ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θεοδώρου: «Ισως και πανηγυρικό το ματς με τα Μετέωρα»

θεοδώρου-ισως-και-πανηγυρικό-το-ματς-955051

Ο Μαγνησιακός πήρε αυτό που ήθελε στο ματς με το Κιλελέρ την περασμένη Τετάρτη στο Π. Μαγουλάς, νικώντας με 1-0 την ομάδα της Λάρισας, και πλέον η βολιώτικη ομάδα γνωρίζει ότι στο κυριακάτικο παιχνίδι με τα τελευταία Μετέωρα, που είναι και πάλι εντός έδρας για την προτελευταία αγωνιστική (6η), μπορεί να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το βασικό σενάριο, για να συμβεί αυτό, είναι τρίποντο του Μαγνησιακού, που θα πάει στους δώδεκα βαθμούς, και ισοπαλία στον αγώνα Αστέρας Σταυρού-Εορδαϊκός, που θα έχουν σ’ αυτήν την περίπτωση από οκτώ και δεν θα μπορούν να φτάσουν τους Βολιώτες στο φινάλε ακόμη και με νίκη αμφότεροι.

Η πιθανότητα να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα η αναμέτρηση με τα Μετέωρα, επισημάνθηκε και από τον προπονητή του Μαγνησιακού, Θάνο Θεοδώρου, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το παιχνίδι με το Κιλελέρ, με τον έμπειρο τεχνικό να τονίζει: «Ήταν το πιο κρίσιμο και πιο δυνατό ματς στα μπαράζ. Το πρώτο με τον Αστέρα Σταυρού ήταν ένα παιχνίδι έδρας, που έπρεπε να δείξουμε ότι «πατάμε» στην κατηγορία, το καταφέραμε και το δεύτερο με το Κιλελέρ ήταν ένα ματς, που έπρεπε να διαχειριστούμε την ήττα (σ.σ. από τον Αστέρα Καρδίτσας) και ταυτόχρονα να επιβάλουμε την ανάγκη που είχαμε για το τρίποντο.

Τα καταφέραμε και τα δύο και δείξαμε ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα. Σημαντικό τώρα είναι το επόμενο παιχνίδι, γιατί μ’ αυτό προφανώς θα κλειδώσουμε την άνοδο. Αρα όλα είναι σημαντικά ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Το επόμενο ίσως να είναι και πανηγυρικό, αν είμαστε σοβαροί και κάνουμε αυτό που χρειάζεται.

Δείχνουμε ότι είμαστε κοντά στον στόχο. Πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί, να ξεκουραστούμε και ίσως την επόμενη Κυριακή να κλειδώσουμε την άνοδο».

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδώρου είχε σχολιάσει για τη νίκη με το Κιλελέρ: «Ήταν ένα δεύτερο σημαντικό παιχνίδι που παίζουμε μέσα σε μια βδομάδα. Δεν είχε τόσο πολλές ευκαιρίες και ξέραμε το διαφορετικό στυλ της ομάδας του Κιλελέρ, που ήταν και πρωτοπόρος. Για μας ήταν ένας τελικός, έτσι το είχαμε στο μυαλό μας και νομίζω ότι τους τελικούς πρέπει να μπορείς να τους κερδίζεις, αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου.

Όλοι στην ομάδα είχαμε αφήσει πίσω και αδιαφορήσαμε εντελώς για το τι είχε γίνει στο προηγούμενο παιχνίδι. Συγκεντρωθήκαμε σ’ αυτό με το Κιλελέρ, πιέσαμε πάρα πολύ να ανοίξουμε το σκορ και τα καταφέραμε. Μετά σε συνδυασμό με τον γρήγορο τραυματισμό που προέκυψε, καταφέραμε να παίξουμε λίγο πιο έξυπνα αυτή τη φορά και να «κλειδώσουμε» το αποτέλεσμα.

Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει στις κόντρα επιθέσεις και δεύτερο και τρίτο γκολ, δεν προέκυψε και μέχρι το τέλος έγινε ένα πολύ ωραίο και δυναμικό παιχνίδι, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σκορ. Τα καταφέραμε κι αυτό είναι το σημαντικό».

Ο Θάνος Θεοδώρου δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του Γιώργου Κρανιά, που ξεκίνησε βασικός, αποτελώντας έναν παίκτη που έχει βγει από στα σπλάχνα του συλλόγου: «Θέλω να πω κάτι για τον Γιώργο Κρανιά, ότι είναι ένα υπόδειγμα αθλητή που συμμετέχει όσο και όποτε χρειαστεί για την ομάδα. Είναι από τα παιδιά που συνεχίζουν χωρίς ποτέ να ρωτήσουν αν θα παίξουν λίγο ή πολύ και τι θέση θα παίξουν. Είχε καιρό να παίξει βασικός, παρόλ’ αυτά ήταν έτοιμος και για το ξεκίνημα και για την τακτική που θέλαμε εμείς να ακολουθήσουμε. Ελπίζω αυτό να είναι παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους αθλητές σ’ αυτό το επίπεδο για το ποιος είναι ο τρόπος και να βοηθάνε την ομάδα, αλλά και να το ευχαριστιούνται».

Για το γεγονός ότι μετά τη σημαντική ευκαιρία του Βαγενά του Κιλελέρ συνέχισε με τετράδα στην άμυνα, ενώ είχε ξεκινήσει με τρεις στόπερ, κάτι που λειτούργησε θετικά, επεσήμανε: «Στην αρχή ήμασταν επιθετικοί και είμαστε μία ομάδα που ρισκάρουμε, για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Είχαμε πει ότι το 1-0 είναι ένα πολύ εύθραυστο σκορ και ότι θέλουμε να κάνουμε και δεύτερο γκολ. Από τη ροή του παιχνιδιού βλέπαμε ότι ήμασταν λίγο επιρρεπείς στις πάσες με τη μία και στις κάθετες στον χώρο. Ξέραμε ότι αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού του Κιλελέρ. Οπότε έπρεπε σχεδόν αμέσως να αναθεωρήσω και να προσαρμόσω την ομάδα, για να διασφαλίσω ότι θα πάμε στο ημίχρονο, χωρίς να δεχθούμε την ισοφάριση. Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε λίγο την τακτική μας και ήμασταν λίγο περισσότερο σφιχτοί. Βρήκαμε τους λίγους χώρους που χρειάστηκαν, για να απειλήσουμε με ένα δεύτερο γκολ, αλλά κλείσαμε πάρα πολλούς απέναντι σε μία ομάδα που προσπαθεί διαρκώς να παίξει.

Το πήγαμε στην αρχή στη δύναμη, για ν’ ανοίξουμε το σκορ, μετά το διαχειριστήκαμε και τακτικά διαφορετικά.

Είναι άλλο η πίεση του αντιπάλου κι άλλο η κλασική ευκαιρία. Πίεση υπήρχε και όταν δίνεις χώρο, φαίνεται ότι κυκλοφορεί την μπάλα μία ομάδα. Αυτή τη φορά ήμασταν ακόμη πιο συμμαζεμένοι και ήταν όλα τα παιδιά σε εγρήγορση και δεν έγινε κλασική ευκαιρία (σ.σ. από το Κιλελέρ) σαν αυτή του πρώτου μέρους, στην οποία ο Σπύρος Βρονταράς στάθηκε εξαιρετικά και μας κράτησε όρθιους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου