ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δίκαιη νίκη Μαγνησιακού με γκολάρα Βλάχου

δίκαιη-νίκη-μαγνησιακού-με-γκολάρα-βλ-951829

Για την 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική ο Μαγνησιακός στο πρώτο του ματς στο γήπεδο μετά το 0-3 άνευ αγώνος με την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Γρεβενών και το ρεπό του, κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα Σταυρού στο Π. Μαγουλάς με 1-0 και έφθασε στους έξι βαθμούς, κάνοντας σημαντικό βήμα ανόδου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αφού στο δεύτερο μέρος, μετά το άκαρπο πρώτο, ο Μαγνησιακός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και δικαιώθηκε με εκπληκτικό γκολ του Βλάχου στο 68’, ενώ είχε τις φάσεις και για το 2-0, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο σημαντικές στιγμές όλες και όλες στο 79’ και το 90’, χωρίς να βρουν δίχτυα.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Μαγνησιακός ξεκίνησε με 3-5-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βρονταρά, ενώ στην άμυνα οι τρεις στόπερ ήταν οι Σιάτρας, Βέρτζος και Δημητριάδης με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Ολη την πλευρά έπαιζαν οι Χριστίδης στα δεξιά και ο Παπαδόπουλος στα αριστερά, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Γαλανόπουλος, Λάμπος και Ψιάνος, που έπαιρνε πιο πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες. Τέλος, το δίδυμο της επίθεσης αποτέλεσαν οι Βουρδάκης και Βλάχος.

Από την άλλη ο Αστέρας Σταυρού παρατάχτηκε με τον Τσάμη στο τέρμα, τους Κουδούνα, Στυλιανό (ακραίοι μπακ), Λυτάκη και Μόσχο (κεντρικοί αμυντικοί) στα μετόπισθεν, ενώ οι τρεις στο κέντρο ήταν οι Αυγουστάτος, Ακασού και Λάππας. Από κει και πέρα οι Νικολόπουλος από τα δεξιά και Ευαγγελόπουλος από τα αριστερά βοηθούσαν τον κλασικό προωθημένο Κακκαβά.

Χωρίς πολλές φάσεις το α’ μέρος

Με τον Μαγνησιακό να έχει την μπάλα στην κατοχή του, αλλά να μην μπορεί να βρει διαδρόμους απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του Αστέρα Σταυρού, που ενδιαφερόταν πρωτίστως να μην κινδυνέψει, κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου. Ετσι, φάσεις πολλές δεν δημιούργησαν οι γηπεδούχοι και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να απειλήσουν, τη σπατάλησαν.

Στο 2’ το σουτ του Χριστίδη πήγε προς την εστία, αλλά δεν ήταν τόσο δυνατό και απομακρύνθηκε με τα πόδια από αμυνόμενο, ενώ στο 3’ πολύ άουτ κατέληξε η κεφαλιά του Βλάχου. Ο ίδιος παίκτης στο 11’ είχε τη μεγάλη φάση, για να σκοράρει, καθώς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά το γέμισμα του Ψιάνου, αλλά δεν εκτέλεσε με τη μία, αντίθετα καθυστέρησε, έκανε μία ντρίμπλα κι όταν σούταρε είχε κλειστεί από τον Λυτάκη, που έκοψε με τα πόδια.

Το αδύναμο σουτ του Βουρδάκη με το που πάτησε περιοχή και είχε ελεύθερο πεδίο μπροστά του, ήταν αδύναμο στο 19’ και δεν προβλημάτισε τον Τσάμη, που μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 23’ ο Κουδουνάς μετά από απόκρουση της άμυνας του Μαγνησιακού σε κόρνερ, σούταρε, πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος εκτός περιοχής. Ωστόσο, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία, με τον Βρονταρά να ελέγχει απόλυτα.

Ο έμπειρος γκολκίπερ είχε εύκολο έργο να μπλοκάρει το φάουλ του Νικολόπουλου στο 32’, ενώ στο 39’ ο Βλάχος στην απέναντι εστία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα. Από σέντρα από τα δεξιά του Δημητριάδη (σ.σ. είχε πάει από αριστερός στόπερ δεξιός μπακ, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-3-3) ο φορ των γηπεδούχων βρέθηκε απέναντι από τον Τσάμη, ο οποίος τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Ακολούθησαν δύο φάσεις με τον αριστερό μπακ των φιλοξενούμενων, Στυλιανό, ο οποίος σούταρε στο 40’ και το 41’ στην κλειστή γωνία του Βρονταρά, ο οποίος την πρώτη φορά απέκρουσε και τη δεύτερη είδε την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τα έδωσε όλα και δικαιώθηκε

Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο Μαγνησιακός με 4-4-2 πλέον μετά την είσοδο του Σιώμου, έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Χριστίδη να βγαίνει μόνος με τον Τσάμη μετά την πάσα του Βλάχου, ωστόσο για μία ακόμη φορά ο τερματοφύλακας του Αστέρα Σταυρού ενήργησε σωτήρια.

Στο 47’ ο Νικολόπουλος βγήκε κι αυτός μόνος λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Βρονταράς τον πρόλαβε με τα πόδια και μπλόκαρε στη συνέχεια εντός περιοχής, ενώ στο 47’ το γυριστό του Σιώμου πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 54ο λεπτό όλοι σηκώθηκαν να πανηγυρίσουν, αλλά ο Τσάμης με εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Βλάχου απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Ο Ψιάνος στο 60’ είχε σουτ στο δεξί δοκάρι εντός περιοχής, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Χριστίδης είδε τον Τσάμη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ στο σουτ που έκανε, ενώ πάλι ο Χριστίδης είχε νέα τελική προσπάθεια στο 62’ μετά την πάσα του Βουρδάκη, αλλά η μπάλα πέρασε δύο μέτρα άουτ.

Στο 68’ τελικά ήρθε το 1-0 με ένα γκολ μοναδικής ομορφιάς από τον Βλάχο, ο οποίος με απίστευτο σουτ από θέση μέσα δεξιά εκτός περιοχής στο απέναντι παραθυράκι νίκησε τον ανίκητο ως εκείνη τη στιγμή Τσάμη και έδωσε το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια, αλλά και για επιφωνήματα θαυμασμού, καθώς τέτοια γκολ δεν μπαίνουν κάθε μέρα.

Στο 71’ ο Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, σουτάροντας αφύλακτος από πλάγια αριστερά, ενώ στο 74’ ο Τσάμης κράτησε το σκορ στα ίδια επίπεδα, αποκρούοντας σε κόρνερ του σουτ του Βουρδάκη χαμηλά στη δεξιά του γωνία.

Ο Αστέρας ανέβηκε, για να ισοφαρίσει, και στο 79’ ο Βρονταράς έκανε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ στο σουτ εκτός περιοχής του Χαντζή. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πάντως κινδύνευσαν και πάλι στο 82’ στο σουτ στην κίνηση του Βουρδάκη πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα σχεδόν πάνω στη γραμμή απέκρουσε αμυντικός την κεφαλιά του Λούρου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Βλάχου έφυγε ψηλά άουτ.

Το πλασέ του ίδιου στο 87’ από πλάγια αριστερά της μικρής περιοχής πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 88’ ακυρώθηκε γκολ του Σιώμου για οφσάιντ. Τέλος, στο 90’ ο Μόσχος απείλησε με την ισοφάριση σε κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό παραθυράκι, με τη φάση αυτή να είναι η τελευταία στο ματς, με συνέπεια το 1-0 υπέρ του Μαγνησιακού να μην αλλάξει.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βρονταράς, Σιάτρας (46’ Σιώμος), Βέρτζος, Δημητριάδης (83’ Τρίμης), Χριστίδης (63’ Λούρος), Παπαδόπουλος, Γαλανόπουλος, Λάμπος, Ψιάνος, Βουρδάκης (90’ Ζαρκάδης), Βλάχος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ: Τσάμης, Κουδουνάς (66’ Λόζος), Στυλιανός, Λυτάκης, Μόσχος, Αυγουστάτος, Ακασού (83’ Ζαχάρης), Λάππας, Νικολόπουλος (73’ Χαντζής), Ευαγγελόπουλος, Κακκαβάς

Αποτελέσματα (3η)

Αστέρας Καρδίτσας-Α.Σ. Μετέωρα 2-0

Μαγνησιακός-Αστέρας Σταυρού 1-0

ΑΕ Κιλελέρ-ΕΠΣ Γρεβενών 3-0 ά.α.

Ρεπό: Εορδαϊκός

Βαθμολογία

  1. ΑΕ Κιλελέρ 6 (7-0)
  2. Εορδαϊκός 6 (5-0)
  3. Μαγνησιακός 6 (4-0)
  4. Αστέρας Σταυρού 4 (2-1)
  5. Αστέρας Καρδίτσας 3 (2-4)
  6. Α.Σ. Μετέωρα 1 (0-6)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου