ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φινάλε στην καλύτερη χρονιά για τον Βόλο

φινάλε-στην-καλύτερη-χρονιά-για-τον-βό-947252

Ο Βόλος κλείνει σήμερα τις υποχρεώσεις του στις 20.00 με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά, σε ματς που η «Ενωση» θα γιορτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θέλοντας έναν βαθμό και τυπικά, για να το καταφέρει, αν φυσικά ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Αρη στη Λεωφόρο.

Οι κυανέρυθροι στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λιγκ 1 σε ένα γήπεδο που δεν θα υπάρχει ούτε ένα κενό κάθισμα θα προσπαθήσουν να χαρούν το παιχνίδι, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, ολοκληρώνοντας την καλύτερή τους χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, αφού για πρώτη φορά συμμετείχαν στα play offs και κατετάγησαν έκτοι.

Ο Βόλος έχει μπει και σε μια αξιολόγηση του ρόστερ, δίνοντας χρόνο σε παίκτες με μικρή συμμετοχή και σε κάποιους που επέστρεψαν από μακροχρόνιο τραυματισμό και θα παραταχθεί χωρίς άγχος απέναντι στην εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Όσον αφορά τα πλάνα του Βολιώτη τεχνικού Κώστα Μπράτσου δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτά και σήμερα οι Ζαν Μπαριέντος, Χρήστος Σιέλης και ο τιμωρημένος Φελίπε Πιρές, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ), ενώ επιστρέφουν από τιμωρία οι Μίλος Ντέλετιτς και Έντσο Γκάγκι.

Στην αποστολή του Βόλου συμπεριελήφθησαν 17 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι εξής: Αυγερινός, Παπαδόπουλος, Αλχο, Λούνα, Σι, Οικονομόπουλος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Τριανταφύλλου, Τάχατος, Τσοκάνης, Μεταξάς, Γκάγκι, Κάτσε, Καρτάλης, Ντέλετιτς, και Τσελεμπάκης.

Η ομάδα του Βόλου μπορεί να μη σημείωσε νίκη μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ωστόσο όλοι θεωρούν πως κλείνει σήμερα μια πολύ επιτυχημένη χρονιά,, αφού βρέθηκε στα playoffs.

Με τις ευχές Μπέου

Στην τελευταία προπόνηση του Βόλου, πριν η αποστολή των «κυανέρυθρων» αναχωρήσει χθες για την Αθήνα για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, βρέθηκε ο πρόεδρος της ομάδας, Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος συνομίλησε τόσο με τον προπονητή Κώστα Μπράτσο όσο και με τους ποδοσφαιριστές του Βόλου και τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και στον σημερινό αγώνα, όπως άλλωστε έκαναν και σε όλους τους προηγούμενους, να τιμήσουν τη φανέλα και το όνομα της ομάδας και το κυριότερο να ολοκληρώσουν με αξιοπρέπεια τη φετινή άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Εχει τέσσερις νίκες

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο σενάριο ο Βόλος να χαλάσει τη φιέστα πρωταθλήματος της ΑΕΚ, αλλά στις αναμετρήσεις Βόλου-ΑΕΚ υπάρχουν τέσσερις βολιώτικες νίκες, τρεις σε πρωτάθλημα και μια σε ματς Κυπέλλου, αλλά συνολικά ο «δικέφαλος» υπερέχει με 7 νίκες.

Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει 5 νίκες, ο Βόλος 3 και υπάρχει και μια ισοπαλία, ενώ στο Κύπελλο 2 νίκες έχει η ΑΕΚ και μια ο Βόλος, αλλά οι προκρίσεις ήταν … στο κίτρινο!

Για τον Βόλο οι δυο νίκες ήταν με προπονητή τον Κώστα Μπράτσο. Στη φετινή περίοδο στις 27/8/22 στη Ριζούπολη είχαμε ΑΕΚ-Βόλος 0-1 (19′ Ντέλετιτς) και την περσινή στις 30/1/22 ΑΕΚ-Βόλος 1-2 με δυο γκολ του κιτρινόμαυρου τώρα Τομ Φαν Βέερτ.

Φέτος ο Βόλος είχε και δυο ήττες στο Πανθεσσαλικό μια στα πλέι οφ με 0-1 με το γκολ του Πινέδα και μία τον περασμένο Δεκέμβριο 0-4.

Και στο περσινό πρωτάθλημα στον α’ γύρο στο Πανθεσσαλικό (24/10/21) η ΑΕΚ είχε κερδίσει 1-3 (79’ αυτογκόλ Βράνιες-42’ Ανσαριφάρντ, 45’ Τσούμπερ, 90’ Χατζισαφί).

Την περίοδο 2020-21 πάντως Βόλος και ΑΕΚ έπαιξαν 4 ματς και μάλιστα δύο ήταν νικηφόρα για τη βολιώτικη ομάδα μέσα σε διάστημα 10 ημερών στο Πανθεσσαλικό (στις 4/3 η νίκη Βόλος-ΑΕΚ 1-0 με πέναλτι του Δουβίκα στο 35’ για το Κύπελλο και η πρώτη νίκη επίσης 1-στο πρωτάθλημα πάλι με πέναλτι του Δουβίκα στο 45+3’, ενώ υπήρξε (10/2) και ήττα με 4-2 στο ΟΑΚΑ πάλι για το Κύπελλο και μία ισοπαλία για το πρωτάθλημα (2-2: 3′ Τάνκοβιτς, 71′ Ανσαριφάρντ – 15′ Φεράρι, 34′ Ουάρντα) στη Ριζούπολη.

Την περίοδο 2019-20 στο πρωτάθλημα ο Βόλος είχε δυο ήττες από την ΑΕΚ (με 3-2 παίζοντας πάλι στην Ριζούπολη και με 1-3 στο Πανθεσσαλικό), ενώ η πρώτη τους συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν για το Κύπελλο (20/12/18) στη Νεάπολη στο ματς Βόλος-ΑΕΚ 1-3 (6′ Πίσπας-4′ Μοράν, 59′, 71′ Λιβάγια).

«Πρώτα ο Βόλος, μετά η φιέστα»

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στην ΑΕΚ, με τη διοίκηση να ρίχνει με κάθε τρόπο τους τόνους και να συστήνει προσοχή.

Οι απανταχού «Ενωσίτες» μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του αγώνα με τον Βόλο, στον οποίον η ομάδα χρειάζεται έναν βαθμό, για να κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, ο οποίος θα συνδυαστεί με την επιστροφή του «Δικεφάλου» στην ιστορική του έδρα μετά από 19 χρόνια.

Το κλίμα κυρίως εκτός της ομάδας είναι πανηγυρικό, όλοι περιμένουν να γιορτάσουν αυτή τη μοναδική στιγμή, αλλά η ΠΑΕ και οι παίκτες επιχειρούν να… νουθετήσουν τους οπαδούς να έχουν κόσμια στάση τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά του αγώνα με τους Βολιώτες.

Ο Αλμέιδα, την ίδια στιγμή, έχει φροντίσει να κρατήσει … στην τσίτα τους παίκτες του, ζητώντας από όλους να επιδείξουν την απαραίτητη συγκέντρωση, για να μην υπάρξει κάποια τεράστια έκπληξη και χαλάσει η γιορτή.

Όλα δείχνουν ότι θα δούμε μία… φουλ επιθετική ΑΕΚ, με τον Πινέδα να παραμένει στον άξονα, έχοντας δίπλα του τον Γιόνσον ή τον Σιμάνσκι. Ο Λιβάι Γκαρσία θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας κοντά του τον καταλυτικό στο φινάλε Τσούμπερ.

Στα αριστερά της επίθεσης θα είναι ο Γκατσίνοβιτς και δεξιά υπάρχει το δίλημμα Ελίασον ή Αμραμπατ. Στα μετόπισθεν δεν αναμένεται κάποια διαφοροποίηση.

Μανούχος διαιτητής

Την αναμέτρηση ΑΕΚ-Βόλος θα διευθύνει ο Βαγγέλης Μανούχος από την ΕΠΣ Αργολίδας, με βοηθούς τη Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής) και τον Παντελή Σπυρόπουλο (Αν. Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας). Στο VAR θα είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας και AVAR o Μιχάλης Παπαδάκης από την ΕΠΣ Ηρακλείου. Η ΚΕΔ όρισε Έλληνες διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής των play-offs της Stoiximan Superleague, όμως έφερε έναν ξένο διαιτητή για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για την θέση του VAR, τον Πορτογάλο Αντρέ Ναρκίσο. Διαιτητής σ’ αυτό το παιχνίδι θα είναι ο Ευαγγέλου, ενώ στη Λεωφόρο στο Παναθηναϊκός-Άρης ορίστηκε ο Τζήλος.

ΑΕΚ: «Η ανωριμότητα και

η ανευθυνότητα δεν έχουν θέση»

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ φροντίζει με κάθε τρόπο να επιστήσει την προσοχή των οπαδών της για το σημερινό παιχνίδι και σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει:

«Αν μιλήσεις με κάποιον παίκτη της ΑΕΚ από την πρωταθλήτρια του 2018, θα σου πει πως το μόνο που τον χάλασε τη βραδιά της γιορτής για την κατάκτηση του τίτλου, ήταν το γεγονός πως αμέσως μετά την απονομή αναγκάστηκαν να τρέξουν… πανικόβλητοι στα αποδυτήρια.

Ως εκ τούτου, αν ψάξεις σήμερα να βρεις φωτογραφίες με το κύπελλο του πρωταθλητή κι όλη την ομάδα στην αψίδα που στήνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εικόνες από τον γύρο του θριάμβου, δεν θα βρεις τίποτα. Γιατί οι παίκτες και το τεχνικό τιμ έπρεπε να φύγουν βιαστικά από τον αγωνιστικό χώρο. Λόγω εισβολής των οπαδών. Τι έμεινε από αυτό; Οι selfies που έβγαζαν με τους εαυτούς τους περιχαρείς, όσοι δεν έδωσαν σημασία στις παρακλήσεις της ομάδας και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Την Κυριακή δίνουμε στο Σπίτι Μας ένα ματς από το οποίο μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές. Είναι στο χέρι της ομάδας μας, όλοι πιστεύουμε πως θα το καταφέρουμε. Και θα είμαστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του για να το πετύχουν. Είναι πάρα πολύ πιθανό, μετά από τη λήξη του ματς με τον Βόλο, να έχουμε την επόμενη πρωταθληματική γιορτή της ΑΕΚ μετά το 2018.

Ένα πράγμα μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά. Κανείς στο τεχνικό τιμ και στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν μπορεί να φανταστεί πως εφόσον συμβεί αυτό, δεν θα μπορέσουν να το πανηγυρίσουν κανονικά με τον κόσμο να συμμετέχει από την κερκίδα, επειδή κάποιοι χωρίς κανένα λόγο, χωρίς να έχει κανένα απολύτως νόημα, θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο.

Είμαστε μια ανάσα από το να ζήσουμε μαγικές στιγμές στον ΝΑΟ ΜΑΣ και το χειρότερο δυνατό σενάριο είναι όλα όσα προγραμματίζονται, να μη γίνουν, επειδή κάποιοι θα σκεφθούν ανώριμα και θα φερθούν ανεύθυνα. Και θα βάλουν εκτός των άλλων και την ομάδα σε κινδύνους.

Είμαστε σίγουροι πως όποιος ένιωσε κάτι από το ρίγος που μας μεταδίδουν από την αρχή της σεζόν αυτός ο προπονητής κι αυτοί οι παίκτες, θα τους σεβαστεί. Θα σεβαστεί αυτούς, θα σεβαστεί την ΑΕΚ και τον εαυτό του ως ΑΕΚτζή. Θα τους δώσει την ευκαιρία να είναι οι πρωταγωνιστές της γιορτής που όλοι πιστεύουμε πως θα ζήσουμε και μέσα από αυτό θα χαρούμε όλοι με την ψυχή μας ως συμμέτοχοι από τη θέση που πρέπει να έχουμε. Από την κερκίδα.

Η ομάδα θα φροντίσει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι υποψήφιοι πρωταθλητές του 2023 με τον τρόπο που ήρθαν οι πρωταθλητές του 2018. Όμως βασική προϋπόθεση είναι να καταλάβουμε όλοι πως η ανωριμότητα και η ανευθυνότητα δεν έχουν θέση σε μια τέτοια ιστορική βραδιά.

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ OPAP ARENA.

Με τον τρόπο που πρέπει!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου