ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη φορά … Μπράτσος από την αρχή

πρώτη-φορά-μπράτσος-από-την-αρχή-948424

Για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι ο Κώστας Μπράτσος θα ξεκινήσει τη χρονιά ως πρώτος προπονητής του Βόλου και θα είναι αυτός που θα κάνει τον σχεδιασμό και την προετοιμασία, με τη διοίκηση της κυανέρυθρης ΠΑΕ να έχει αποφασίσει ότι θα συνεχίσει στον πάγκο, όντας απόλυτα ικανοποιημένη από το έργο του.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο κ. Μπράτσος, που θα παρακολουθήσει σε λίγες μέρες, από τις 24-31 Μαΐου, τη β’ φάση της σχολής UEFA Pro στην Αθήνα, δεν άφησε μετά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε δεύτερες σκέψεις στη διοίκηση για το αν θα τον κρατούσε ως επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, κάτι που ανέφερε και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Μάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου». Συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει δεύτερη σκέψη από τη διοίκηση. Αν μη τι άλλο ο Κώστας Μπράτσος είναι άκρως επιτυχημένος και το έργο του επίσης. Κατάφερε να βγάλει την ομάδα στα play offs και δεν νομίζω ότι θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον Κώστα Μπράτσο, οπότε είναι πάρα πολύ λογικό και αναμενόμενο να ανανεωθεί η θητεία του και να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το δικαιούται όσο κανείς άλλος προπονητής. Γνωρίζει πολύ καλά τα αποδυτήρια της ομάδας και η παρουσία του μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν και ανακοινώσεις ποιοι θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του.

Θα γίνει μία ριζική ανανέωση και θα δούμε έναν εντελώς διαφορετικό Βόλο. Θα ‘ναι και η πρώτη φορά που ο Κώστας Μπράτσος θα είναι πρώτος προπονητής από την αρχή. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ότι η ομάδα τον εμπιστεύεται.

Να πούμε ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλον τον οργανισμό του Βόλου για τη φετινή επιτυχία και να αγκαλιάσει ο κόσμος του Βόλου ακόμη πιο πολύ αυτήν την ομάδα, που στα έξι χρόνια έχει βγάλει από την αφάνεια το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Εχει καταφέρει να ακουστεί και πάλι ο Βόλος στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Υπάρχει στήριξη του κόσμου, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη».

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι θα γίνουν πολλές μεταγραφικές κινήσεις, καθώς το ρόστερ θα είναι κατά πολύ αλλαγμένο. Οζέγκοβιτς, Τσιρίνος, Κότνικ, Πιρές και Μεσκίδα, όπως και οι Κλέιμαν, Εσκοβάλ για τους γνωστούς λόγους οι δύο τελευταίοι, είναι παρελθόν, ενώ να σημειωθεί ότι η απουσία της τελευταίας στιγμής στο ματς με την ΑΕΚ που αφορούσε στον Μίλος Ντέλετιτς, ήταν λόγω πυρετού που είχε ο Σέρβος, ο οποίος είχε μπει αρχικά στην αποστολή.

Για τη μεγάλη ανανέωση του ρόστερ ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Τελείωσε μία ονειρεμένη χρονιά για τον Βόλο. Ακολουθεί ξεκούραση τώρα για τους ποδοσφαιριστές, αλλά για τους ανθρώπους του Βόλου που ασχολούνται με το μεταγραφικό σχεδιασμό.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για αυτούς, γιατί είναι φανερό ότι η ομάδα θα ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό. Προέκυψαν πολλές αδυναμίες, αλλά και πράγματα τα οποία δεν μπορούσες να προβλέψεις, όπως το περιστατικό με τον Κλέιμαν και τον Εσκοβάλ, που ήταν στα πλάνα για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά τελικά έφυγαν. Ήρθαν παίκτες όπως ο Τσιρίνος και ο Πιρές, που δεν βοήθησαν, όπως θα περίμεναν οι άνθρωποι του Βόλου.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη αποχωρήσει, κάποιοι άλλοι δεν υπολογίζονται από τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο, οπότε η ομάδα θα κινηθεί για αρκετές μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι. Πάμε για πολλούς παίκτες, καθώς κάποιοι έχουν κάνει τον κύκλο τους και κάποιοι ήρθαν και δεν απέδωσαν. Θα είναι ένα καλοκαίρι με αρκετές μεταγραφικές κινήσεις από την ομάδα, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει και στο νέο πρωτάθλημα.

Κάποιες μεταγραφές είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσουν άμεσα, άλλωστε σε περίπου 45 μέρες ξεκινά η προετοιμασία. Οπότε θα πρέπει να υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός ποδοσφαιριστών, ώστε να μπορεί ο Κώστας Μπράτσος να δουλέψει. Εννοείται ότι και στην υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο θα υπάρχει και η ανάλογη ενίσχυση, αφού και μέσα στην προετοιμασία μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα».

Επίσης ο Μάνος Παναγιωτόπουλος σχολίασε:

Την πορεία του Βόλου: «Ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και το πιο επιτυχημένο στην ιστορία του Βόλου. Με μόλις έξι χρόνια ιστορίας κατάφερε να μπει στην εξάδα. Άλλες ομάδες με μεγαλύτερη ιστορία και με πολλαπλάσιο μπάτζετ, παλεύουν για την παραμονή.

Η δήλωση του Κώστα Μπράτσου τα λέει όλα, ότι είχαμε ένα στόχο και ένα όνειρο. Πετύχαμε τον στόχο, δεν πετύχαμε το όνειρο, αλλά τα όνειρα συνεχίζονται. Το όνειρο της Ευρώπης θα συνεχίζει να υπάρχει. Βέβαια θα είναι ακόμη πιο δύσκολο αντικειμενικά, γιατί του χρόνου θα βγουν τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη αντί για πέντε.

Διάβασα κάπου ότι ο Βόλος με τον Ατρόμητο είναι το φαβορί, για να μπουν στην εξάδα τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες.

Ο Βόλος κάθε χρόνο θα είναι φαβορί για την έκτη θέση. Εχει καταφέρει να μπει σ’ αυτές τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδο τους στα play-offs. Ξέρουμε ότι ο Βόλος είναι μέσα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Όπως ξέρουμε ποιες ομάδες του χρόνου θα παλέψουν για τη σωτηρία τους. Ο Βόλος όμως άλλαξε επίπεδο και δεν έχει στόχο την παραμονή.

Θα προσπαθεί για την είσοδο του στα πλέι οφ και κάποιες φορές δεν θα μπορεί να το πετυχαίνει. Και ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης είναι ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Ο Βόλος φέτος έχει πάρα πολύ μικρό μπάτζετ, αλλά κατάφερε να μπει στην εξάδα.

Ο Βόλος μπήκε πολύ εύκολα στην εξάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν το κατάφερε με την ψυχή στο στόμα αλλά τέσσερις πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος με δέκα βαθμούς διαφορά από τους συνδιεκδικητές του. Από νωρίς όλοι κυνηγούσαν τον Βόλο».

Την όχι καλή παρουσία στα play offs: «Στα φετινά play offs ήταν πολύ δύσκολο για τον Βόλο με περιορισμένο ρόστερ να αντεπεξέλθει και τη στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες έπαιζαν τη χρονιά τους σε κάθε ματς. Μετά την ήττα από τον Αρη στο Πανθεσσαλικό οι παίκτες άδειασαν. Η χρονιά πάντως τελείωσε μια χαρά, η ομάδα πέτυχε τον στόχο της και πάμε γι’ άλλα».

Πήρε άδεια για διεθνείς

διοργανώσεις και για τη

SL1 η ΠΑΕ Βόλος

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League 1) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) και τις εγχώριες διοργανώσεις (άδεια Super League 1) για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 στις ΠΑΕ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΟΦΗ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΛΑΜΙΑ.

Χορηγεί την άδεια για τις εγχώριες διοργανώσεις (άδεια Super League 1) για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 στις ΠΑΕ: ΙΩΝΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.

Καλείται σε aπολογία η ΑΕΚ για το ματς με τον Βόλο

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για σήμερα Τετάρτη και ώρα 12:30 την ΠΑΕ ΑΕΚ για το ματς με τον Βόλο «βάσει των αναφερομένων στο από 14/5/2023 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 14/5/2023 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου