ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρίζει ο Θησέας

πανηγυρίζει-ο-θησέας-935201

Ιστορική πρόκριση για την ομάδα της Αγριάς στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ με νίκη στα πέναλτι επί του Μαγνησιακού

Ο Θησέας Αγριάς πανηγυρίζει την 7η συμμετοχή στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΘ, πετώντας εκτός τον Μαγνησιακό στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με ήρωα τον τερματοφύλακα Απόστολο Κεφαλά, που απέκρουσε δύο φορές, αλλά και τον Στέλιο Νάκα, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με γκολ στο 90’!

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πλέον, ο Θησέας περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας ανάμεσα σε Γ.Σ. Αλμυρού και Ολυμπιακό Βόλου.

Τα 90 λεπτά παιχνιδιού, που πραγματοποιήθηκε στο Π. Μαγουλάς, τελείωσαν με 1-1 χάρις σε τέρμα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας από τον Νάκα, που εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα – σουτ του Τσιανάκα από τα δεξιά και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 0-1 σημειώθηκε στο 33’, όταν από σέντρα του Ψιάνου από τα αριστερά, ο Δημητριάδης πάτησε περιοχή και με δεξί πλασέ σκόραρε για τον Μαγνησιακό.

Στις άλλες κυριότερες φάσεις του παιχνιδιού, ο Μαγνησιακός απείλησε με τετ-α-τετ του Βλάχου στο 18’, αλλά ο Κεφαλάς απομάκρυνε με τα πόδια, ενώ με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας του Θησέα απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά το σουτ του υψηλόσωμου φορ.

Μετά το 0-1 στο 33’, σουτ του Αλμασίδη βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ράπτη, με τον Θησέα να ανεβάζει στροφές για το γκολ της ισοφάρισης.

Στο β’ μέρος και στο 57’ εκτέλεση φάουλ του Νάκα μπλόκαρε ο Ράπτης, με τον Μαγνησιακό να χάνει την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, με σουτ του Σιώμου στο 60’, όταν απέκρουσε ο Κεφαλάς.

Στο 65’ ο Λίτσος πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και από τα δεξιά, ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βέρτζου, αλλά χωρίς να καταλογιστεί, για να συνεχίσει σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια.

Βλάχος και Σιώμος έπαιξαν το ένα-δύο στην κόντρα, όμως ο τελευταίος έπιασε αέρα προ του Κεφαλά και τελικά στο 90’ από την προσπάθεια του Τσιανάκα ο Νάκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Με το ξεκίνημα της παράτασης (93’) λάθος γύρισμα του Παπαδόπουλου θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Λίτσος, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι με προβολή, με τον Θησέα να δείχνει να έχει περισσότερες δυνάμεις. Σουτ του Τσιανάκα μπλόκαρε ο Ράπτης στο 97’ και έξι λεπτά αργότερα διαγώνιο σουτ του Αλαμάνη κατέληξε κόρνερ.

Ο Αλαμάνης έχασε νέα τεράστια ευκαιρία για το 2-1 στο 118’, όταν από σέντρα του Λίτσου βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά δεν σκόραρε.

Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα και μοιραία οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, όπου ο Κεφαλάς απέκρουσε τις προσπάθειες των Παπαδόπουλου και Σιώμου, ενώ ο Ράπτης απέκρουσε εκείνη του Αλεξίου.

Η σειρά των πέναλτι:

Βλάχος 1-0

Λίτσος 1-1

Παπαδόπουλος απόκρουση

Αλεξίου απόκρουση

Γαλανόπουλος 2-1

Τσιανάκας 2-2

Λούρος άουτ

Κόφφας 3-2

Τσαπέρος 3-3

Αλαμάνης άουτ

Σιώμος απόκρουση

Ιακωβίδης 3-4

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Λίτσος, Κουκουτής, Ιακωβίδης, Καραλόπουλος, Αλεξίου, Καραμανλής (77’ Κόφφας), Χατζησταμάτης, Σιώμος (66’ Αλαμάνης), Νάκας (91’ Σιμιτσής), Αλμασίδης (77’ Τσιανάκας),

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Ράπτης, Δημητριάδης (62’ Λουκάι, 104’ Καρμάγαλος), Ξιώνης (46’ Βέρτζος, 68’ Τσαπέρος), Χριστίδης (70’ Τρίμης), Γαλανόπουλος, Ψιάνος, Λάμπος, Κρανιάς, Βλάχος, Σιώμος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου