ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαύρο φινάλε για ΓΣΑ και Ανόρθωση στη Γ’ Εθνική μπάσκετ

μαύρο-φινάλε-για-γσα-και-ανόρθωση-στη-γ-944183

Γ.Σ. Αλμυρού και Ανόρθωση έδωσαν την Κυριακή (7/5) τις καθοριστικές μάχες στη Γ’ Εθνική, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, χάνοντας εντός έδρας στο τελευταίο φετινό τους παιχνίδι, με τους Αλμυριώτες να μην κερδίζουν την άνοδο και τους Βολιώτες να υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ.

Δίκαιη ήττα για Γ.Σ.Α.

Ο ΓΣ Αλμυρού ηττήθηκε από τους Σοφάδες στα playoffs ανόδου και στο 3ο εντός έδρας παιχνίδι με 64-78 και δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική, όπου θα βρίσκονται από τη νέα σεζόν οι Καρδιτσιώτες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Τσούκα, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους, έχοντας 5 εύστοχα τρίποντα, ενώ τον ακολούθησε ο Παππάς με 20 πόντους και 4 τρίποντα. Οι δύο παίκτες ανήκουν στην ομάδα της Καρδίτσας, έχοντας συμμετοχή φέτος και στην Basket League. Το παρών στο γήπεδο έδωσε και ο παλαίμαχος άσος Γιάννης Μπουρούσης.

Οι Σοφαδίτες πήραν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ, ξεκινώντας με +5 στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια προηγήθηκαν με εννιά τόσο στο ημίχρονο, όσο και στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, με τη διαφορά να φθάνει στο +14 στο φινάλε, ενώ η μέγιστη έφθασε στο 38’ στους 16 (60-76).

Δεκάλεπτα: 12-17, 27-36, 49-58, 64-78.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (Νάνης): Κοντοστάθης 3 (1), Μυλωνάς, Μαμούρας 15, Παπούλιας 17 (3), Μασούρας, Κανατούλας, Σερμέτης, Γώγουλας, Τσαβές, Βαλαμούτης 10 (2), Τάσσος 11, Πολίτης 8 (1).

Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΩΝ (Παπαδόπουλος): Παππάς 20 (4), Αποστολόπουλος, Σαλταγιάννης, Παπαϊωάννου 1, Γκαντής, Κακλαμάνος 9 (3), Κασιαρής, Θέος 13, Δίκαρος, Τσούκας 30, Αναγνωστόπουλος 5 (1), Τρ. Ζωιτσάκος.

Ηττα στην παράταση για Ανόρθωση

Η Ανόρθωση, στην πρώτη της συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, χτυπημένη από τη μία ατυχία πίσω από την άλλη, αφού χθες στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς δεν της έφταναν τα υπόλοιπα προβλήματα, προστέθηκε ο Μπόγδανος, που δεν αγωνίστηκε (σ.σ. μπήκε ελάχιστα στο παρκέ και βγήκε γρήγορα), καθώς είχε υψηλό πυρετό.

Η ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη ήθελε νίκη στο πέμπτο ματς της σειράς με την Παραμυθιά, για να κάνει το 3-2 και να κερδίσει την παραμονή της, αλλά έχασε στην παράταση με 66-73 μετά το 61-61 του κανονικού αγώνα και επιστρέφει στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Σε ένα κατάμεστο κλειστό, στο οποίο δημιουργήθηκε πολύ ωραία ατμόσφαιρα από φιλάθλους και των δύο ομάδων, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο, οι διαιτητές θέλησαν να εκκενωθούν οι κερκίδες λίγο πριν τη λήξη του εξτρά πενταλέπτου, χωρίς κανέναν λόγο, αφού η ένταση που υπήρχε ήταν μόνο εντός παρκέ. Τελικά, αυτό έγινε και το ματς τελείωσε σχεδόν τρεις ώρες μετά την έναρξή του.

Αρχικά, να σημειωθεί ότι ο Παρασκευάς δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 61-61 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί με το σκορ στο 66-69, δόθηκε η μπάλα στην Παραμυθιά, μετά από υπόδειξη ότι ο Γκοντόπουλος πάτησε εκτός παρκέ. Η απόφαση αμφισβητήθηκε, υπήρξαν διαμαρτυρίες και ένταση και τελικά μετά από αποβολές των, Καραγεώργου, Φιλίππου και του προπονητή Μιχάλη Καπουρνιώτη και την εκκένωση του γηπέδου, οι φιλοξενούμενοι με βολές διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο χθεσινός υποβιβασμός της Ανόρθωσης συμπαρασύρει και τον Αιολικό στην Α2 ΕΣΚΑΘ.

Δεκάλεπτα: 11-16, 34-32, 50-52, 61-61 κ.α., 66-73 παρ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Καπουρνιώτης): Καραγεώργος 6 (2), Τζούμας, Γκοντόπουλος 11 (1), Ίλτσογλου 9 (1), Νικολαΐδης, Μπόγδανος, Σταθούρος 5, Σιμάκης 23 (3), Σκαμάγκας, Φιλίππου, Παρασκευάς 12.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Τσιρώνης): Χάιδος 26 (3), Ματσάγγας, Ψιλοδημητρακόπουλος 5, Βάτσιος, Κρικώνης 17 (3), Σωτηρίου 7, Κατσίβελος 3 (1), Κρίπσι 3, Μάλλιος 12 (1).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου