ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον ΝΟΒΑ ο Τσιρίκος

στον-νοβα-ο-τσιρίκος-92935

Στον Ναυτικό Όμιλο Βόλου Αργοναύτες ανήκει πια το δελτίο του διεθνή καταδύτη Θάνου Τσιρίκου, ο οποίος αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Η μεγαλύτερη ελπίδα των ελληνικών καταδύσεων, ο 16χρονος ταλαντούχος αθλητής που προπονείται υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Πέτρου Φυρίγου, δεν θα συνεχίσει να προσφέρει επιτυχίες στο «τριφύλλι», ενώ πλέον ανήκει στο δυναμικό του βολιώτικου συλλόγου.

Ο νεαρός αθλητής κατέθεσε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για να διεκδικήσει την ελευθερία του από τον Παναθηναϊκό και δικαιώθηκε πρόσφατα. Ο ίδιος απευθύνθηκε στους ανθρώπους του ΝΟΒΑ, με τους Βολιώτες να υποδέχονται θερμά και να καλωσορίζουν στην οικογένειά τους, τον χάλκινο πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο νέων, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας καταδύτης αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας καταδύσεων, με συνεχείς διακρίσεις στο εξωτερικό φορώντας το «εθνόσημο».

Στο πλούσιο βιογραφικό του 16χρονου Θάνου Τσιρίκου, αναφέρονται μεταξύ των άλλων: «Τα τελευταία έξι χρόνια έχω λάβει μέρος σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα τις κατηγορίας μου με αποτέλεσμα την συλλογή 50 μεταλλίων. Το 2016 είχα και την πρώτη μου συμμετοχή στην ΟΠΕΝ Ανδρών στο σταθερό βατήρα των 10μέτρων και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος έκανα την πρώτη μου εμφάνιση στο διεθνές μίτινγκ του Αϊντχόβεν στην Ολλανδία το 2015 κατακτώντας ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

Την ίδια χρονιά πήρα μέρος στο Μεσογειακό κύπελλο στην Κοζέντσα της Ιταλίας και κατέκτησα ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια. Τον Απρίλιο του 2016 συμμετείχα στο διεθνές μίτινγκ της Δρέσδης στη Γερμανία εξασφαλίζοντας την είσοδο μου στον τελικό του αγωνίσματος ανάμεσα σε 32 αθλητές από όλον τον κόσμο στα 3μ.τραμπολίνο καθώς και την επίτευξη του ορίου για το Πανευρωπαϊκό νέων.

Τον Ιούνιο του 2016 συμμετείχα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στη Ριέκα της Κροατίας κατακτώντας την όγδοη θέση ανάμεσα σε 32 αθλητές, καθώς επίσης εξασφάλισα με την επίτευξη του ορίου τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Καζάν τις Ρωσίας. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Ιούλιο του 2016 έλαβα μέρος στο Μεσογειακό Κύπελλο στο Μπολζάνο της Ιταλίας κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια.

Τον Φεβρουάριο του 2017 έλαβα μέρος στο διεθνές μίτινγκ του Αϊντχόβεν στην Ολλανδία στο οποίο κατέκτησα 3 χρυσά μετάλλια, καθώς και τον Απρίλιο πήρα μέρος στο διεθνές μίτινγκ στο Μπέργκεν της Νορβηγίας στο οποίο και εκεί κατέκτησα 3 χρυσά μετάλλια.

Πήρα μέρος στους Βαλκανικούς αγώνες στο Βελιγράδι και στους οποίους κατέκτησα 2 χρυσά μετάλλια καθώς και στους Μεσογειακούς στο Μπολζάνο της Ιταλίας και στο οποίο και εκεί κατέκτησα 2 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο. Επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησα με τον σύλλογο μου το Πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία ΟΠΕΝ Ανδρών. Την 1/7/2017 έλαβα μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων καταδύσεων (Μπέργκεν, Νορβηγία) στο οποίο στο αγώνισμα των 3 μέτρων τραμπολίνο κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου