ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπράτσος και την επόμενη σεζόν

μπράτσος-και-την-επόμενη-σεζόν-933440

Ο Κώστας Μπράτσος θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Βόλου και την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της θεσσαλικής ομάδας, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξή του στον «Focus 103,6 fm».

Ο Βολιώτης τεχνικός φέτος ανέλαβε την τύχη της ομάδας από τη 2η αγωνιστική και κατάφερε να την οδηγήσει στα play offs, με τον Αχιλλέα Μπέο να δηλώνει σχετικά: «Βέβαια, πού να πάει; Πετυχημένος προπονητής είναι, δημιούργημα δικό μας. Κάθε μέρα κερδίζει γνώσεις και εμπειρίες. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί Ελληνες προπονητές σαν τον Κώστα Μπράτσο. Εμπλουτίζεται καθημερινά, δεν είναι κάτι τυχαίο».

Στη φετινή πετυχημένη σεζόν η γρήγορη λύση της συνεργασίας με τον Γάλλο Οσβάλντ Τανσό μετά το 3-3 στην πρεμιέρα με τον Αστέρα έφερε τον Κώστα Μπράτσο ξανά στην τεχνική ηγεσία του Βόλου, ξεκινώντας μάλιστα την τρίτη θητεία του ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της ομάδας με ένα μεγάλο διπλό επί της ΑΕΚ στη Ριζούπολη.

Ο Κώστας Μπράτσος και την περίοδο 2021-2022 σε 21 αγώνες κατάφερε να κάνει αρκετά ρεκόρ, όπως και την προπέρσινη χρονιά ήταν σε τρία ματς υπηρεσιακός.

Πέρσι πάντως έγινε ο πρώτος και ο νεότερος Βολιώτης προπονητής με τα περισσότερα ματς στη μεγάλη κατηγορία, ο πρώτος που κατάφερε να είναι αήττητος σε 6 σερί ματς, ο μοναδικός που κέρδισε με αντιπάλους ΠΑΟ και ΑΕΚ και φυσικά συνέβαλε στην πρώτη συμμετοχή του Βόλου στα play offs.

Στο τελευταίο ματς της περιόδου την Κυριακή με την ΑΕΚ που θα πανηγυρίσει πρωτάθλημα, ο Κώστας Μπράτσος, ο οποίος θα συμπληρώσει 59 παιχνίδια στον πάγκο του Βόλου στη Σούπερ Λιγκ 1, θα έχει σίγουρα απόντες τους Μπαριέντος, Σιέλη και Πιρές, αλλά θα είναι στη διάθεσή του οι Ντέλετιτς και Γκάγκι, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους και επιστρέφουν.

Χωρίς Μάνταλο η ΑΕΚ με Βόλο

Απόντος του Πέτρου Μάνταλου θ’ αγωνιστεί η ΑΕΚ στο παιχνίδι που αναμένεται να σφραγίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Βόλο. Ο Έλληνας άσος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ως εκ τούτου, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση της Κυριακής, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ΑΕΚ θα σφραγίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: «Δεν έχουμε πάρει

ακόμη το πρωτάθλημα»

Κάλεσμα στον κόσμο της να δείξει υποδειγματική συμπεριφορά στο ματς με τον Βόλο, ώστε να εξελιχθεί ομαλά και στο τέλος να γιορταστεί χωρίς εισβολή στο γήπεδο η κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε χθες η ΑΕΚ.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ υπενθύμισε ότι μεσολαβεί ένα παιχνίδι, μέχρι να κατακτηθεί ο τίτλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, είμαστε μια ανάσα από την επίτευξη του μεγάλου μας στόχου.

Αυτού για τον οποίο μοχθούν ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του όλη την σεζόν, αυτού για τον οποίο παλεύει όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ και για την επίτευξη του οι οπαδοί μας έχουν δώσει απίστευτη στήριξη.

Η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ακόμη το πρωτάθλημα! Για να το πάρει, πρέπει να παίξει την Κυριακή στην OPAP Arena με τον Βόλο και να εξασφαλίσει και μαθηματικά αυτό που χρειάζεται.

Δεν είναι την Κυριακή ένα ματς σαν αυτό με τον Απόλλωνα τον Μάιο του 2018 στην Ριζούπολη, όταν ήμασταν ήδη μαθηματικά πρωταθλητές και πήγαμε μόνο για να γιορτάσουμε. Το πρωτάθλημα ΚΡΙΝΕΤΑΙ την Κυριακή, δεν πάμε ως ήδη πρωταθλητές στο γήπεδο!

Για να πετύχουμε τον στόχο μας λοιπόν και να είμαστε σε θέση να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί με το σφύριγμα της λήξης, πρέπει να έχουμε επίγνωση αυτής της πραγματικότητας και να δείξουμε ΟΛΟΙ το αυτονόητο αίσθημα ευθύνης.

Όπως όλα τα ματς ως τώρα στο Σπίτι Μας, έτσι κι αυτό πρέπει να αρχίσει, να εξελιχθεί και να λήξει κανονικά. Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, καλό είναι να μείνει μακριά από την OPAP Arena.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι ΑΒΑΤΟ, όπως ήταν σε όλα τα ματς που έχουμε δώσει φέτος. Αν κάποιος επιχειρήσει να παραβιάσει αυτό το άβατο, εκτός από την αυτονόητη προσπάθεια των υπευθύνων της ΠΑΕ, για να εμποδιστεί, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ όλους ως προβοκάτορας. Η ανοησία δεν αποτελεί δικαιολογία.

Σε έναν κανονικό αγώνα πρωταθλήματος, υπάρχει και το κανονικό πειθαρχικό πλαίσιο κι ως εκ τούτου τεράστιοι κίνδυνοι για την ομάδα μας από οποιουδήποτε είδους ανεύθυνη και ανόητη συμπεριφορά.

Το ματς πρέπει να γίνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν γίνει όλοι οι αγώνες μας εντός σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Και μετά τη λήξη του αγώνα, εφόσον είμαστε πρωταθλητές, ισχύουν ακριβώς τα ίδια! Κανείς δεν πρέπει να διανοηθεί καν να προσπαθήσει να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ και θα αντιμετωπιστεί ως εχθρική πράξη απέναντι στην ΑΕΚ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάλει την ΑΕΚ σε κίνδυνο. Όλοι μένουμε στις θέσεις μας, μέχρι και το τέλος της βραδιάς.

Η ΠΑΕ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να το χαρούμε όλοι μαζί με το τεχνικό τιμ και τους παίκτες μας πρωταγωνιστές και όλους τους φιλάθλους μας συμμέτοχους με τον τρόπο που πρέπει, για να μείνει σε όλους αξέχαστο.

Μέχρι την Κυριακή θα επαναλάβουμε πολλές φορές και με λεπτομέρειες όλα όσα πρέπει να γίνουν, για να χαρούμε με την ψυχή μας, από τη στιγμή που η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της στο ματς με τον Βόλο και παράλληλα να προστατεύσουμε την ΑΕΚ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου