ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συγκίνησε ο Ελευθερόπουλος

συγκίνησε-ο-ελευθερόπουλος-945320

«Να τον κάνουμε ευτυχισμένο εκεί ψηλά που πήγε» σχολίασε για τον Γιώργο Μαστρογιάννη ο προπονητής της Νίκης Βόλου μετά τη νίκη επί του Θεσπρωτού

Η Νίκη Βόλου επέστρεψε στα γήπεδα και στην αγωνιστική δράση μετά από καιρό προχθές Παρασκευή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Θεσπρωτό για την 26η αγωνιστική της Super League 2.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι, που δεν έπαιξαν σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές, επέστρεψαν στις νίκες, κερδίζοντας αυτή τη φορά τον Θεσπρωτό, τον οποίο και «καταδίκασαν» και σε μαθηματικό υποβιβασμό.

Ο προπονητής της Νίκης, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μετά το τέλος του παιχνιδιού θέλησε πρωτίστως να αναφερθεί στην απώλεια του Γιώργου Μαστρογιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών την περασμένη Δευτέρα 15/5.

Ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας, αφού έδωσε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, υποσχέθηκε πως: «Θα κάνουμε ότι περνάει από τις δυνάμεις μας για να τον κάνουμε ευτυχισμένο εκεί ψηλά που πήγε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου: «Θα μου επιτρέψετε να κάνω δύο αναφορές εξωαγωνιστικές αρχικά και μετά θα σας πω ότι θέλετε για το παιχνίδι. Το πρώτο είναι πως σύσσωμη η ομάδα της Νίκης Βόλου, το προπονητικό επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και ο γενικός μας αρχηγός, θέλουμε να δώσουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Μαστρογιάννη, ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός για την οικογένεια της Νίκης Βόλου και χάθηκε πριν λίγες ημέρες.

Θέλω να του υποσχεθούμε πως θα κάνουμε ότι περνάει από τις δυνάμεις μας για να τον κάνουμε ευτυχισμένο εκεί ψηλά που πήγε. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά σε έναν άνθρωπο του Θεσπρωτού, που συνάντησα και με χαροποιεί πολύ και είναι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Εχει υπάρξει μεγάλος ποδοσφαιριστής και μεγάλος προπονητής, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Εχουμε κάνει μαζί τη σχολή UEFA Pro πριν αρκετά χρόνια και ήμασταν συμμαθητές και τον εκτιμώ απεριόριστα.

Οσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος επεσήμανε: «Μπήκαμε συγκεντρωμένα σε μια περίοδο που θέλουμε να «χτίσουμε» πράγματα για την επόμενη σεζόν κυρίως. Κάναμε αυτά πάνω στα οποία δουλεύουμε, έστω κι αν τα κάναμε λίγο πιο αργά απ’ ότι θα επιθυμούσαμε. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν οι προϋποθέσεις για ευκαιρίες, αλλά στην επίθεση καθυστερούσαμε κι αυτό ήταν το πρόβλημα, ενώ η μπάλα πέρναγε πάρα πολύ εύκολα από τον άξονα με τις κινήσεις που έκαναν τα παιδιά. Στο δεύτερο ημίχρονο, η αλήθεια είναι πως κάναμε λίγο πιο γρήγορο το παιχνίδι μας και μας βοήθησαν οι αλλαγές. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο να σου δίνουν βοήθειες. Ανοίξαμε το σκορ και θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι με το πέναλτι και με κάποιες ακόμη ευκαιρίες, αλλά δεν το κάναμε και όπως έχω ξαναπεί αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε και να «κλειδώνουμε» τα παιχνίδια. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές νομίζω πως βαδίζουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει».

Για την επόμενη χρονιά: «Κοιτάξτε να δείτε το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο και είναι ειδικών συνθηκών το πρωτάθλημα της Super League 2. Aν αναλογιστούμε πως του χρόνου στο πρωτάθλημα θα είναι 13 ομάδες από τις οποίες οι δύο θα είναι οι Β’ ΠΑΕ που δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, μας μένουν 11 ομάδες. Από αυτές θα πέσουν οι πέντε. Οι διαφορές ανάμεσα σε αυτόν που πέφτει και σε αυτόν που θέλει να ανέβει θα είναι δύο νίκες.

Εκεί που πηγαίνεις για να είσαι στους τρεις πρώτους, θα είσαι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα. Νομίζω πως θα πρωταγωνιστήσουν και οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν και φέτος, συν η ομάδα που θα έρθει από τη Super League 1 στον όμιλό μας».

Τέλος, για την ομάδα του Θεσπρωτού επεσήμανε: «Είναι μια ομάδα που γνωρίζω από τον Χουάν και τον πρόεδρό της. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια της υγείας που είχε. Είναι μια ομάδα, η οποία όπως γνωρίζουν οι πάντες είναι «καθαρή» κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την κατηγορία που μιλάμε. Προσπαθεί να παίξει ένα ποδόσφαιρο όχι σκοπιμότητας, οπότε μέσα από την καρδιά μου της εύχομαι τα καλύτερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου