ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο κόσμος περιμένει έργα κι όχι αντιπαράθεση!

ο-κόσμος-περιμένει-έργα-κι-όχι-αντιπαρ-942709

Να πέσουν οι τόνοι και η ομάδα να προχωρήσει από τα λόγια στα έργα είναι το ζητούμενο και για τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, που παρακολουθεί με απορία την χωρίς λόγο αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων που ξεκίνησε ο νέος ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιάννης Παπαδόπουλος και απαντήθηκε από την διοίκηση του ερασιτέχνη.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί αφορμή για τη χωρίς λόγο αντιπαράθεση να ήταν η ανακοίνωση μιας μουσικοχορευτικής εκδήλωσης του Ερασιτέχνη για τον επόμενο μήνα Ιούλιο (!), αλλά σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει με Βολιώτες και Αυστριακούς (!) ο εκπρόσωπος του Consortium που ανέλαβε μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, Ι. Παπαδόπουλος, για μια ακόμη φόρα κρίνει χωρίς να έχει το δικαίωμα αποφάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου που διοικεί τα υπόλοιπα τμήματα, ενώ κάνει και αναφορές για πράγματα που ίσως δεν έχει ενημερωθεί σωστά.

Για παράδειγμα στην ανακοίνωση Παπαδόπουλου αναφέρεται πως «δεν είμαστε Διοικούσα Επιτροπή, όπως βολικά θα ήθελαν να είμαστε κάποιοι, μέσα από την οικογένεια για να υποβαθμίσουν το ρόλο μας. Για να ήμασταν Διοικούσα Επιτροπή θα έπρεπε να είμαστε μέλος της Διοίκησης του Ερασιτέχνη» -κάτι που δεν ισχύει αφού δεν προκύπτει από καταστατικό- και συνεχίζει: «Είμαστε εκπρόσωποι που έχουμε αναλάβει το μάνατζμεντ του ποδοσφαίρου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, εγγράφως, με ιδιωτικά συμφωνητικά και ρήτρες»…

Πάντως είτε ως εκπρόσωποι ενός αγνώστου σύνθεσης Consortium, είτε σαν επιτροπή, είτε σαν διαχειριστές, είτε σαν επενδυτές ποδοσφαιρικού τμήματος, έχουν την ελευθερία κινήσεων για 4 χρόνια για να δημιουργήσουν κάτι καλό στον Ολυμπιακό -χωρίς δική τους σφραγίδα, αλλά αυτή του Α.Σ. Ολυμπιακού Βόλου 1937- και ο κόσμος περιμένει τα έργα και όχι τα λόγια, όπως ο ίδιος ο Ι. Παπαδόπουλος είπε στη Γ.Σ. του συλλόγου που ΤΟΥ έδωσε την έγκριση για τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Επίσης χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα στην ανακοίνωση γίνονται αναφορές για «απίστευτες καταστάσεις από παραλαβή του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου και αδιανόητων προβλημάτων» για «απλήρωτα νερά» και φήμη κακοπληρωτή που έχει ο Ολυμπιακός στον Βόλο», ενώ εμμέσως γίνεται και λόγος και για σωματεία που δεν έδειξαν συνεργάσιμα!

Η αντίδραση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου στην προσωπική δήλωση του ισχυρού άνδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Γιάννη Παπαδόπουλου ήταν πολύ ήπια, αναφέροντας πως «Η εκδήλωση στην οποία αναφέρεται γίνεται για την ενίσχυση των υπολοίπων 7 αγωνιστικών τμημάτων του Συλλόγου και όχι για χαρές και πανηγύρια» και υπενθυμίζει πως:

«Ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος βάσει του συμφωνητικού που υπογράψαμε έχει την απόλυτη δικαιοδοσία της εκπροσώπησης και λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, χωρίς καμία απολύτως δικαιοδοσία παρέμβασης από την διοίκηση του Ερασιτέχνη», τονίζοντας μάλιστα πως τέτοιες ανακοινώσεις «δεν βοηθούν στο πνεύμα ομοψυχίας και συσπείρωσης που αναφέρθηκε στη Γ.Σ. από όλους».

Ακόμη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπήρξαν σχόλια μελών του Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός για την ανακοίνωση Παπαδόπουλου, όπως του Δημήτρη Πέγιου που σχολίασε: «Ασχολήσου με το ποδόσφαιρο. Αυτό σου ανέθεσε η Γ.Σ. και άσε τον Ερασιτέχνη, γιατί θα δικαιωθούν οι φήμες. Και οι τοπικές ομάδες δεν σου φταίνε. Όταν έχεις το μαρούλι όλα γίνονται. Αν όχι, τότε παρακαλάς…», ενώ ο Άκης Πλαγεράς ανέφερε: «Ο Παπαδόπουλος στη Γ.Σ. είπε και ξαναείπε να φύγει η τοξικότητα που διακατέχει την ομάδα. Και όλοι μας συμφωνήσαμε. Και ρωτώ, έτσι θα φύγει η τοξικότητα; Δεν είχε κανένα λόγο να εκφραστεί. Δεν τον αφορά. Εκτός αν τον βάζουν να εκφράζεται. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία του λανθασμένη παρέμβαση. Περιμένουμε με αγωνία το στήσιμο της νέας ομάδος από την αρχή χωρίς να ενοχλούμε. Περιμένουμε τον Κριστόφ Βαζέχα να αναλάβει τις ακαδημίες και όχι να βρει χρόνο να ασχοληθεί με τα κλαρίνα».

Πάντως από σήμερα που μπήκε ο Ιούνιος ως τις 15 Ιουλίου που είναι η μουσική εκδήλωση του Ερασιτέχνη, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα, θα πρέπει βήμα – βήμα, χωρίς βιασύνη, και με σοβαρότητα να δημιουργήσουν την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου που σύμφωνα με τη δέσμευση Γιάννη Παπαδόπουλου: «Στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα Γ’ Εθνικής στην Α’ ΕΠΣΘ, ώστε, όταν ανέβει, με 4-5 προσθήκες να είναι σε θέση να πρωταγωνιστεί στη Γ’ Εθνική».

«Καλή επιτυχία»

Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, η διοίκηση του Ολυμπιακού εύχεται στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία. Αναλυτικά: «Το Δ.Σ. του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 εύχεται σε όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου