ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δουβίκας: «Στον Βόλο έδειξα τι αξίζω»

δουβίκας-στον-βόλο-έδειξα-τι-αξίζω-955158

Ο Τάσος Δουβίκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 19 γκολ στην Eredivisie ως παίκτης της Ουτρέχτης και σε μια μεγάλη συνέντευξη του στο Gazzetta είχε αρκετές αναφορές στον Βόλο. Ανάμεσα στ’ άλλα ο Δουβίκας ρωτήθηκε:

Για τις αιτίες που δεν είχε καθιερωθεί στον Αστέρα Τρίπολης:

«Δεν το γνωρίζω ακόμα. Δεν γνωρίζω τι έγινε και δεν μπορούσα να αγωνιστώ στον Αστέρα, το ήθελα από την πρώτη μου χρονιά που είχα βγει ο καλύτερος νέος. Το πιο σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην προσπαθείς να κατηγορήσεις και να ρίχνεις ευθύνες για το ποιος φταίει, αλλά να συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά.

Και τότε, εκείνη την περίοδο, θυμάμαι ότι για δύο χρόνια δεν έμενα και στην Τρίπολη. Είχα καταλάβει ότι ήμουν εκτός πλάνων και πήγαινα το πρωί από το Άργος στην Τρίπολη, έκανα προπόνηση με την ομάδα και το απόγευμα γυρνούσα στο Άργος και έκανα πάντα διπλή προπόνηση. Είτε γυμναστήριο, είτε τρεξίματα είτε με μπάλα. Οπότε, αυτός ήταν κι ο λόγος που έπειτα από δύο χρόνια, ουσιαστικά, απραξίας στον Αστέρα, πήγα στον Βόλο και έδειξα τι αξίζω».

Για τη μεταγραφή του στον Βόλο:

«Μετά τον τρίτο χρόνο είχα αρχίσει και εγώ να ψάχνω το πώς θα μπορούσα να πάω σε μια άλλη ομάδα δανεικός, επειδή έβλεπα ότι δεν θα πάρω ευκαιρίες στον Αστέρα. Από εκεί και πέρα μέσω ενός μάνατζερ, κατάφερα και μίλησα με κάποια άτομα από τον Βόλο, οι οποίοι μίλησαν μετά με τον Αστέρα και εν τέλει βρέθηκε μια λύση και κατάφερα και έφυγα».

Για τα 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την πρώτη του σεζόν στον Βόλο:

«Σίγουρα, ήταν μια δικαίωση που τη χρειαζόμουν και να σου πω την αλήθεια ήμουν βέβαιος ότι θα συνέβαινε».

Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, πριν πάει στην Ουτρέχτη:

«Υπήρχε ενδιαφέρον, ναι, ειδικά από τον ΠΑΟΚ. Αλλά εγώ είχα κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις μου εξαρχής και με την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με τον πρόεδρο, τον κύριο Αχιλλέα Μπέο, είχα συνεννοηθεί μεταξύ μας ότι εγώ θέλω να παίξω στο εξωτερικό. Σεβάστηκε την απόφασή μου και έτσι έγινε η μεταγραφή».

Για το γεγονός ότι είναι ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αναδεικνύεσαι πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα:

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα. Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ».

Για το αν θέλει να ξαναπαίξει σε ελληνική ομάδα:

«Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά θα δείξει το μέλλον. Πάντως σίγουρα δεν είναι κάτι που θα συμβεί στο κοντινό μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου