ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μόνο η Νίκη… φταίει

μόνο-η-νίκη-φταίει-946292

Πειθαρχική δίωξη είχε ασκηθεί κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο.

Αυτή αναφερόταν στα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό, αλλά μετά την απολογία των «βυσσινί», δεν υπήρχε καμία επίπτωση γι’ αυτούς.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της SL2 αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή της ΠΑΕ ΑΕΛ. Αναλυτικά: «Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε την παρακάτω απόφαση: ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (πειθαρχική δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ)».

Ετσι λοιπόν η ΠΑΕ Νίκη είναι η μόνη στην οποία επεβλήθη βαριά «καμπάνα», τη στιγμή που υπήρξε και «ντου» των φιλοξενούμενων οπαδών και προκλήσεις από την πλευρά τους, όταν εισήλθαν στο γήπεδο, ενώ στη συνέχεια στο ημίχρονο του αγώνα έφυγαν από τη θέση τους και έφτασαν από τη μεριά του περιστυλίου στο ύψος των δημοσιογραφικών θεωρείων με απειλητικές διαθέσεις.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Νίκη έχουν κάνει λόγο και για φθορά ξένης περιουσίας με ζημιές από την πλευρά των Λαρισαίων οπαδών στο πέταλο που φθάνουν τις οκτώ χιλιάδες ευρώ.

Αλλωστε και στη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα γινόταν ξεκάθαρα λόγος ότι οι Λαρισαίοι οπαδοί προκάλεσαν επεισόδια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, κάτι που τελικά δεν αποδέχθηκε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της SL2.

Φαίνεται λοιπόν ότι η επιβαρυντική έκθεση της αστυνομίας για τη Νίκη, παρόλο που η βολιώτικη ΠΑΕ προσκόμισε πλούσιο υλικό με φωτογραφίες και βίντεο, ήταν αυτή με βάση την οποία και αποκλειστικά αποφάσισαν οι δικαστές.

Να σημειωθεί ότι στην απολογία της η ΑΕΛ μέσω της δικηγόρου της, Δόξας Τσαγκαράκη, επεσήμανε στον αθλητικό δικαστή ότι καλύπτεται από το δεδικασμένο και την απόφαση 114/2023. Όπως τόνισε: «Δεν έχουμε κληθεί για την οριστική διακοπή του αγώνα, αλλά για υποτιθέμενα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της ΑΕΛ. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες είναι ταυτόσημα».

Παράλληλα στην απολογία των «βυσσινί» αναφέρθηκε ότι την επόμενη Τρίτη (16/5) εκδικάζεται η έφεση της Νίκης Βόλου και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από τον αθλητικό δικαστή να εκδώσει ως τότε απόφαση επί της δίωξης, ώστε αυτή να προσκομιστεί στην ΕΠΟ.

Αγνωστη η ημερομηνία

του ματς με Θεσπρωτό

Η Σούπερ Λιγκ 2 μπορεί να είχε διαρρεύσει ότι προσανατολίζεται να ορίσει την 26η αγωνιστική δύο μέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή την Παρασκευή 19/5, αλλά επίσημη απόφαση δεν έχει υπάρξει ακόμη και εκφράζονται αμφιβολίες αν τελικά η αστυνομία θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Πάντως, η Νίκη στην 25η αγωνιστική δεν έχει αγωνιστική υποχρέωση, αντίθετα παίρνει τρεις ξεκούραστους βαθμούς από τον Απόλλωνα Λάρισας, συνεχίζοντας πάντως να προπονείται σε φουλ ρυθμούς, ενόψει των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Με το τρίποντο άνευ αγώνα η Νίκη θα φτάσει στους 40 βαθμούς και θα περιμένει απώλειες για Ηρακλή (παίζει στη Ρόδο με τον Διαγόρα και έχει 39 βαθμούς), ΠΑΟΚ Β’ (φιλοξενεί τον Θεσπρωτό, έχοντας 41 πόντους) και Αναγέννηση Καρδίτσας (έχει κι αυτή 41 βαθμούς και υποδέχεται τον Πανσερραϊκό).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Την Παρασκευή 12/5 ξεκινά η 25η αγωνιστική για τη Σούπερ Λιγκ 2 με το ματς Αιγάλεω-Απόλλων Σμύρνης για τον β’ όμιλο. Να σημειωθεί ότι από την ΕΠΣΘ ο Θεοχάρης ως διαιτητής και ο Σακκάς ως βοηθός έχουν οριστεί στα ματς ΠΑΟΚ-Θεσπρωτός και Ηρακλής Λάρισας-Αλμωπός Αριδαίας αντίστοιχα. Το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Α’ όμιλος

Σάββατο 13 Μαΐου

Αναγέννηση Καρδ.-Πανσερραϊκός

(15:45 ΕΡΤ3, Δημ. Καρδίτσας)

Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθήνας)

ΠΑΟΚ Β-Θεσπρωτός

(16:00, Μακεδονικού)

Διαιτητής: Θεοχάρης (Θεσσαλίας)

Απόλλων Πόντου-Παναθηναϊκός Β

(16:00, Πολυκάστρου)

Διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης)

Κυριακή 14 Μαΐου

ΑΕΛ-Μακεδονικός

(16:00, Αλκαζάρ)

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Ηρακλής Λάρ.-Αλμωπός Αριδαίας

(16:00,Φιλιππούπολης)

Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

Δευτέρα 15 Μαΐου

Διαγόρας-ΠΟΤ Ηρακλής

(16:00, Δημ. Ρόδου)

Διαιτητής: Αλιάγας (Δυτ. Αττικής)

Νίκη Β.-Απόλλων Λ. 3-0 ά.α.

Ρεπό: Βέροια

Β’ όμιλος

Παρασκευή 12 Μαΐου

Αιγάλεω-Απόλλων Σμύρνης

(15:15 ΕΡΤ3, «Στ. Μαυροθαλασσίτης»)

Διαιτητής: Μπούτσικος (Μακεδονίας)

Σάββατο 13 Μαΐου

Athens Kallithea-Επισκοπή

(16:00, «Γρ. Λαμπράκης»)

Διαιτητής: Γιαννούκας (Δωδ/νήσου)

ΠΑΟ Ρουφ-Καλαμάτα

(16:00, «Σπ. Γιαλαμπίδης»)

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Κυριακή 14 Μαΐου

Προοδευτική-Χανιά

(15:45 ΕΡΤ3, «Π. Σαλπέας»)

Διαιτητής: Τομαράς (Θράκης)

Δευτέρα 15 Μαΐου

ΟΦ Ιεράπετρας-Παναχαϊκή

(15:00, Βουζουνεράκειο)

Διαιτητής: Ρούτσης (Κορίνθου)

Κηφισιά-Ολυμπιακός Β

(15:15, Ζηρίνειο)

Διαιτητής: Περράκης (Αθήνας)

ΑΕΚ Β-Ηρόδοτος 3-0 ά.α.

Ρεπό: Διαγόρας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου