ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το αύριο του Ολυμπιακού απαιτεί ενότητα

το-αύριο-του-ολυμπιακού-απαιτεί-ενότη-942709

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε σε μία νέα εποχή προχθές, με την οικογένεια Παπαδόπουλου να αναλαμβάνει την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου, έχοντας από πίσω της και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, όπως αναφέρθηκε, ωστόσο αυτό που έμεινε από τη Γενική Συνέλευση της περασμένης Τρίτης ήταν η διάθεση για ενότητα.

Αυτό το μήνυμα εξέπεμψαν και ο πρόεδρος του ερυθρόλευκου συλλόγου, Νίκος Τσεκούρας, αλλά και ο νέος ισχυρός άνδρας της ομάδας, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος πέρα από τη βασική του ομιλία πήρε κι άλλες φορές τον λόγο μετά από τοποθετήσεις μελών και μάλιστα συνέκρινε τη χαρά που ένιωσε, όταν έμαθε ότι υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί διοικητικά με τον Ολυμπιακό Βόλου με τη χαρά, όταν έμαθε ότι θα παρακολουθήσει το ματς Παναθηναϊκός-Αγιαξ το 1996 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Είχα σκοπό ο λόγος μου σήμερα να είναι συναισθηματικός. Εγώ είμαι εδώ, γιατί ένα πρωί που ήμουν στο Ειρηνοδικείο, χτύπησε το τηλέφωνο από συγγενικό μου πρόσωπο και μου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό Βόλου και με ρώτησε αν με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός Βόλου.

Τότε είπα σ’ αυτό το πρόσωπο (σ.σ. εννοούσε τον πατέρα του) με έκανες να νιώσω, όπως, όταν ήμουν μικρό παιδί εννιά χρονών το 1996 που με πήρες τηλέφωνο και μου είπες ότι έχεις εισιτήριο για τον επαναληπτικό Παναθηναϊκός-Αγιαξ. Αυτή τη χαρά ένιωσα».

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν ανέβασε τους τόνους, όταν ο Χρήστος Λουκάς ζήτησε να υπάρξει διασφάλιση της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Συγκεκριμένα, ο γνωστός δημοσιογράφος και μέλος του Ολυμπιακού Βόλου είπε: «Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους ανθρώπους, αλλά πρέπει να μπουν κανόνες. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Δίνουμε την ομάδα στους μοναδικούς επενδυτές, χωρίς να έχουμε άλλη λύση.

Δίνουμε ένα παλιό και ιστορικό ακίνητο, του Ολυμπιακού Βόλου, για να το συντηρήσουν, να το βάψουν και να το ευπρεπίσουν. Όμως τα μέλη της οικογένειας που μένουν σ’ αυτό το ακίνητο είναι αδέρφια και τα αδέρφια δεν βγάζουν τα μάτια τους ούτε χτυπάνε πίσω από την πλάτη. Εχω δύο προβλήματα, το ένα είναι πώς θα διασφαλιστεί ότι η ομάδα θα αλλάξει κατηγορία. Αν του χρόνου η ομάδα δεν ανέβει Γ’ Εθνική, να επιστρέψει στον Ερασιτέχνη. Το δεύτερο είναι πώς θα διασφαλίσουμε γήπεδα. Εχουμε μείνει χωρίς γήπεδο και θα παρακαλάμε τον Σαρακηνό και φίλιες ομάδες. Τον τρόπο θα βρουν οι επενδυτές που αναλαμβάνουν την ομάδα.

Οι άμεσοι επενδυτές είναι η οικογένεια Παπαδόπουλου. Είναι μπροστά ο πατέρας που έχει συγκεκριμένη επένδυση. Μακάρι αυτά που είπαν να τα κάνουν πράξη. Δεν τους βλέπω αντιπάλους».

Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, πατέρας του Γιάννη, τότε απάντησε ότι κανείς δεν διασφάλισε ότι η ομάδα δεν θα πέσει φέτος και κατηγόρησε τον κ. Λουκά ότι είπε στον κ. Τσεκούρα για επενδυτή που δεν υπήρχε.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Παπαδόπουλος απάντησε ως εξής: «Ερχόσαστε σε μία συνέλευση που έχει αυτό το κλίμα, για να πείτε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε πως η ομάδα θα ανέβει του χρόνου. Τι εννοείτε; Εννοείτε με νόμιμο ή με παράνομο τρόπο; Πώς εξασφαλίζεται στο ποδόσφαιρο το οτιδήποτε; Γιατί βγαίνεις απέναντι με το καλημέρα; Περίμενε να το δεις αν θα έρθει η άνοδος. Δεν καταλαβαίνω την τάση σας να είστε μόνιμα αντιπολίτευση. Δεν θέλω να χαλάσει το κλίμα της συνέλευσης, οπότε δεν θα απαντήσω».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, συνεχάρη την ομάδα νεανίδων μπάσκετ του συλλόγου, που πήρε την 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, και την ομάδα Νέων στο ποδόσφαιρο και τον προπονητή Στέργιο Σιαμέτη για την πρόκριση στον τελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο κ. Τσεκούρας ανέφερε: «Η πρότασή του ήταν η μοναδική που κατατέθηκε στη διοίκηση. Με τον στόχο που θα έχει η ομάδα, όπως καταλαβαίνουμε, στον στόχο της ανόδου, η διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το βάρος, γιατί θα έχει και άλλα επτά τμήματα.

Ο κ. Παπαδόπουλος άκουσε πολλά από καλοθελητές, δυστυχώς και από Ολυμπιακούς, για μας και επηρεάστηκε. Εκανε αρκετά λάθη στη διαχείριση της πρόθεσής του να αναλάβει και στη διαμόρφωση της γνώμης του για εμάς. Δημιουργήθηκε πρόσφατα μία αρνητική εικόνα για τις προθέσεις του. Πιστεύω ότι το έχει καταλάβει.

Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορούμε κάποιον που θέλει να μπει μπροστά και να βάλει τα χρήματά του και τον χρόνο του στην κατάσταση που είναι σήμερα το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου για απίθανα πράγματα, γιατί πίνει μπύρες, γιατί δεν κουρεύτηκε κτλ. Φανταστείτε λοιπόν να απαξιώνουμε συνέχεια όποιον έρχεται και στο τέλος να τον απειλούμε κιόλας. Ήμαρτον!

Δεν περίμενα να γίνει αυτό στο επίπεδο που έχουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, καθώς έχουμε δώσει δείγματα και είμαστε σε άλλο επίπεδο από πολλές ομάδες της πόλης και ούτε πλακωνόμαστε ούτε μαλώνουμε. Μιλάμε, λέει ο καθένας την άποψή του και πάμε αγαπημένοι και ενωμένοι να συνεχίσουμε για το αύριο.

Ας ευχηθούμε από σήμερα ότι θα αρχίσει μία νέα προσπάθεια αναγέννησης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από αύριο και στο αμέσως επόμενο διάστημα, κάποιοι που συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία μας ζητάνε να παραιτηθούμε να έρθουν να μπουν μπροστά και να ζητήσουν από τα μέλη του συλλόγου την ψήφο τους να διοικήσουν, όπως αυτοί θέλουν, και τα άλλα τμήματα του Ερασιτέχνη, γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.

Όσο γι’ αυτούς που πίσω από τα πληκτρολόγια είτε επώνυμα είτε με ψεύτικα προφίλ κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα, ας βγουν μπροστά και να τολμήσουν να μπουν στη διοίκηση και να καταλάβουν πόσο κακό κάνουν με τη στάση τους, γιατί απέξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε».

Στη Γενική Συνέλευση υπήρξαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, όπως αυτή του Χρήστου Τσιτσιρίγκου, προέδρου του Σ.Φ.Ο.Β, που τόνισε: «Είναι η πιο σημαντική Γ.Σ. μετά από επταετία που ο Ολυμπιακός είχε κατηφόρα. Οι επενδυτές είναι θεόσταλτοι. Ήρθαν την πιο κρίσιμη περίοδο, γιατί δεν υπήρχε επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Τους στηρίζουμε και λέω στους ανθρώπους αυτούς ότι θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε πριν λίγα χρόνια με 18.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό και να γονατίζουμε τους μεγάλους της Αθήνας. Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα είναι αυτή που θα ανασυγκροτήσει την αγαπημένη μας ομάδα».

Ακόμη μίλησαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Απ. Καψιώτης (συνεχάρη τον κ. Τσεκούρα για το ενωτικό του πνεύμα και τόνισε ότι κακώς ζητάνε κάποιοι να πουν ποιοι είναι από πίσω από τον Γιάννη Παπαδόπουλο), και Λ. Τασιόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι άλλα είδε το καλοκαίρι στην Άλλη Μεριά και άλλα μετά, ενώ χαρακτήρισε εκδρομές τις εκτός έδρας αποστολές της ομάδας λόγω των αποτελεσμάτων, κάνοντας λόγο για άνευ προηγουμένου απαξίωση της ομάδας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κι άλλη λύση πέρα από τον κ. Παπαδόπουλο και τον στηρίζει, συνεχίζοντας: “Μέχρι τα Χριστούγεννα πηγαίναμε καλά, μετά μείναμε λίγοι και εκλεκτοί, εγώ, ο Μίλτος Μαργαρός, ο Γιάννης Θεοδωρίδης, ο Δημήτρης Πέγιος και θέλω να ευχαριστήσω τους Δημήτρη Μυλωνά και Γιώργο Μπατζιάκα, που ήταν κάθε μέρα στο γήπεδο”.

Σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Κυριακόπουλο καλωσόρισε πολύ χαρούμενος τον κ. Παπαδόπουλο και τον πατέρα του, παρότι είχε σε πρώτη φάση αμφιβολίες, όπως είπε, και τους ζήτησε να διασφαλίσουν κάποια πράγματα, ώστε να πείσουν τη μεγάλη μάζα του κόσμου.

Ο οικονομικός απολογισμός

Αρχικά στη Γ.Σ. ο ταμίας, Δημήτρης Πέγιος, είχε κάνει τον οικονομικό απολογισμό, λέγοντας: «Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2022 ο σύλλογός μας είχε έσοδα από συνδρομές μελών 3.160 ευρώ, έσοδα ποδοσφαίρου 73.510, έσοδα κολύμβησης 9.205, έσοδα μπάσκετ 8.975, έσοδα τιμολογημένα από χορηγίες 12.026 και έσοδα από το τμήμα βόλεϊ 3.866. Όλα αυτά είναι 110.842 ευρώ.

Εξοδα ποδοσφαίρου 82.420, έξοδα μπάσκετ 8.874, έξοδα βόλεϊ 3.810, έξοδα κολύμβησης 9.248, έξοδα λειτουργίας του συλλόγου από γραφεία μέχρι εγκαταστάσεις 14.134 και έξοδα δημοσίου, υποχρεώσεις που έχουμε προς το κράτος, 3.510. Τα έξοδα ήταν 122.397, παραπάνω δηλαδή από τα έσοδα.

Αρα, ενώ είχαμε ξεκινήσει με 12.281 ευρώ το ταμείο μας την 1η Ιανουαρίου, στο τέλος της χρονιάς είχαμε 616 ευρώ.

Αυτός είναι ο απολογισμός, ο οποίος ελέγχθηκε από την εξελεγκτική επιτροπή, που λέει ότι το βιβλίο ταμείου είναι νόμιμα κλεισμένο».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου