ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε και το Κύπελλο η ΑΕΚ

πήρε-και-το-κύπελλο-η-αεκ-951877

Στον 68ο τελικό, που διεξήχθη στο κεκλεισμένων των θυρών Πανσεσσαλικό στάδιο, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τέθηκαν για 7η φορά αντιμέτωπες, με την Ένωση να κατακτά το Κύπελλο με σκορ 2-0.

Η ΑΕΚ είχε πανηγυρίσει συνολικά 15 φορές σε τελικούς και 8 ο ΠΑΟΚ, με το ίδιο ζευγάρι να έχει βρεθεί και πάλι στο Πανθεσσαλικό στον επεισοδιακό τελικού το 2017.

Το α’ μέρος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 5ο λεπρό, όταν ο Λιβάι νικήθηκε από τον Κοτάρσκι σε εξ’ επαφής προσπάθεια.

Στη συνέχεια κι αφού δεν εκμεταλλεύθηκε η Ένωση δεν εκμεταλλεύθηκε το κόρνερ που κέρδισε, ο Τάισον πήρε την μπάλα και έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Ρότα να τον ανατρέπει και να δέχεται την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους κιτρινόμαυρους με παίκτη λιγότερο μόλις στο 6′.

Από ενέργεια του Τάισον ο Σβαμπ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στάκνοβιτς, ο οποίος δύο λεπτά μετά απέκρουσε με το στήθος σουτ του Σάστρε από πάσα του Βολιώτη Κωνσταντέλια.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν εκείνος που έκανε παιχνίδι, αλλά η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μουκουντί στο 26′ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς η μπάλα κόντραρε στον Σβαμπ, με τον Γάλλο να σκοράρει με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή και από τα αριστερά.

Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Σβαμπ στο 30′, αλλά ο Στάνκοβιτς διατήρησε το 1-0, ενώ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον ΠΑΟΚ με τον Σάστρε, ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι με συρτό σουτ στο 42′. Τρία λεπτά νωρίτερα, σουτ του Κωνσταντέλια με το αριστερό πέρασε πάνω από την εστία.

Το β’ μέρος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νέα φάση το β’ μέρος, αλλά ο Αουγκούστο σούταρε πάνω από την εστία. Η ΑΕΚ ήλεγχε χωρίς πρόβλημα το προβάδισμά της, έστω και με παίκτη λιγότερο με τους δύο προπονητές να ανακατεύουν την τράπουλα από το 60′ και μετά.

Κεφαλιά του Ζίβκοβιτς βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 66′, ενώ σουτ του Αουγκούστο στο 74′ πέρασε πάνω από την εστία. Από τα πόδια του Αουγκούστο χάθηκε νέα τεράστια ευκαιρία στο 77′, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι στην 17η τελική προσπάθεια του ΠΑΟΚ, έναντι τεσσάρων της ΑΕΚ!

Στο 87′ σουτ του Τζίμα απέκρουσε ο Στάνκοβιτς, ενώ φάουλ του Βιεϊρίνια πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο 89′. Στα 5 λεπτά των καθυστερήσεων η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμά της, τελειώνοντας το παιχνίδι και με δεύτερο τέρμα από τον πρώην παίκτη του Βόλου, Φερνάντες.
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (61′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (85′ Φερνάντες), Πινέδα (61′ Σιντιμπέ), Ελίασον (81′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (61′ Άμπραμπατ), Τσούμπερ

Στον πάγκο: Θεοχάρης, Μήτογλου, Φαν Βέερτ, Ζίνι.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (61′ Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (85′ Κετζιόρα), Ράφα Σοάρες (61′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (77′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (85′ Τζίμας), Τάισον, Μπράντον Τόμας.

Στον πάγκο οι: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Μουργκ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου