ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλη νίκη της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας

μεγάλη-νίκη-της-ακαδημίας-σκακιστών-β-94946

Μεγάλη νίκη πέτυχε την Κυριακή 13-3-2022, στον 2ο γύρο του Πρωταθλήματος Θεσσαλίας (Π.Ο.Α. 2022), η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, τη ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων με σκορ 5,5-4,5 σε ένα πραγματικό ντέρμπι, που όλα κρίθηκαν στην τελευταία παρτίδα.

Με τη νίκη αυτή η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου έβαλε φωτιά στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος δίνει την πρόκριση για την Α’ Εθνική.

Η συνάντηση, που έγινε στο Κέντρο Εκπαίδευσης-Πολιτισμού-Επιστημών «Αριστοτέλειο» στον Βόλο, ξεκίνησε με μερικά γρήγορα αποτελέσματα στις σκακιέρες, όπου και οι δύο ομάδες είχαν θεωρητικά πλεονέκτημα και τα φαβορί κέρδισαν (η Έλσα Κάππα στη γυναικεία σκακιέρα για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου), ενώ στην συνέχεια τη σκυτάλη πήραν στις αναπτυξιακές σκακιέρες οι νεαροί Μάριο Μίγκο στην Α12 και Ουρανία Καραμπίνα στην Κ16, οι οποίοι με δύο πολύ σημαντικές νίκες ανέβασαν το σκορ στο 3-2 για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου.

Μετά από δύο ακόμη παρτίδες το σκορ έγινε 4-3 με νίκη του Στέλιου Λαγάρα στην 1η Σκακιέρα και τρεις παρτίδες με ισάριθμα φινάλε πύργων να απομένουν.

Στην 2η Σκακιέρα, το φινάλε του Κώστα Τζαμτζή τέλειωσε αναμενόμενα σύντομα με ισοπαλία, ενώ οι Βασίλης Φαράντος, στην αναπτυξιακή σκακιέρα Α16, και Λάζαρος Φωτιάδης, στην 4η σκακιέρα, συνέχισαν να παλεύουν για την ισοπαλία.

Τελικά, και οι δύο τους κατάφεραν να κρατήσουν το φινάλε και το ισόπαλο αποτέλεσμα και έτσι καθορίστηκε το τελικό αποτέλεσμα 5,5-4,5 υπέρ της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου.

Για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου αγωνίστηκαν οι Στέλιος Λαγάρας, Κώστας Τζαμτζής, Γιάννης Ρούμπος, Λάζαρος Φωτιάδης, Έλσα Κάππα, Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου, Ουρανία Καραμπίνα, Δημήτρης Σαρσέντος, Βασίλης Φαράντος και Μάριο Μίγκο.

Το Σάββατο 12-3-2022, στην έναρξη του Πρωταθλήματος, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Σ.Ε. Βόλου στο τοπικό ντέρμπι με 6,5-3,5 σε έναν αγώνα, που θα μπορούσε να αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία, καθώς ο Στέλιος Λαγάρας στην 1η σκακιέρα απέναντι στον πολύ ισχυρό αντίπαλό του έχασε στο τέλος τη νίκη μέσα από τα χέρια του και οι Εμμανουήλ Ραφτόπουλος και Μάριο Μίγκο στις αναπτυξιακές σκακιέρες Α20 και Α12 αντίστοιχα, παίζοντας με θεωρητικά, βάσει ELO, δυνατότερους αντιπάλους, παραβίασαν την ισόπαλη θέση που είχαν, επιδιώκοντας τη νίκη, γεγονός που τελικά τους στοίχισε την ήττα.

Τους πόντους για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, στην αναμέτρηση με τη Σ.Ε. Βόλου, πήραν οι Λάζαρος Φωτιάδης, ισοπαλία στην 4η σκακιέρα, Έλσα Κάππα στη γυναικεία σκακιέρα και Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου στην αναπτυξιακή σκακιέρα Κ20.

Για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου αγωνίστηκαν οι Στέλιος Λαγάρας, Κώστας Τζαμτζής, Γιάννης Ρούμπος, Λάζαρος Φωτιάδης, Έλσα Κάππα, Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου, Σοφία Σημαιάκη, Εμμανουήλ Ραφτόπουλος, Βασίλης Φαράντος και Μάριο Μίγκο.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν αγώνες για το Περιφερειακό Ομαδικό Πρωτάθλημα, καθώς διεξάγονται στα Φάρσαλα οι πρώτοι 4 γύροι από το Περιφερειακό Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Κ8-Κ16 και οι επόμενοι αγώνες είναι το Σάββατο 26-3-2022, με την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σ.Λ. Φαρσάλων.

Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Πρωτάθλημα Θεσσαλίας στην ιστοσελίδα: https://chess-results.com/tnr609083.aspx?lan=19

Πληροφορίες για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.vchessacademy.gr/ και στο facebook: https://www.facebook.com/VolosChessAcademy

Ενημέρωση για το σκάκι στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και προκηρύξεις σκακιστικών τουρνουά, που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: https://chesswords.blogspot.gr

Ραφτόπουλος και Σημαιάκη

Ραφτοπούλου και Φαράντος

Ο Ρούμπος

Ο Σαρσέντος

Ο Φωτιάδης

Λαγαράς και Τζαμτζής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου