ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, αλλά έχασε ο Βόλος

έβαλε-δύσκολα-στην-αεκ-αλλά-έχασε-ο-βόλ-932474

Ενώπιον 12.000 φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό ηττήθηκε 0-1 με γκολ που δέχθηκε μόλις στο 9’ από τον Πινέδα, ενώ διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν του δόθηκε στο 85’

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο Πανθεσσαλικό, πέτυχε ένα γκολ νωρίς, μόλις στο 9’ με τον Πινέδα, που τελικά της έφτανε, για να κερδίσει με 0-1 τον Βόλο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λιγκ 1, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί, έβαλαν δύσκολα στη σπουδαία αντίπαλό τους, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Βόλος πάντως διαμαρτύρεται για μία περίπτωση πέναλτι σε απλωμένο χέρι του Γαλανόπουλου εντός περιοχής μετά από προσπάθεια για ντρίμπλα του Ντέλετιτς στο 85’. Ο Σιδηρόπουλος ήταν κοντά στη φάση και έδειξε «παίζετε», ενώ και ο VAR είχε την άποψη ότι δεν υπήρχε παράβαση, αν και είναι φανερό ότι η μπάλα πηγαίνει στο χέρι του αμυντικού μέσου της «Ενωσης».

Η διάταξη των ομάδων

Ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε τον Kλέιμαν στο τέρμα, ενώ οι Άλχο, Λούνα (πλάγιοι μπακ), Εσκοβάλ, Σιέλης (στόπερ) ήταν στην άμυνα. Κάτσε, Τσοκάνης και Γκάγκι τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Τάχατος (αριστερά), Ντέλετιτς (δεξιά) στις πτέρυγες με ανάποδο πόδι, ενώ ο Οζέγκοβιτς ήταν ο φορ.

Για την ΑΕΚ εκτός του τερματοφύλακα Αθανασιάδη, οι Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας, οι Γιόνσον, Μάνταλος ήταν οι κεντρικοί χαφ πίσω από τον Αραούχο, που έδινε βοήθειες στον κλασικό προωθημένο Λιβάι Γκαρσία, όπως και οι Πινέδα και Ελίασον από τα αριστερά και δεξιά.

Προηγήθηκε νωρίς η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε στον αγώνα με σκοπό να κυριαρχήσει και στο δεύτερο λεπτό ένα επικίνδυνο σουτ από θέση μέσα αριστερά της περιοχής του Λιβάι Γκαρσία κόντραρε στον Σιέλη, που έκανε τάκλιν και η μπάλα έφυγε άουτ, αφού τη βρήκε τελευταίος ο επιθετικός της ΑΕΚ.

Επτά λεπτά αργότερα όμως ήρθε το γκολ για την «Ενωση». Ο Αραούχο, με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά, τροφοδότησε με το κεφάλι τον Λιβάι Γκαρσία κι αυτός έστρωσε ιδανικά στο ημικύκλιο της περιοχής στον επερχόμενο Πινέδα, που ήταν αφύλακτος.

Ο Μεξικανός σημάδεψε με δεξί πλασέ στην κίνηση την αριστερή γωνία του Κλέιμαν, που έπεσε σωστά, ακούμπησε την μπάλα, αλλά όχι τόσο, ώστε να της αλλάξει την πορεία της προς τα δίχτυα, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει πολύ νωρίς το 0-1. Μάλιστα, ο σκόρερ της ΑΕΚ δεν παρέλειψε να κάνει τις γνωστές του τούμπες για το όγδοο προσωπικό του τέρμα στη Σούπερ Λιγκ 1.

Η κεφαλιά του Βίντα στο 26’ και το απευθείας φάουλ του Λιβάι Γκαρσία στο 33’ δεν ανησύχησαν τον Κλέιμαν, με την ΑΕΚ μετά το προβάδισμά της να έχει τον ξεκάθαρο έλεγχο του ματς, αλλά να μην κάνει σοβαρές φάσεις έως τη λήξη του πρώτο μέρους.

Η εξέλιξη στο δεύτερο 45λεπτο

Στο 48’ το σουτ του Αραούχο κόντραρε και η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία, που από θέση μέσα δεξιά της περιοχής, αν και δεν μαρκαριζόταν, σούταρε πολύ άστοχα με το δεξί, ενώ στο 51’ ο Βόλος φάνηκε για πρώτη φορά επικίνδυνος στην πρώτη του τελική στο ματς. Ο Ντέλετιτς έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και σέντραρε στο πίσω δοκάρι προς τον Κάτσε που έπιασε την κεφαλιά και με εντυπωσιακή εκτίναξη ο Αθανασιάδης κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει, αλλά και να μπλοκάρει, αποτρέποντας το 1-1 σε μία πολύ αξιόλογη στιγμή για τους γηπεδούχους.

Στο 58ο λεπτό το σουτ Πινέδα και πάλι από το ημικύκλιο, όπως και στο γκολ, κόντραρε και έφυγε κόρνερ, με την μπάλα να περνά κοντά από το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν.

Στο 64’ ο Αθανασιάδης στην απέναντι εστία ήταν πάλι σε ετοιμότητα, πέφτοντας και μπλοκάροντας με σχετική δυσκολία το αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Ντέλετιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τζαβέλλα, προχώρησε, βρίσκοντας κενό χώρο, και τελείωσε τη φάση.

Πέντε λεπτά αργότερα από λανθασμένο γύρισμα του Λούνα προς τον Κλέιμαν, ο Λιβάι Γκαρσία έκλεψε, πέρασε και τον τερματοφύλακα του Βόλου, αλλά από πλάγια δεξιά και με κενή την έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ένα μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Ακολούθησε στο 77’ το αριστερό σουτ επίσης από πλάγια θέση του Αραούχο, πέφτοντας, με τον Κλέιμαν να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ, ενώ ίδιοι ήταν οι πρωταγωνιστές και στη φάση του 80ου λεπτού, με τον Ισραηλινό τερματοφύλακα να βγαίνει έξω από την περιοχή του και να απομακρύνει με τα πόδια σε πλάγιο προ του Αργεντινού επιθετικού, που πήγαινε να βγει μόνος, αλλά είχε ανοίξει το κοντρόλ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι φίλοι της ΑΕΚ … πανηγύρισαν γκολ, βλέποντας τα δίχτυα να … κουνιούνται σε σουτ του Τσούμπερ, όμως η μπάλα είχε φύγει λίγο άουτ.

Νέα φάση για την ΑΕΚ στο 86’ με το σουτ λίγο έξω από την περιοχή του νεοεισελθόντα Γκατσίνοβιτς να μπλοκάρεται από τον Κλέιμαν, ενώ το ίδιο συνέβη στο σουτ του Πάολο Φερνάντες στις καθυστερήσεις, με το 0-1 να μην αλλάζει έως το φινάλε.

Ξανά συμβολική διαμαρτυρία

Τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Βόλου, όπως και στη Λεωφόρο, έτσι και σήμερα επανέλαβαν τη διαμαρτυρία τους για τον μη ορισμό ξένων διαιτητών στα παιχνίδια τους στα playoffs. Συγκεκριμένα, πριν τη σέντρα της αναμέτρησης όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος σχημάτισαν ένα κύκλο μπροστά από τον πάγκο τους και η ενδεκάδα παρατάχθηκε με μικρή καθυστέρηση στον αγωνιστικό χώρο.

BOΛΟΣ (Μπράτσος): Kλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (88’ Μεταξάς), Κάτσε (81’ Καρτάλης), Γκάγκι, Τάχατος (46’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (88’ Μεσκίδα), Οζέγκοβιτς (42’ λ. τρ. Πιρές)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μοχαμάντι, Βίντα, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Μάνταλος (84’ Γαλανόπουλος), Πινέδα (74’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (93’ Σιμάνσκι), Αραούχο (84’ Πάολο Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία (75’ Τσούμπερ).

Νέα παράπονα Βόλου

Μετά το παιχνίδι η ΠΑΕ Βόλος εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας: «Για μια ακόμα φορά η ομάδα μας αδικήθηκε, λόγω της εμμονής του κύριου Μπένετ να μην αντιμετωπίζει τον Βόλο ως ισάξια ομάδα στα playoffs. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι και να ορίσει και στον αγώνα με τον Άρη Ελληνα διαιτητή και ακόμα καλύτερα τον Καραντώνη από την Ημαθία. Αν υπήρχε και φιλότιμο θα είχε παραιτηθεί, αλλά ποιος το έχασε για να το βρει αυτός;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου