ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος σχεδιασμός με πρώτες αποχωρήσεις

νέος-σχεδιασμός-με-πρώτες-αποχωρήσει-949341

Ο Βόλος, τελειώνοντας μια χρονιά που κατάφερε να είναι στις έξι καλύτερες ομάδας, προχωρά στον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, όπου προπονητής θα είναι για 4η σεζόν και πρώτη φόρα ως … πρώτος από την αρχή ο Κωνσταντίνος Μπράτσος.

Τις προηγούμενες μέρες ο Βόλος γνωστοποίησε πως ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Κώστα Γρηγοριάδη, και τον γυμναστή της, Παναγιώτη Κονομάρα, και σύντομα θα υπάρξει στελέχωση του προπονητικού τιμ, ενώ χθες η ΠΑΕ έλυσε πέντε συμβόλαια με παίκτες που δεν θα υπολογίζονταν.

Συγκεκριμένα ο Βόλος έφτασε σε συμφωνία για τη λύση των συμβολαίων με τους Οζέγκοβιτς, Τσιρίνος, Μεσκίδα και Σι καθώς και με τον τρίτο γκολκίπερ Αυγερινό.

Ο Σέρβος φορ Όγκνιεν Οζέγκοβιτς αποκτήθηκε, όταν πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ ο Φαν Βέερτ και ξεκίνησε με γκολ στα δύο πρώτα του ματς στην 4η και 5η αγωνιστική, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ακόμη πέτυχε τρία σημαντικά γκολ στο 2-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το 0-1 τον Ιανουάριο στη Νίκαια με Ιωνικό, αλλά το επόμενο του τέρμα ήρθε τον Απρίλιο στην Τούμπα, για να έχει φτάσει τελικά τα έξι σε 25 αγώνες! Επομένως, ο Σέρβος φορ έδειξε μεν καλά στοιχεία αλλά όχι και διάρκεια.

Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός Νικολάς Μεσκίδα είχε έρθει από το περασμένο καλοκαίρι στον Βόλο από το MLS, παίζοντας στο Βανκούβερ Γουάιτκαπς και στους Κολοράντο Ράπιντς. Ο Μεσκίδα, έχοντας και ιταλική υπηκοότητα, στον Βόλο είχε 22 συμμετοχές, τις 14 ως βασικός, και ένα γκολ.

Ο διεθνής με την Ονδούρα Μίκαελ Άντονι Τσιρίνος ήρθε στον Βόλο τον Γενάρη ως πρωταθλητής και MVP στη χώρα του, αγωνιζόμενος στην Ολίμπια (146 συμμετοχές και 42 γκολ), ενώ με τη βολιώτικη ομάδα είχε ένα γκολ και δύο ασίστ στα 14 ματς που πήρε μέρος, αλλά δεν ήταν ο αντι-Φερνάντες!

Τον Γενάρη είχε έρθει στον Βόλο για το αριστερό άκρο της άμυνάς και ο Γάλλος Αρούνα Σι από τη γαλλική Αμιάν (Β’ κατηγορία), αλλά δεν έκανε την διαφορά στα 15 ματς που έπαιξε.

Τέλος ο νεαρός γκολκίπερ Παναγιώτης Αυγερινός, που κατέγραψε 3 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, μπήκε στα βαθιά ξαφνικά μετά από τραυματισμούς, αφού ήταν 4ος και με συμμετοχές στην Κ-19. Ο Αυγερινός, που δέχτηκε 9 γκολ σε 3 ματς, ήρθε το καλοκαίρι στον Βόλο, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και πέρυσι αγωνιζόταν στον Αήττητο Σπάτων.

Η ανακοίνωση του Βόλου για τις πέντε πρώτες αποχωρήσεις: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση των συμβολαίων της με τους Ογκνιέν Οζέγκοβιτς, Μίκαελ Τσιρίνος, Νικολάς Μεσκίδα, Αρούνα Σι και Παναγιώτη Αυγερινό, τους οποίους ευχαριστεί για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους».

Είναι πλέον σίγουρο πως και φέτος το ρόστερ του Βόλου που στο τέλος μειώθηκε, θα αλλάξει σημαντικά ενόψει της επόμενης σεζόν και πλέον αναμένονται οι μεταγραφικές κινήσεις, με τους κυανέρυθρους να έχουν ήδη καταστρώσει τα πλάνα τους.

Στο Πανθεσσαλικό το Final-4 των Κ17

Στις 8 και στις 11 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Final-4 του πρωταθλήματος Κ17, με το οποίο ολοκληρώνονται οι διοργανώσεις υποδομών της Superleague. Έδρα της διοργάνωσης θα είναι όπως πέρσι το Πανθεσσαλικό Στάδιο, αφού η απόσταση βολεύει όλους τους φιναλίστ, τους τρεις ήδη γνωστούς (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης) και τον τέταρτο που θα προκύψει από το μπαράζ Βόλος-ΑΕΚ (Σάββατο, 13:00 στη Λαμία). Η απόφαση «κλείδωσε» σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν οι άνθρωποι της λίγκας και οι εκπρόσωποι των πέντε εμπλεκομένων συλλόγων. Έτσι, την Πέμπτη 8 Ιουνίου θ διεξαχθούν οι ημιτελικοί που προέκυψαν μετά από κλήρωση και είναι:

Ολυμπιακός-Άρης

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ή Βόλος

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου