ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάλι Ελληνας διαιτητής και σφοδρή αντίδραση της ΠΑΕ Βόλος

πάλι-ελληνας-διαιτητής-και-σφοδρή-αντ-929932

Με Έλληνα διαιτητή θα γίνει και το δεύτερο παιχνίδι του Βόλου για τα play-offs της Super League 1, αφού μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό που διηύθυνε ο Διαμαντόπουλος και σ’ αυτό της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό (18:00) την Κυριακή 2/4 η ΚΕΔ/ΕΠΟ, αγνοώντας τις βολιώτικες διαμαρτυρίες, όρισε τον Μανούχο.

Η ΠΑΕ Βόλος έχει ζητήσει με τον κάθε δυνατό τρόπο ορισμό ξένου διαιτητή στους αγώνες της ομάδας στα πλέι οφ, ωστόσο ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ, εμμένοντας στην άποψή του ότι μόνο σε δυο από τα τρία ματς των play-offs θα ορίζονται ξένοι, εντελώς προκλητικά αγνόησε την απαίτηση του Βόλου και όρισε πάλι Έλληνα διαιτητή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και όχι σ’ αυτόν του Αρη.

Συγκεκριμένα, την κυριακάτικη αναμέτρηση της Λεωφόρου στην 2η αγωνιστική των play-offs της Super League 1 ορίστηκε να διαιτητεύσει ο διεθνής Βαγγέλης Μανούχος (Αργολίδας), που έχει ξαναβρεθεί σε ματς Βόλος-Παναθηναϊκός και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Φέτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν σφύριξε ματς της βολιώτικης ομάδας, που όμως είχε διαμαρτυρηθεί έντονα, όταν ήταν στο VAR πάλι σε ματς με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο!

Ο Μανούχος είχε διαιτητεύσει στις 8/12/19 το παιχνίδι Βόλος-ΠΑΟ 1-1 και την περίοδο 2020-21 τα ματς Βόλος-ΑΕΚ (1-0) και Βόλος-Απόλλων (2-0) στο Πανθεσσαλικό, ενώ πέρσι ήταν διαιτητής στις αναμετρήσεις Βόλος-ΟΦΗ (0-2), ΑΕΚ-Βόλος (1-2), Βόλος-Ολυμπιακός (0-1) και στο Κύπελλο στο Βόλος-Παναθηναϊκός (0-0).

Στη Λεωφόρο την Κυριακή θα έχει βοηθούς τους Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής) και Καραγκιοζόπουλο (Ημαθίας), ενώ 4ος ορίστηκε ο Βεργέτης (Αρκαδίας). Στο VAR θα βρίσκεται ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και AVAR θα είναι ο Κόλλιας (Ηπείρου).

Αντέδρασε η ΠΑΕ Βόλος

Πάντως η ΠΑΕ Βόλος αντέδρασε με ανακοίνωση διαμαρτυρίας στον ορισμό του Βαγγέλη Μανούχου στην ερχόμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τα play offs της Super League. Οι Βολιώτες κάνουν λόγο για «συνεταιρισμό του κ…ου που δεν αντιδρά σε έναν «περαστικό» και για «πρωτάθλημα των Big4».

Αναλυτικά: «Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά και να πούμε ακόμα περισσότερα. Όμως ακόμα και τα λόγια έχουν χάσει την αξία τους.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτό το ποδόσφαιρο σας αρέσει και αυτό έχετε, κάτι που μας λυπεί.

Γι’ αυτό όμως που λυπούμαστε περισσότερο είναι για τον Συνεταιρισμό του κ…, που δεν αντιδρά σε έναν «περαστικό» και γράφει τις αποφάσεις μας στα παλιά του τα παπούτσια.

Συγχαρητήρια στο Ελληνικό πρωτάθλημα των Big4, το οποίο φέρει τη σφραγίδα της ΕΠΟ.

Υ.Γ.: Συνεχίστε να εκπαιδεύετε τους διαιτητές με τη λογική «να κερδίζουν οι μεγάλοι και όλοι οι άλλοι να πάνε να…», ώστε να πάει ακόμα πιο κάτω το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μοναδική νίκη του Βόλου με ξένο διαιτητή

Ο Βόλος προετοιμάζεται για το παιχνίδι στη Λεωφόρο, που είναι μια ακόμη πρόκληση απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τον οποίον είχε κερδίσει 3-1 στο Πανθεσσαλικό (9/1/2022) στη μία και μοναδική που το κατάφερε, με ξένο διαιτητή, τον Ολλανδό Ντένις Γιόχαν Χίγκλερ, αλλά στη φετινή περίοδο έχει 4 ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο στόχος παραμένει η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, που ίσως κριθεί στα ματς με τον Αρη, αλλά την Κυριακή ο Βόλος θέλει να είναι ανταγωνιστικός και να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι δεν βρίσκεται τυχαία στις έξι καλύτερες ομάδες της Super League 1.

Ο Βόλος βλέπει ξεχωριστά κάθε παιχνίδι σε ένα δύσκολο οκταήμερο που έχει ματς στη Λεωφόρο (2/4, 18:00) με τον Παναθηναϊκό, στον Βόλο (5/4, 18:00) με την ΑΕΚ και στην Τούμπα (9/4) με τον ΠΑΟΚ, ενώ αμέσως μετά τη δύσκολη τριάδα αγώνων θα υπάρξει διακοπή και θα δώσει το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό πιθανόν στις 23 Απριλίου.

Για το κυριακάτικο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Μπράτσος δεν θα έχει έτοιμο τον Ζαν Μπαριέντος που πιθανόν θα είναι στη διάθεση του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ άλλη μόια απουσία αποτελεί και ο Μίκαελ Τσιρίνος. Έτοιμοι πάντως είναι οι προερχόμενοι από τραυματισμό Χρήστος Σιέλης, Έντσο Γκάγκι και Νικολά Μεσκίδα.

Πιθανή απουσία για ΠΑΟ

Δεν μετρά μόνο επιστροφές ο Παναθηναϊκός για την Κυριακή, καθώς υπάρχει και μία απουσία τις τελευταίες μέρες, αυτή του Πούχατς.

Ο Πολωνός ταλαιπωρείται από ίωση και δεν μπόρεσε να προπονηθεί ούτε σήμερα Πέμπτη (30/3). Έτσι τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία του στην αποστολή για το ματς με τον Βόλο.

Βέβαια το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αλλάζει ιδιαίτερα. Ο Χουάνκαρ εξ αρχής αναμενόταν να ξεκινήσει βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Κανονικά προπονήθηκε ο Κουρμπέλης και μαζί με αυτόν και οι Ιωαννίδης και Σπόραρ. Ο πρώτος δεν είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται στην ενδεκάδα, καθώς είναι πιθανό να προστατευτεί. Για τους άλλους δύο δεν έχει ξεκαθαριστεί το ποιος θα πάρει φανέλα βασικού την Κυριακή (2/4).

Σκάουτ της Κοπεγχάγης

στο Παναθηναϊκός-Βόλος

Οι άνθρωποι της Κοπεγχάγης έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναζητώντας προσιτές οικονομικά, αλλά παράλληλα ποιοτικές λύσεις για το ρόστερ τους.

Μάλιστα, σκάουτ του συλλόγου έχει εξουσιοδοτηθεί για να παρακολουθήσει δια ζώσης τις περισσότερες αναμετρήσεις των πλέι-οφ, έχοντας ήδη κυκλώσει ονόματα ποδοσφαιριστών που ενδεχομένως θα απασχολήσουν την ομάδα του Γιάκομπ Νέεστρουπ. Η αρχή θα γίνει στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Βόλο (2/4, 18.00).

Η Κοπεγχάγη, η οποία δίνει μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για μια διετία (2018-20) είχε στη σύνθεσή της, τους Ζέκα, Παπαγιαννόπουλο και Πιέρο Σωτηρίου.

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια

«Καρφίτσα» δεν θα πέφτει στο ματς της Κυριακής (2/4, 18:00) για τη 2η αγωνιστική των playoffs ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Βόλο, αφού οι φίλοι του «τριφυλλιού» εξάντλησαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια και έτσι η Λεωφόρος αναμένεται να μετατραπεί σε… καμίνι για άλλη μια χρονιά φέτος!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους ότι τα εισιτήρια του αγώνα playoffs του πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2022-23 της Κυριακής κόντρα στον Βόλο εξαντλήθηκαν.

Είναι πιθανό να υπάρξουν επιστροφές εισιτηρίων από χορηγούς, τα οποία και θα τεθούν άμεσα προς διάθεση.

Για ακόμα μία φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, οι εξέδρες του γηπέδου της Λεωφόρου θα είναι γεμάτες! Ευχαριστούμε τον κόσμο της ομάδας μας για τη θερμή υποστήριξη».

Λευκορώσος στο ντέρμπι

Στο μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ορίστηκε ο elite Αλεξέι Κουλμπάκοφ. Ο Λευκορώσος δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Φέτος σφύριξε το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3. Στο παρελθόν έχει παίξει στα ΠΑΟΚ-Άρης 2-0 πέρυσι, Άρης-ΑΕΚ 1-3 τον Ιούλιο του 2020 και Άρης-ΑΕΚ 1-4 στο Κύπελλο.

Ο Πορτογάλος Φάμπιο Βερίσιμο Α’ κατηγορίας μπήκε στο Ολυμπιακός-Άρης. Πέρυσι ήταν VAR στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι ορισμοί των αγώνων της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

Κυριακή (2/4)

18.00 Παναθηναϊκός – Βόλος

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου)

19.30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Διαιτητής: Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Βοηθοί: Ζιουκ, Μασλίνκα (Λευκορωσίας)

4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

VAR: Κρογκ (Δανίας)

AVAR: Ψαρρής (Ζακύνθου)

21.00 Ολυμπιακός – Άρης

Διαιτητής: Βερίσιμο (Πορτογαλίας)

Βοηθοί: Φελισμπέρτο, Μάνσο (Πορτογαλίας)

4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Σάντος (Πορτογαλίας)

AVAR: Μεϊντάνας (Αχαΐας)

Οι διαιτητές στην 2η αγωνιστική των play outs

Οι αγώνες και οι διαιτητές στην 2η αγωνιστική των play outs είναι:

Σάββατο (1/4)

17.00 Λεβαδειακός-Ατρόμητος

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κούλα (Ξάνθης)

4ος: Τζήλος (Λάρισας)

VAR: Τσαγκαράκης (Χανίων)

AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

17.30 Παναιτωλικός-Λαμία

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Βεργέτης (Αργολίδας)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)

AVAR: Δημητριάδης (Μακεδονίας)

19.30 ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)

VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας)

21.00 Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Φωτόπουλος, Σαμοΐλης (Αθηνών)

4ος: Ματσούκας (Αιτ/νιας)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου