ανωτέρω ΠΑΕ να αποσύρει την από 14/6/23 αγωγή ενώπιον του Εφετείου Αθηνών όπως και την από 20/6/23 αίτηση αναστολής ενώπιων του Εφετείου Αθηνών (ΓΑΚ 5623/2023) προς αποφυγή των κυρώσεων που προβλέπονται στο άρθρο 35 παρ. 2α του ΚΑΠ και απαγορεύει σε αυτή το δικαίωμα μεταγραφών για την επόμενη μεταγραφική περίοδο».

Ανέβαλε την συζήτηση για την ψήφιση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 για επόμενο συμβούλιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου