ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατακεραύνωσε αυτούς που διοίκησαν ο Μακρής

κατακεραύνωσε-αυτούς-που-διοίκησαν-ο-952046

Φωτιές άναψε ο Θωμάς Μακρής με τις δηλώσεις του στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico για όσους διοίκησαν την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου τη σεζόν που τελείωσε, προβαίνοντας και σε σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μετά τη χθεσινή αναλυτική αναφορά, παρουσιάζει και το υπόλοιπο μέρος των δηλώσεων του 45χρονου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην τεχνικού διευθυντή, ο οποίος αποκάλυψε μάλιστα ότι κάποια στιγμή του ζητήθηκε και φέτος να βοηθήσει την ομάδα, αλλά βλέποντας την έλλειψη σοβαρότητας που υπήρχε, αρνήθηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μακρή: «Δεν γίνεται να εμφανίζεται ο τάδε παράγοντας με δύο-τρεις φίλους του στην προπόνηση, για να πάνε να μιλήσουν στην ομάδα. Δεν λέω ότι γινόταν με κακία. Όσο είχαμε βάλει εμείς κανόνες στην ομάδα με τον εκάστοτε προπονητή (σ.σ. την εποχή που ο ίδιος ήταν τεχνικός διευθυντής), δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει κάποιος έναν παίκτη και να φύγει, για να πάει για καφέ ή να κάνει κάτι διαφορετικό. Εγώ μιλάω για κανόνες.

Ποιοι ήταν οι κανόνες φέτος; Που πλακώθηκε ο ένας παίκτης με τον άλλον; Αν σας είπε ο κ. Θεοδοσιάδης ότι δεν υπήρχε εσωτερικός κανονισμός, έχει μαύρα μεσάνυχτα ή μαύρα μεσάνυχτα αυτοί που του είπαν ότι δεν υπήρχε. Ποιος σας το είπε αυτό; Αυτός που στείλατε να παρακαλέσουν τον Θεοδοσιάδη, για να μη φύγει σε μία νύχτα; Λέω την πραγματικότητα. Δεν είναι κακία. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος, γιατί μάτωσε για μία ακόμη φορά και έδωσε χρήματα από την τσέπη του.

Όταν ζητήθηκε να βοηθήσω την ομάδα, αντέδρασε ένας και είπε «όχι αυτός». Πάλι η διοίκηση, ο μεγάλος αυτός πρόεδρος, άκουσε έναν άνθρωπο και καλά έκανε. Είχατε κλειστά τα μάτια και τα αυτιά συγχρόνως, γι’ αυτό πήγατε την ομάδα όχι μόνο στα βράχια, αλλά τη ρίξατε εκεί που δεν έπρεπε.

Όταν πήγα στη Γενική Συνέλευση είπα «Παναγία μου, πού ήρθα;». Εβγαινε ο Τασιόπουλος και έλεγε «ήμασταν μόνοι μας» και οι άλλοι ζητωκραύγαζαν για τη διοίκηση. Είναι τελείως αντιφατικά. Εχετε μπερδέψει και τον κόσμο που λέει «η διοίκηση υπήρχε φέτος ή δεν υπήρχε φέτος, έδωσε τα λεφτά ή δεν τα έδωσε, λειτούργησε η ομάδα ή όχι;».

Η ομάδα έγινε φέτος … σούπερ καφενείο. Δεν μπορεί να λέμε ότι στην ομάδα δεν δόθηκαν πέναλτι, λες και χρειαζόταν τη διαιτησία να κερδίσει τον Μακεδονικό Φούφας και τον Δωτιέα Αγιάς. Η ομάδα έχει πάει στο τοπικό και δεν φταίει κανείς, ούτε οι προπονητές, ούτε οι παίκτες, ούτε η διοίκηση. Ποιος φταίει, ο κόσμος; Φταίει ο κόσμος που έδωσε τα λεφτά, για να διαχειριστείτε ένα σεβαστό μπάτζετ, που μ’ αυτό το μπάτζετ, με 130.000, έκανε ο Πιερικός την ομάδα που ήταν στην τετράδα. Με 50.000 ευρώ ήταν ο Δωτιέας Αγιάς, με 60.000 ευρώ ήταν ο Μακεδονικός Φούφα και πήγαμε να χάσουμε στον Φούφα και το κάθε χωριό. Περίγελος στο κάθε χωριό.

Τους παίκτες πάντα πρέπει να τους έχεις απέναντι, είναι νόμος και το λέω εγώ που σε μία νύχτα από παίκτης έγινα προπονητής και κατάλαβα την αλλαγή, όπως και αργότερα κατάλαβα πώς είναι ο παράγοντας. Τον παίκτη δεν τον νοιάζει τι θα γίνει μετά το ματς, αλλά να πάρει τα λεφτά του, αλλά τους υπόλοιπους τους νοιάζει η επόμενη μέρα.

Οι παίκτες έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αλλά ερχόταν ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής και σας έλεγε τι θα κάνετε, πότε θα πληρώσετε, πότε θα πάμε εκεί, πότε θα πάμε εδώ, μην πάρεις προπονητή εκείνον, γιατί εγώ δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του και η διοίκηση έκανε αυτό που έλεγε ο Χ, Ψ παίκτης.

Γιατί δεν διώξατε τον παίκτη αυτόν; Ο παίκτης πάντα λειτουργεί, ξέροντας ποιον έχει απέναντί του και ποιος του μιλάει. Αν βλέπει έναν που είναι για γέλια, ο παίκτης θα είναι καβάλα στ’ άλογο. Αν ο παίκτης καταλάβει ότι εδώ δεν τον παίρνει, δεν τον παίρνει ποτέ. Δεν θέλω να πω ονόματα παικτών που τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν «κιχ» και τους έλεγα «κυρίες» και φέτος βρίζονταν σε τελικό Κυπέλλου ο ένας με τον άλλον. Δεν θα βριστεί ένας παίκτης σε μία μέρα. Όλη η διάρκεια της λειτουργίας του καλοκαιριού είναι τραγική».

Σε περίπτωση που του γίνει πρόταση να συμμετάσχει στη νέα προσπάθεια, ο κ. Μακρής σχολίασε: «Αν ο κ. Παπαδόπουλος θέλει να μιλήσει μαζί μου, να μου πει το όραμά του και τη λειτουργία του, θα του πω κι εγώ πώς σκέφτομαι να λειτουργώ μία ομάδα. Αυτό έγινε και με τη φετινή διοίκηση, που ζήτησαν τη βοήθειά μου, αλλά είδα ότι δεν ήταν σοβαρή στο επίπεδο που έπρεπε, για να κάνουμε μία ουσιαστική κουβέντα. Συγκεκριμένα μου ζήτησε τη βοήθεια ο πρόεδρος (σ.σ. Τσεκούρας). Ο κ. Κυριακόπουλος και ο κ. Μουρτζίνος είναι κύριοι με Κ κεφαλαίο. Δεν είχαν καμία εμπλοκή με το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Ακόμη ο Θωμάς Μακρής μίλησε:

Για τον Κώστα Σταματίου: «Είναι γέννημα-θρέμμα της ομάδας, την υπηρέτησε και ως παίκτης και ως προπονητής, βοήθησε κι αυτός τον Ολυμπιακό Βόλου. Ήταν το μόνο σωστό που έγινε το ότι επέστρεψε τη συγκεκριμένη στιγμή ως προπονητής, γιατί ήξερε πράγματα στην ομάδα. Δεν στηρίχτηκε από τους παίκτες και από τη διοίκηση».

Για τη σχέση του με τους φιλάθλους: «Ποτέ δεν είμαι υπό την προστασία κάποιου και δεν κάνω και δημόσιες σχέσεις με φιλάθλους. Είναι κι άλλοι που άλλα λένε το πρωί και άλλα το βράδυ, για να έχουν την εύνοια του ενός και την εύνοια του άλλου».

Για την κίνηση Ζαχείλα: «Έγινε μία τραγική κίνηση το καλοκαίρι, μπήκε πολύ ψηλά ο πήχης, ξεκίνησε πολύ στραβά αυτή η χρονιά και δεν κάνατε και τίποτα να διορθώσετε τα πράγματα. Και όταν έφτασε κάποια στιγμή ο Ζαχείλας να θέλει την ομάδα, για να κάνει την προσπάθειά του και να τη σώσει, η διοίκηση είπε «όχι, δεν φεύγουμε».

Για το αγωνιστικό επίπεδο του ρόστερ και τη συμπεριφορά των παικτών: «Υπήρχε ένα υλικό αξιόλογων παικτών. Κάποιος φταίει που υπήρχαν φωνές παικτών εναντίον προπονητών ή το αντίστροφο. Έπρεπε η διοίκηση να πάρει κεφάλια από την αρχή και να μην παρακολουθεί όλα αυτά ως θεατής. Όταν ξεκίνησαν τα παρατράγουδα, είχα πει στη διοίκηση να ψάξει να βρει παίκτες τον Δεκέμβριο. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μία μεγάλη εσωστρέφεια και δυστυχώς κάνουν κουμάντο κάτι άσχετοι, που κάνουν μόνο κρίσεις από το πληκτρολόγιο και υποδείξεις στη διοίκηση για το πώς πρέπει να λειτουργήσει μία ομάδα».

Για τους νέους ανθρώπους που ξεκίνησαν από την 1η Μαΐου να διοικούν την ομάδα: «Οι νέοι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας, πρέπει να έχουν ένα σκεπτικό δικό τους, όχι τι θα τους πει ο ένας και ο άλλος, και να έχουν ένα πλάνο ξεκάθαρο τι θέλουν να κάνουν με την ομάδα. Αλλιώς, θα είναι μία από τα ίδια και χειρότερα.

Αυτό που έχει σημασία είναι που απομακρύνεται ο κόσμος της ομάδας και πληγώνεται. Οφείλει ο κ. Παπαδόπουλος να τραβήξει μία γραμμή σε όλα αυτά, σε ό,τι έχει ακούσει και δεν έχει ακούσει, και να σχεδιάσει μία καινούργια μέρα, για να δώσει μία νέα προοπτική στην ομάδα. Αλλιώς θα γίνω μάντης κακών και οι τελευταίοι που ασχολούνται δεν θα ξανασχοληθούν με την ομάδα και ο Ολυμπιακός θα καταντήσει να φτάσει και στη Γ’ Τοπική, γιατί θα έχει απαξιωθεί πλήρως. Καλώς δόθηκε η ομάδα στον κ. Παπαδόπουλο. Ευχή μου είναι να βγει ο Ολυμπιακός Βόλου από το τέλμα, να σταματήσει αυτό το χάλι και να βρει τη δύναμη να ξαναγεννηθεί».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου