ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλη η αλλαγή στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ για το Παγκόσμιο Ιστιοπλοΐας

μεγάλη-η-αλλαγή-στις-εγκαταστάσεις-το-970909

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ διοργανώνει τo Open-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ILCA 4 για το έτος 2023 από σήμερα Σάββατο έως την Τετάρτη 19 Ιουλίου στον Βόλο.

Η διοργάνωση γίνεται λίγες μέρες πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κατηγορίας ILCA 4 στις 22-30 Ιουλίου 2023, το οποίο και πάλι διοργανώνει ο Ν.Ο.Β.-Α στις εγκαταστάσεις του στον Βόλο, με συμμετοχή 400 αθλητών από όλον τον κόσμο στις ηλικίες 15-17 ετών.

Ετσι κι αλλιώς, είναι θεσμός λίγο πριν από κάποια διεθνή διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, όπως το Παγκόσμιο, ο ίδιος όμιλος να διοργανώνει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Αγωνίζονται γύρω στους 50 ξένους αθλητές

Επειδή το Πανελλήνιο έχει το χαρακτήρα Open (σ.σ. ανοιχτό πρωτάθλημα) γύρω στους 50 ξένους αθλητές από τους 400 που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο έχουν ήδη έρθει στον Βόλο και θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο, για να πάρουν μία πρώτη γεύση από τον στίβο.

Ασφαλώς, θα υπάρξει διαφορετική κατάταξη για τον ξένους και τους Ελληνες ιστιοπλόους, ωστόσο θα διαγωνιστούν όλοι μαζί.

Μεγάλη η αλλαγή στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα έγιναν πολλές αλλαγές στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ ως διοργανωτή, και μέχρι χθες μάλιστα ο χώρος ήταν γεμάτος φορτηγά για τις απαιτούμενες εργασίες.

Ο πρόεδρος του βολιώτικου συλλόγου, κ. Λάμπης Τσουκαλάς, που από το πρωί μέχρι το βράδυ δίνει το παρών στον χώρο που θα γίνουν οι αγώνες, τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Εχουμε ανακαινίσει όλη την ξηρά και όλες γενικά οι εγκαταστάσεις είναι ανακαινισμένες. Εχουμε φτιάξει τα λεμβαρχεία, έχουμε αγοράσει εξοπλισμό, έχουμε βάλει τέντες για σκίαση παντού και έχει μπει wifi. Εχουν γίνει απίστευτα πράγματα με χρήματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας, των χορηγών και του ΝΟΒΑ».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου