ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπουδαία διάκριση για τη Βολιώτισσα Μαρία Γρηγοροπούλου

σπουδαία-διάκριση-για-τη-βολιώτισσα-μ-937167

Από τις 7 έως τις 9 Απριλίου στο ξενοδοχείο Novotel της Αθήνας φιλοξενήθηκε το Διηπειρωτικό πρωτάθλημα Μασάζ (WMF Intercontinental massage Championship), στο οποίο πήραν μέρος επαγγελματίες θεραπευτές μασάζ από 56 διαφορετικές χώρες σε ένα event από τα μεγαλύτερα της φετινής χρονιάς, το οποίο εκτός των άλλων παρακολούθησαν και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Σ’ αυτή τη σημαντική διοργάνωση συμμετείχε στο στυλ του αθλητικού μασάζ (σ.σ. οι διαγωνιζόμενοι μπορούσαν να επιλέξουν έντεκα διαφορετικά στυλ) και η Βολιώτισσα Μαρία Γρηγοροπούλου, η οποία μπορεί, όπως λέει και η ίδια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, να θεωρούσε τη συμμετοχή και μόνο σαν ένα μικρό πανεπιστήμιο, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έδινε το παρών σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα με διεθνή αίγλη και μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά τελικά της απέφερε και μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση.

Συγκεκριμένα, η Βολιώτισσα μασέρ κατόρθωσε να πάρει την 5η θέση στο αθλητικό μασάζ ως ειδικευμένη θεραπεύτρια μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων και να ανέβει στο βάθρο, σύμφωνα με τα ισχύοντα στη διοργάνωση, καθώς εκτός από τους τρεις πρώτους σε κάθε κατηγορία, στους οποίους δίνονταν και μετάλλια, οι διαγωνιζόμενοι μέχρι και την 5η θέση συγκαταλέγονταν στους νικητές και λάμβαναν πιστοποίηση (certificate).

«Δεν το περίμενα να πετύχω αυτή τη διάκριση, επειδή ήταν μεγάλος ο ανταγωνισμός και συμμετείχαν επαγγελματίες με μεγαλύτερη εμπειρία από μένα, που είχαν ξαναπάρει μέρος στους αγώνες. Ήταν μεγάλο κατόρθωμα», λέει η Μαρία Γρηγοροπούλου, η οποία έχει ως δάσκαλο Γιώργο Θωκταρίδη, τον πρόεδρο του ΠΟΕΠ (Πανελλήνιος Οργανισμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων).

Ο Οργανισμός αυτός παρέχει προγράμματα εκπαίδευσης και σεμινάρια σε ειδικότητες όπως μασάζ, ρεφλεξολογία, κινησιοθεραπεία, διατροφολογία, πρώτες βοήθειες και άλλες εναλλακτικές θεραπείες και η Βολιώτισσα θεραπεύτρια μετά από πιστοποιήσεις και πτυχία που έλαβε από τον ΠΟΕΠ, αποδέχθηκε πρόταση που της έγινε και η πρόταση να πάει στους αγώνες.

Το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα μασάζ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στη Μαρία Γρηγοροπούλου, καθώς υπήρχε υψηλό επίπεδο οργάνωσης, ήταν όλα μελετημένα και έπρεπε ο διαγωνιζόμενος να επιδείξει τεράστιο επαγγελματισμό, ενώ οι κριτές ήταν επαγγελματίες του χώρου αναγνωρισμένοι από κάθε χώρα, που έχουν διακρίσεις στο αντικείμενο.

Αυτοί βαθμολογούσαν την εφαρμογή των κανόνων σε κάθε είδος μασάζ (σ.σ. το όλο στήσιμο με τη σωστή για παράδειγμα τοποθέτηση των πετσετών και του λαδιού), αλλά και τις τεχνικές των διαγωνιζομένων, καθώς κάθε είδος έχει τις δικές του, θέλοντας να δουν τις σωστές κινήσεις ανάλογα με το σημείο του σώματος, αλλά και τη σταθερότητα, τη συγκέντρωση και την ψυχραιμία.

Ο κάθε ένας μασέρ είχε στη διάθεσή του μισή ώρα, για να κάνει την επίδειξή του σε μοντέλα, με τη Μαρία Γρηγοροπούλου να κατακτά την 1η θέση βάσει βαθμολογίας στο α’ γκρουπ το Σάββατο 8/4, κάτι που την άφησε άναυδη, ενώ την Κυριακή διαγωνίστηκε στον τελικό, παίρνοντας, όπως σημειώθηκε, την 5η θέση, γιορτάζοντας την επιτυχία με μία αγκαλιά από τα δύο της παιδιά.

Πλέον, έχοντας ως παρακαταθήκη αυτή τη διάκριση, δεν αποκλείεται να συμμετάσχει σε ανάλογες διοργανώσεις στο εξωτερικό, όπως άλλωστε της έγινε ήδη πρόταση.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα Μασάζ η Μαρία Γρηγοροπούλου διακρίθηκε και ως artist performer στο Μ1 Golden ticket, που είναι ένα καλλιτεχνικό σόου μασάζ υπό τον ήχο μουσικής. Η παρουσίαση αυτή έχει να κάνει με την αρμονία των κινήσεων, που ακολουθεί τη μουσική, ενώ και η τεχνική, που είναι free style, δένει με τα υπόλοιπα κομμάτια, με τη Βολιώτισσα μασέρ να παίρνει διάκριση από τη Νότια Κορέα και τον Kiung Baek ως η καλύτερη καλλιτέχνης.

Η αντίδραση της Βολιώτισσας θεραπεύτριας με το που άκουσε ότι πέρασε στον τελικό

Συγκινημένη μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε μαζί με τα παιδιά της

Η πιστοποίηση που έλαβε για την 5η θέση

Από τον Κορεάτη Kiung Baek πήρε διάκριση και ως artist perfomer

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου