ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι, όπως και να ‘χει, συμφωνούν Σκουφογιάννης και Σιαμέτης

ντέρμπι-όπως-και-να-χει-συμφωνούν-σκ-938152

Ένα από τα παραδοσιακά τοπικά ντέρμπι του Νομού Μαγνησίας γίνεται σήμερα στις 16.00 στο γήπεδο του Ριζομύλου ανάμεσα στον γηπεδούχο και πρωτοπόρο της Β’ ΕΠΣΘ Αστέρα και τον έβδομο Διαγόρα Στεφανοβικείου για την 19η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Παρά το γεγονός ότι τις δύο ομάδες τις χωρίζουν 19 βαθμοί, με τον Αστέρα να είναι έτοιμος να πανηγυρίζει την επάνοδό του στην Α’ Τοπική και τον Διαγόρα να περιμένει να επιβεβαιώσει και μαθηματικά την παραμονή του, όντας σε θέση ισχύος, για να το πετύχει, ο χαρακτήρας του ντέρμπι δεν χάνεται σε ένα τέτοιο ματς.

Σ’ αυτό συμφωνούν και οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Νίκος Σκουφογιάννης του Αστέρα και ο Στέργιος Σιαμέτης του Διαγόρα, οι οποίοι μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη σημερινή ξεχωριστή αναμέτρηση. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Νίκος Σκουφογιάννης: «Όση βαθμολογική διαφορά και αν υπάρχει, μεγάλη ή μικρή, αυτό το ματς είναι πάντα ντέρμπι. Είχα τη χαρά να το ζήσω πέρσι για πρώτη φορά στα πλέι άουτ και το ξανάζησα φέτος στον πρώτο γύρο. Μαζεύεται κόσμος και από τα δύο χωριά και γίνεται ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.

Και τα δύο ματς με μένα προπονητή τα έχουμε παίξει εκτός έδρας, με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να παίρνουν από μία κερκίδα.

Δημιουργείται πολύ καλή ατμόσφαιρα και γίνεται ένα δυνατό παιχνίδι ό,τι θέση κι αν έχει η μία ομάδα και η άλλη. Και οι φίλαθλοι και οι παίκτες ζουν και αναπνέουν γι’ αυτόν τον αγώνα. Ανάλογο συναίσθημα είχα ως παίκτης στα ντέρμπι Πύρασος-Αλμυρός.

Εμείς από την πλευρά μας δεν επαναπαυόμαστε ότι έχουμε εξασφαλίσει την άνοδο και χτυπάμε όλα τα παιχνίδια. Σήμερα είναι ένα τοπικό ντέρμπι που όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά και δεν θεωρώ πως είμαστε το φαβορί. Το λέω και το πιστεύω. Είναι θετικό πάντως ότι είμαστε σε καλό φεγγάρι, αλλά και ο αντίπαλός μας με τον Στέργιο Σιαμέτη στον πάγκο πάγκο του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».

Στέργιος Σιαμέτης: «Η βαθμολογική θέση δεν παίζει ρόλο σ’ αυτά τα ματς. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι κι εμείς θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο χωρίς άγχος κι ό,τι μπορέσουμε να πάρουμε, θα είναι καλό. Ο Αστέρας δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση και πολύ κοντά στην άνοδο, ενώ για μας από δω και πέρα σκοπός είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Νομίζω ότι για την παραμονή μία νίκη ακόμη μας εξασφαλίζει και μαθηματικά. Όμως εμείς δεν το σκεφτόμαστε έτσι, καθώς πιο πολύ κοιτάμε πιο ψηλά, παρά χαμηλά.

Όπως θυμάμαι και από την προηγούμενη θητεία μου, το ματς με τον Αστέρα το ζει έντονα όλο το χωριό και αποτελεί πρόκληση. Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς εντάσεις και να το απολαύσουμε όλοι.

Η ομάδα μας έχει βρει πλέον ηρεμία και θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα, ετοιμαζόμαστε για του χρόνου, δίνοντας βάση στα νέα παιδιά και έχοντας κατεβάσει τον μέσο όρο ηλικίας. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και για τα επόμενα ματς, αλλά και για την καινούργια σεζόν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου