ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιόρτασε ως πρωταθλητής ο Αστέρας, φιέστα και του Πανιωνίου για την άνοδο

γιόρτασε-ως-πρωταθλητής-ο-αστέρας-φιέ-947353

Μέρα γιορτής ήταν η χθεσινή για τον Αστέρα Ριζομύλου και τον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας στο φινάλε του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΘ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Για την 22η και τελευταία αγωνιστική ο μεν Αστέρας, που ήθελε έναν βαθμό, για να στεφθεί πρωταθλητής, νίκησε άνετα με 5-2 τη Σκόπελο και όλος ο Ριζόμυλος πανηγύρισε με την ψυχή του την κατάκτηση και του πρωταθλήματος, που συνοδεύτηκε ασφαλώς με την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Ο δε Πανιώνιος, που είχε εξασφαλίσει την άνοδο από την περασμένη αγωνιστική, έκανε τη δική του φιέστα ως δευτεραθλητής στο γήπεδό του, το Βασδέκειο, μετά την επικράτηση με 5-1 στο ματς με την Αγία Παρασκευή.

Η διοίκηση του Αστέρα Ριζομύλου εξέδωσε μάλιστα και την εξής ανακοίνωση: «Πολλοί μας έλεγαν γιατί ασχολείστε, γιατί αφιερώνετε χρόνο και χρήμα στο τοπικό, που μόνο να χάσεις έχεις. Η απάντηση βρίσκεται στις φωτογραφίες, η απάντηση βρίσκεται στα δάκρυα χαράς των παιχτών, η απάντηση βρίσκεται στον μαθητή που σε λίγες ημέρες δίνει πανελλήνιες και κρίνεται το μέλλον του και τα αφήνει όλα για να συμβάλει στην προσπάθεια, η απάντηση βρίσκεται στον κόσμο του χωριού που σήμερα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε το γήπεδο, η απάντηση βρίσκεται στις φωτογραφίες που ανεβάσαμε προχθές και βλέπαμε τους εαυτούς μας να πανηγυρίζουν ένα τρόπαιο, όπως και σήμερα, 10 χρονιά μετά.

Στιγμές σαν τις σημερινές (σ.σ. χθεσινές) σε γεμίζουν συναίσθημα κι ενέργεια και σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις την ανιδιοτελή προσφορά σου. Αυτό είναι το τοπικό.

Συγχαρητήρια σε όλους! Σε παίχτες, προπονητές, μέλη της διοίκησης και φροντιστές. Το αξίζετε. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την αμέριστη υποστήριξη όλη τη χρονιά, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιδιώτες χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Επιστρέψαμε… Και τα καλύτερα έρχονται, με τον κόσμο στο πλάι μας. ΖΗΤΩ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ».

Σε ό,τι αφορά τον Πανιώνιο, άνοιξαν σαμπάνιες για την άνοδο της ομάδας, ενώ και οι φίλοι της με καπνογόνα και συνθήματα έδωσαν τον δικό τους τόνο. Πριν την έναρξη του αγώνα ο αντιπρόεδρος του Πανιωνίου, κ. Γιάννης Χούμας, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Δημήτρη Παπαπορφυρίου για την πολυετή προσφορά του στον ιστορικό κυανέρυθρο σύλλογο της Νέας Ιωνίας, ενώ εκδόθηκε και ευχαριστήρια ανακοίνωση για την κ. Σούλα Παπαποστόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών σε οποιονδήποτε αγώνα και αν χρειάστηκε.

Η τρίτη της κατάταξης Σκιάθος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με νίκη επί των Μυρμηδόνων με σκορ 2-1 και περιμένει την άνοδο του Μαγνησιακού στη Γ’ Εθνική, για ν’ ανέβει κι αυτή στη Α’ ΕΠΣΘ, αν και δεν είναι αυτοσκοπός, όπως δηλώνουν οι άνθρωποι της ομάδας.

Εντυπωσιακά ματς με πολλά γκολ έγιναν στις Μικροθήβες, με την Α.ΠΟ.Β. να επικρατεί με ανατροπή 4-5, αλλά και στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, όπου Ιάσων Αλλης Μεριάς και Ανθιμος Γαζής ήρθαν ισόπαλοι με 3-3.

Τέλος, στο Στεφανοβίκειο ο Διαγόρας επιβλήθηκε με 3-1 της Δάφνης και αν και τυπικά του πιστωθούν οι τρεις βαθμοί από το εξ αναβολής ματς με τη Σκόπελο, που δεν θα κατέβει, τότε θα τερματίσει τέταρτος με 34 πόντους.

Β’ ΕΠΣΘ (22η)

Αστέρας Ριζ.-Σκόπελος 5-2

(12’ Κουτσαρνάκης, 22’ Λουφόπουλος, 55’ Κουτσούκης, 69’ Τσονάκης, 80΄Κονσταντίν- 61’ πεν., 85’ Τσουπαρέλος)

Πανιώνιος-Αγία Παρασκευή 5-1

(3’, 70’ Κιπτίου, 15’, 43’ Καπάκης, 90’ Σταυραντώνης-7’ Αλιβάνιστος)

Σκιάθος-Μυρμηδόνες 2-1

(50’, 81’ Μπάμπα-69’ Τούντορ)

Μικροθήβες-Α.ΠΟ.Β. 4-5

(12’ Τιμπλαλέξης, 56’ Τοκαλής, 63’ πεν. Σταντζούρης, 72’ Ρεφουγιάτι

-28’ Ρέκκας, 35’, 79’ Παρθένης, 44’ Καμμένος, 85’ Τσόχας)

Ιάσων Α.Μ.-Άνθ. Γαζής 3-3

(15, 60’ Χρηστάκης, 40’ Αλατάς-Καραγιαννόπουλος, 80’ 86’ Αλτίνης)

Διαγόρας-Δάφνη 3-1

(38’ Καρατζιώλης, 62’ Αγκαλίου, 96′ Σπ. Καραπλιάγκος-44’ Τερλεξής)

Βαθμολογία

1. Αστέρας Ριζομύλου 50

2. Πανιώνιος Νέας Ιωνίας 48

3. Σκιάθος 43

4. Μυρμηδόνες 33

5. Α.ΠΟ.Β. 33

6. Διαγόρας 31

7. Σκόπελος 30

8. Ανθιμος Γαζής 27

9. Δάφνη 25

10. Ιάσων Α.Μ. 19

11. Αγία Παρασκευή 16

12. Μικροθήβες 11

* Εκκρεμούν οι αναμετρήσεις Διαγόρας-Σκόπελος και Άνθιμος Γαζής-Σκόπελος, αλλά η Σκόπελος παραιτήθηκε από τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια λόγω των εξαιρετικά δύσκολων δρομολογίων. Γι’ αυτό η Σκόπελος παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ για τις περαιτέρω ποινές.

Δείτε εικόνες από τη φιέστα του Αστέρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου