ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θα αργήσουν οι μεταγραφές στη Νίκη, που δεν βιάζεται

θα-αργήσουν-οι-μεταγραφές-στη-νίκη-που-968720

Κανείς δεν βιάζεται στη Νίκη να κάνει μεταγραφές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διοίκηση και ο προπονητής Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν κάνουν κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ωστόσο, άποψη όλων είναι πως υπάρχει χρόνος και πως λειτουργεί υπέρ της βολιώτικης ομάδας, που έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι χωρίς περιορισμούς, άρα περιμένει αρκετοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές να ρίξουν τις απαιτήσεις τους, όσο περνάει ο καιρός και στενεύουν οι επιλογές τους.

Επομένως, οι ιθύνοντες επισημαίνουν ότι η ανακοίνωση των μεταγραφών θα αργήσει στη Νίκη, παρά τη δεδομένη κινητικότητα που υπάρχει στο μεταγραφικό κομμάτι.

Μην ξεχνάμε ότι και πέρσι που το πρωτάθλημα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα, την 1η Μαΐου, άρα υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για υλοποίηση του προγραμματισμού (σ.σ. φέτος τελείωσε για τη Νίκη στις 20/6), παρόλο που η πρώτη ανακοίνωση μεταγραφής είχε γίνει μόλις την 1η Ιουνίου (σ.σ. Μπρούνο Μορέιρα), μέχρι την 1η Αυγούστου 2022 η Νίκη μετρούσε μόλις έξι παίκτες στο δυναμικό της βάσει επίσημων ανακοινώσεων (Μπάγιτς, Κάσσος, Ανδρέου, Τσουκαλάς, Παναγιωτίδης, που είχαν ανανεώσει, και Μπρούνο Μορέιρα, που είχε αποκτηθεί).

Ωστόσο, στις 8/8/22 που έγινε η πρώτη της ομάδας στο Π. Μαγουλάς, είχαν έρθει άλλοι δέκα νέοι ποδοσφαιριστές, που είχαν ανακοινωθεί από τις 3 Αυγούστου έως τη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία στην ιστορική έδρα της Νίκης, και μαζί με τους παλιούς που έμειναν, συνέθεταν μία 23αδα.

Και πέρσι λοιπόν μπορεί να υπήρξε μία (φαινομενική) καθυστέρηση στις ανακοινώσεις, αλλά η διοίκηση είχε ήδη κάνει την προεργασία και τις κατάλληλες επαφές, προκειμένου να επισημοποιήσει μαζεμένες μεταγραφές λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Το θέμα είναι να γίνουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές και ας χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω και κυρίως στόχος σε σχέση με πέρσι να είναι να μειωθεί σημαντικά η πιθανότητα λανθασμένων κινήσεων, που φέτος κόστισαν σε βαθμούς και … χρήματα.

Την περασμένη σεζόν η άνοδος χάθηκε νωρίς, αλλά φέτος η Νίκη οφείλει να μπει δυναμικά στο πρωτάθλημα, θέλοντας να διεκδικήσει την άνοδο και το 2024, που η ομάδα κλείνει 100 χρόνια ζωής, να είναι τουλάχιστον κοντά στον στόχο της, συνδυάζοντας στο τέλος μία ιστορική χρονιά με μία μεγάλη αγωνιστική επιτυχία, κάτι που θα αποτελέσει έναν ιδανικό συνδυασμό.

Να σημειωθεί, τέλος, σε ό,τι αφορά το ρόστερ, ότι οι Νίκος Μπουργάνης, Βαγγέλης Ανδρέου, Χρήστος Γρομητσάρης, Αντώνης Αναστασίου, Πασχάλης Κάσσος, Σάββας Τοπαλίδης, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Παύλος Κυριακίδης, Βασίλης Γαβριηλίδης, Χοσέτε Μιράντα έχουν συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο στη Νίκη, ο Χρήστος Τζιώρας είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει μετά και την πολύ καλή χρονιά που έκανε, ενώ έληξε το εξάμηνο συμβόλαιο του Τάσου Κρητικού, ωστόσο ικανοποίησε με την παρουσία του και υπάρχει θετική διάθεση για ανανέωση.

Σχετικά με τους υπόλοιπους παίκτες, δύο ήδη βρήκαν ομάδες, ο Μπάγιτς και ο Ροχάνο, και ο Δεληζήσης αποχώρησε, λαμβάνοντας ένα μέρος από το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς, καθώς είχε υπογράψει πέρσι διετές.

Τσουκαλάς, Δημητρίου, Μέτσε δεν είναι στα σχέδια της τεχνικής ηγεσίας και η ΠΑΕ προσπαθεί να λύσει τα συμβόλαιά τους, ενώ δεν θα συνεχίσουν οι Λογαράς, Σιαφά, Ολαϊσόλα, Μπάλλας.

Από σενάριο σε… σενάριο

για τον αριθμό των ομάδων

Με αφορμή την πιθανή τιμωρία ομάδων για την ιστορία με τους χειραγωγημένους αγώνες, που ερευνά η Ιντερπόλ, αλλά και για τη μη δυνατότητα συμμετοχής κάποιων ΠΑΕ στη SL2 λόγω οικονομικών προβλημάτων, στην αρχή καταγράφηκε το σενάριο ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός των 26 ομάδων στη SL2 τη νέα σεζόν και πως θα υπάρχει αναπλήρωση.

Στη συνέχεια, το … σενάριο άλλαξε και έλεγε ότι βάσει του νέα ΚΑΠ τα όποια κενά στη Super League 2 δεν θα καλύπτονται, εκτός αν ο αριθμός συμμετεχουσών ομάδων είναι κάτω από 18.

Σ’ αυτά τα δύο σενάρια ήρθε να προστεθεί και ένα τρίτο που λέει ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να υπάρξουν προσθήκες ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League 2, μέσω wild card κι αυτό είναι κάτι που εξετάζεται από τους ιθύνοντες της λίγκας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα προβλήματα που θα προκύψουν στους φακέλους που έχουν κατατεθεί για τις αδειοδοτήσεις της νέα σεζόν, ίσως στερήσει από ορισμένες ομάδες το δικαίωμα να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, ενώ σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξουν και οι έρευνες της Interpol που γίνονται για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τρεις ή τέσσερις ομάδες, οι οποίες είναι έτοιμες να αποκτήσουν τη «wild card» και να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Δεν αποκλείεται λοιπόν οι συγκεκριμένες συμμετοχές στο πρωτάθλημα να μοιραστούν σε όσες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να τις πληρώσουν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου