ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Βολιώτες κωπηλάτες στη Γαλλία

με-βολιώτες-κωπηλάτες-στη-γαλλία-948833

Για την πόλη Μπριβ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, μέσω Παρισιού και Μπορντό, αναχώρησε χθες το πρωί η εθνική ομάδα κωπηλασίας προκειμένου να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν 23 αθλητές κι αθλήτριες που συνθέτουν 8 πληρώματα, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία τεσσάρων πληρωμάτων σε τετράκωπες βάρκες και τετραπλά.

Ανάμεσα στην αποστολή βρίσκονται και οι Βολιώτες Σοφία Δαλίδου, Σωτηρία Μιχαηλίδη, Ευθυμία Κουκλουμπέρη, Κωνσταντίνος Αλεξογιάννης και Βασίλης Κουτσελίνης, όπως και ο Βολιώτης προπονητής Γιώργος Φώτου. Συνολικά στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος πληρώματα από 26 χώρες της Ευρώπης. Αναλυτικά η σύνθεση της ελληνικής αποστολής:

Εφηβοι

Σκιφ: Παναγιώτης Μακρυγιάννης.

Διπλό σκιφ: Αντώνης Ντίκος, Δημήτρης Παπάζογλου.

Δίκωπος άνευ: Δημήτρης Κούτρας, Βασίλης Κωστούλας.

Τετραπλό σκιφ: Χαράλαμπος Χατζηαυγουστίδης, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Νίκος Χωλόπουλος, Αριστείδης Καλαντίδης.

Τετράκωπος άνευ: Κωνσταντίνος Αλεξογιάννης, Βασίλης Κουτσελίνης, Αριστείδης Ευάγγελος Λάππας, Στέφανος Δημητρίου.

Νεάνιδες

Διπλό σκιφ: Σοφία Δαλίδου, Γαβριέλα Λιώλιου.

Τετραπλό σκιφ: Νικολέτα Δρογαλά, Σταυρούλα Γιαλογλίδου, Νεφέλη Ντάρα, Σωτηρία Άνγκου.

Τετράκωπος άνευ: Σωτηρία Μιχαηλίδη, Ευθυμία Κουκλουμπέρη, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Δήμητρα Παπαϊωάννου.

Τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Φώτου, Γιάννης Τσαλούχος, ο γιατρός της ΕΚΟΦΝΣ Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης ενώ αρχηγός της αποστολής το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και έφορος Ανάπτυξης Θεοδώρα Κιφωνίδου.

Παγκόσμια δύναμη

στην κατηγορία

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο κόσμο κατακτώντας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του Βαρέζε τρία χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο.

Μάλιστα η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην αναφορά της για τα πληρώματα που αποτελούν φαβορί για διάκριση στο φετινό Ευρωπαϊκό κάνει ειδική μνεία στο ελληνικό διπλό των Παπάζογλου-Ντίκου αναφέροντας το χάλκινο μετάλλιο του Παπάζογλου πέρυσι στο παγκόσμιο του Βαρέζε όπως και στη «χρυσή» παγκόσμια πρωταθλήτρια Σοφία Δαλίδου.

Με 11 από την περσινή ομάδα

Από εκείνη την ομάδα στο φετινό ευρωπαϊκό-αφού παραμένουν στην ηλικιακή κατηγορία-μετέχουν οι Παπάζογλου, Χωλόπουλος που είχαν κατακτήσει το ασημένιο με το τετραπλό, οι Κωστούλας, Κούτρας που ήταν 7οι στη δίκωπο και ο Μακρυγιάννης που ήταν 2ος στο τελικό Γ’ του διπλού.

Από τις νεάνιδες η Σοφία Δαλίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ (μαζί με τη Στέλλα Νάτσιουλα) και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ. Οι Δρογαλά, Δ. Παπαϊωάννου, Κουκλουμπέρη ήταν 8ες στην τετράκωπο, ενώ οι Λιώλιου, Άνγκου ήταν 10ες στο τετραπλό.

Στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βαρέζε η Ελλάδα είχε κατακτήσει 3 χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο έχοντας συμμετοχή σε 7 τελικούς συνολικά.

Από τη φετινή ομάδα η Σοφία Δαλίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ (μαζί με τη Στέλλα Νάτσιουλα) και οι Παπάζογλου, Χωλόπουλος που είχαν κατακτήσει το ασημένιο με το τετραπλό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου