ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την επόμενη βδομάδα αποφασίζει η Ανόρθωση αν θα κάνει αίτημα για wild card

την-επόμενη-βδομάδα-αποφασίζει-η-ανόρ-920830

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τις ομάδες που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα να δηλώσουν σε ποια κατηγορία θέλουν να συμμετάσχουν, ζητώντας wild card, εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ΕΟΚ δίνει αυτή τη δυνατότητα στις ομάδες που αγωνίζονται σε Elite League, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική Ανδρών και Α1 και Α2 Γυναικών, να αιτηθούν wild card για το πρωτάθλημα που θέλουν να συμμετάσχουν τη νέα αγωνιστική περίοδο!

Από τη μεριά των ομάδων της Μαγνησίας, η Ανόρθωση, η οποία υποβιβάστηκε στην Α1 ΕΣΚΑΘ, είναι αυτή που εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει wild card λόγω του γεγονότος ότι πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται, αλλά όλα θα αποφασιστούν την επόμενη βδομάδα σε συνάντηση που θα έχει το Δ.Σ. με υποστηρικτές της ομάδας. Εκεί θα μπουν στη συζήτηση όλα τα δεδομένα, όπως αν αξίζει να δοθούν εκτός του μπάτζετ για το στήσιμο της ομάδας και επιπλέον 20.000 ευρώ για εγγυητική επιστολή, ποσό που απαιτείται για τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, καθώς η περίοδος 2023-24 είναι η τελευταία της αναδιάρθρωσης και υποβιβάζονται και πάλι έξι ομάδες.

Πάντως, υπάρχει το χρονικό περιθώριο για υποβολή αίτησης για τη χορήγηση wild card μέχρι τις 9/6/2023.

Οι προϋποθέσεις

Στις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΟΚ στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφορικά με τη συμμετοχή των σωματείων στη χορήγηση ειδικής αδειοδότησης (wild card), αναφέρεται ότι η ομάδα δεν έχει ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές, ότι έχει τη χρήση αθλητικής εγκατάστασης, ενώ επίσης απαιτείται:

α. η ύπαρξη Νοσοκομείου εντός της πόλης που βρίσκεται το γήπεδο που θα χρησιμοποιεί ως έδρα της η υποψήφια ομάδα

β. να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης μέσω εθνικού οδικού δικτύου ή αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς τόσο στην έδρα τους όσο και στην έδρα του γηπέδου που θα χρησιμοποιεί για τους εντός έδρας αγώνες τους η υποψήφια ομάδα

γ. να υπάρχει κατάλληλη ξενοδοχειακή υποδομή εντός της πόλεως όπου βρίσκεται το γήπεδο που θα χρησιμοποιεί για τους εντός έδρας αγώνες της η υποψήφια ομάδα.

Το ύψος της εγγυητικής

επιστολής ανά κατηγορία

Επίσης, γίνεται σαφές ότι η υποψήφια ομάδα, εφόσον επιλεγεί και προκειμένου να της χορηγηθεί η wild card, ούτως ώστε να συμμετάσχει στην κατηγορία την οποία έχει επιλέξει, υποχρεούται να καταθέσει στην ΕΟΚ εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση τράπεζας που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ποσού ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (50.000,00] ΕΥΡΩ για Elite League και Α1 Εθνικής Γυναικών, ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (30.000,00] για Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ και ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (20.000,00] για Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ και Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, με λήξη της ισχύος της την 30.6. του επόμενου έτους από αυτό της έγκρισης συμμετοχής της.

Διευκρινίζεται ότι:

Α. Η ως άνω εγγυητική επιστολή θα αφορά κατά ένα μέρος (50% του συνολικού ποσού αυτής) στην καλή εκτέλεση των υποχρεώσεων της ως άνω ομάδας προς αθλητές και προπονητές για την αγωνιστική περίοδο και θα καταπίπτει με διαδικασία που θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ.

Β. Επιπροσθέτως, το υπόλοιπο 50% του συνολικού ποσού της ως άνω εγγυητικής επιστολής θα χρησιμοποιηθεί από την Ομοσπονδία για την εμπορική εκμετάλλευση του οικείου πρωταθλήματος αλλά και υπέρ των σωματείων-μελών της, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ.

Τα ενδιαφερόμενα σωματεία θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την κατηγορία στην οποία επιθυμούν να αγωνιστούν με υποβολή αίτησης για χορήγηση ειδικής αδειοδότησης/wild card κατά την αγωνιστική περίοδο 2023- 2024, μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΟΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου