ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Παραολυμπιακό Χωριό η ελληνική ομάδα

στο-παραολυμπιακό-χωριό-η-ελληνική-ομ-93191

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής της ελληνικής ομάδας στο Παραολυμπιακό Χωριό ενόψει των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων «Πιονγκτσάνγκ 2018». Η αρχηγός της αποστολής, η Αναστασία Γκούφα, αντάλλαξε δώρα με τον δήμαρχο του χωριού και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Αγώνες. Ο δήμαρχος του χωριού, Ιουνσό Παρκ, ο οποίος υπήρξε αθλητής του τένις με αμαξίδιο και του μπάσκετ με αμαξίδιο, ενώ ήταν ο πρωτοπόρος του παραολυμπιακού αθλήματος του κέρλινγκ με αμαξίδιο, καλωσόρισε την ελληνική ομάδα και ακολούθησε το τελετουργικό έπαρσης της ελληνικής σημαίας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο Παραολυμπιακό Χωριό βρέθηκε και η πρέσβης της Ελλάδας στην Κορέα, Ιφιγένεια Κοντολέοντος, η οποία παρακολούθησε την τελετή υποδοχής και επισκέφτηκε το αρχηγείο της ελληνικής ομάδας.

Αυτή είναι η 5η συμμετοχή της Ελλάδας μετά τους Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι 2002, του Τορίνο 2006, του Βανκούβερ 2010 και του Σότσι 2014. Ο αθλητής της παραολυμπιακής χιονοσανίδας (para snowboard) Κωνσταντίνος Πετράκης από τη Βέροια, θ` αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, στις ίδιες εγκαταστάσεις που ολοκληρώθηκαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες λίγες μέρες πριν. Η τελετή έναρξης διεξάγεται μεθαύριο 9 Μαρτίου 2018 και οι αγώνες ολοκληρώνονται με την τελετή λήξης στις 18 Μαρτίου. Ο αθλητής μας θα αγωνιστεί στις 12 Μαρτίου στο Snowboard Cross και στις 16 Μαρτίου στο Bank Slalom.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου