ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη Γ’ Εθνική ο Μαγνησιακός, 3-1 τα Μετέωρα

στη-γ-εθνική-ο-μαγνησιακός-3-1-τα-μετέωρ-956068

Ο Μαγνησιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του γιορτάζει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική, καθώς νίκησε με 3-1 τα Μετέωρα στο Π. Μαγουλάς για την 6η και προτελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, ενώ νικητές ήταν και οι άλλοι γηπεδούχοι.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αυτό επέτρεψε στους Βολιώτες να φτάσουν στους δώδεκα βαθμούς μαζί με το Κιλελέρ, ενώ έμεινε τέταρτος (πίσω από τον τρίτο Αστέρα Σταυρού, που έχει δέκα) ο Αστέρας Καρδίτσας με εννιά, που έχει ρεπό στο φινάλε και δεν μπορεί να διεκδικήσει βαθμούς. Ετσι, ο Μαγνησιακός είναι σίγουρα στην προνομιούχο τριάδα, που παίρνει το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Μαγνησιακός ξεκίνησε με τον Βρονταρά στο τέρμα, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Δημητριάδης, Λάμπος, Βέρτζος και Κρανιάς (σ.σ. ο βασικός αριστερός μπακ Θοδωρής Παπαδόπουλος ήταν κουμπάρος σε γάμο και απουσίαζε). Στο κέντρο κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Γαλανόπουλος, έχοντας πιο μπροστά τον Ψιάνο, ενώ στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Λούρος στα δεξιά και Βουρδάκης στ’ αριστερά με επιθετικό δίδυμο τους Σιώμο και Βλάχο σε ένα 4-4-2.

Τα Μετέωρα είχαν στη άμυνα μπροστά από τον Γκουλιώνη τους στόπερ Φορτούνη, Γκόβαρη και τους πλάγιους μπακ Γιώργο Γερεντέ (αριστερά) και Ασημάκη (δεξιά). Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελούνταν από τους Κιτσόπουλο, Θώμο και Καραμούζη, ενώ Θωμάς Γερεντές (δεξιά) και Ψαθογιαννάκης (αριστερά) βοηθούσαν από τα πλάγια τον φορ Παπαδόπουλο.

Γρήγορο γκολ και πάλι

Στο 7’ μετά από λάθος της άμυνας των Μετεώρων, ο Ψιάνος βρήκε την ευκαιρία να κάνει λίγο έξω από την περιοχή ένα αριστερό συρτό πλασέ, που μπλόκαρε χαμηλά ο Γκουλιώνης.

Όμως στο 11’ ο Μαγνησιακός κατάφερε να προηγηθεί, με τον Ψιάνο να πιέζει τον Γκόβαρη, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Βλάχο να πάρει την μπάλα. Ο επιθετικός των γηπεδούχων τραβήχτηκε στα δεξιά και έβγαλε τη χαμηλή σέντρα στο πίσω δοκάρι για τον Βουρδάκη, ο οποίος έκανε το αριστερό διαγώνιο πλασέ με τη μία και νίκησε τον Γκουλιώνη για το 1-0. Ετσι οι Βολιώτες σκόραραν και πάλι νωρίς, όπως είχαν κάνει και με το Κιλελέρ (σ.σ. στο 13’).

Προβάδισμα δύο τερμάτων και μείωση

Μάλιστα, ο Μαγνησιακός ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 19’. Από βαθιά μπαλιά του Βέρτζου ο Λούρος που είχε συγκλίνει σε θέση φορ, βγήκε στο τετ-α-τετ και με αριστερό πλασέ έκανε το 2-0, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 31’, όταν ο Θωμάς Γερεντές έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, η βολιώτικη άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει και ο Κραμούζης με άψογο πλασέ στη δεξιά γωνία μείωσε σε 2-1.

Ευκαιρίες για το 3-1

Στο 32’ και το 33’ ο Σιώμος απείλησε: στην πρώτη περίπτωση μετά από ατομική προσπάθεια βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά ο τερματοφύλακας Γκουλιώνης δεν τον άφησε να τον ντριμπλάρει και με τα πόδια τον έκοψε, ενώ στην δεύτερη περίπτωση μπλόκαρε την κεφαλιά του.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 45’, όταν από εκπληκτική μπαλιά-τρύπα του Βλάχου ο Ψιάνος βγήκε μόνος με τον Γκουλιώνη, που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το δυνατό σουτ του αντιπάλου του σε κόρνερ, αποτρέποντας το 3-1.

Στο 54’ τα Μετέωρα ανησύχησαν τους γηπεδούχους, αλλά το πλασέ του Λαμπαδάρη από θέση μέσα αριστερά της περιοχής μπλόκαρε χαμηλά ο Βρονταράς, ενώ στο 62’ αποβλήθηκε ο προπονητής του Μαγνησιακού, Θάνος Θεοδώρου, μετά από διαμαρτυρία του έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Λούρος.

Στο 76’ λίγο μετά την είσοδό τους στο ματς Λουκάι και Ζαρκαδής συνεργάστηκαν, αλλά το σουτ του δεύτερου κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 81’ ο Μαγνησιακός κλείδωσε τη νίκη με εντυπωσιακό αριστερό μακρινό σουτ του Ψιάνου, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκουλιώνη, ο οποίος εκτινάχθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Ετσι το 3-1 ήταν γεγονός και έδωσε οριστικά τους τρεις βαθμούς στον Μαγνησιακό, που θα μπορούσε στη μεγάλη διπλή ευκαιρία με τις διαδοχικές κεφαλιές των Νούσια και Ζαρκαδή να σκοράρει και για 4η φορά, αλλά ο Γκουλιώνης απέκρουσε δύο φορές εντυπωσιακά.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Θεοδώρου): Βρονταράς, Κρανιάς, Δημητριάδης (86’ Ζέρβας), Βέρτζος, Γαλανόπουλος, Λάμπος, Λούρος (69’ Χριστίδης), Ψιάνος, Βουρδάκης (86’ Νούσιας), Σιώμος (74’ Λουκάι), Βλάχος (74’ Ζαρκαδής)

ΜΕΤΕΩΡΑ (Λουλές): Γκουλιώνης, Γιώργος Γερεντές (51’ Λαμπαδάρης), Φορτούνης, Ασημάκης, Γκόβαρης (67’ Σινάνης), Κιτσόπουλος (67’ Μόκας), Ψαθαγιαννάκης (67’ Νιαβής), Παπαδόπουλος, Θώμος (51’ Τσιαμάντας), Θωμάς Γερεντές, Καραμούζης

Αποτελέσματα (6η)

Αστέρας Σταυρού-Εορδαϊκός 2-0

Κιλελέρ-Αστέρας Καρδίτσας 1-0

Μαγνησιακός-Α.Σ. Μετέωρα 3-1

Pεπό: ΕΠΣ Γρεβενών

Βαθμολογία

  1. Μαγνησιακός 12 (10-4)
  2. Κιλελέρ 12 (10-1)
  3. Αστέρας Σταυρού 10 (7-1)
  4. Αστέρας Καρδίτσας 9 (8-7)
  5. Εορδαϊκός 7 (5-4)
  6. Μετέωρα 2 (1-9)

Η επόμενη (7η)

Αστέρας Σταυρού-Κιλελέρ

Εορδαϊκός-Μαγνησιακός

ΑΣ Μετέωρα-ΕΠΣ Γρεβενών 3-0 α.α.

Ρεπό: Αστέρας Καρδίτσας

Ο Βουρδάκης ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη
Η ενδεκάδα του Μαγνησιακού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου