ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ομάδα που παραπαίει την Κυριακή ο Ολυμπιακός

με-ομάδα-που-παραπαίει-την-κυριακή-ο-ολ-929026

Μία ομάδα που παραπαίει αγωνιστικά θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Βόλου την ερχόμενη Κυριακή για την 22η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο λόγος για τον Δωτιέα Αγιάς, ο οποίος θα φιλοξενήσει τους ερυθρόλευκους την προσεχή Κυριακή στις 16.00.

Η ομάδα της Λάρισας μετρά δέκα συνεχόμενες ήττες (!) στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να σκοράρει σ’ αυτά τα ματς, κάνοντας μία … βουτιά στο κενό από την 12η αγωνιστική και μετά, καθώς πήρε τον τελευταίο της βαθμό στο ματς της 11ης μέρας στις 29/1/23 στη λευκή ισοπαλία με την ΑΕΠ Κοζάνης (0-0).

Στη συνέχεια τα αποτελέσματά της ήταν τα εξής:

Δωτιέας-Σβορώνος 0-1

Εθνικός Ν.Κ.-Δωτιέας 1-0

Κοζάνη Φ.Σ.-Δωτιέας 1-0

Δωτιέας-Πιερικός 0-2

Κεραυνός Αγγ.-Δωτιέας 3-0

Δωτιέας-Π.Ο. Ελασσόνας 0-1

Εδεσσαϊκός-Δωτιέας 1-0

Μακεδονικός Φούφας-Δωτιέας 1-0

Δωτιέας-Καστοριά 0-2

Α.Ο. Χανιώτης-Δωτιέας 3-0.

Ετσι, η ομάδα της Αγιάς έμεινε μόνη τελευταία με 17 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να την ξεπερνά κατά δύο πόντους μετά τη νίκη του επί του Εδεσσαϊκού με 1-0 την περασμένη Κυριακή στη Νεάπολη και να έχει την ευκαιρία για ένα δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο την επόμενη Κυριακή για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπορεί λοιπόν οι ερυθρόλευκοι του Βόλου να έχουν πραγματοποιήσει μία κακή πορεία φέτος -αν και στα δύο τελευταία ματς είναι εμφανώς βελτιωμένοι- και ο υποβιβασμός στα τοπικά πρωταθλήματα να μοιάζει αναπόφευκτος, αν και μαθηματικές ελπίδες και μόνο υπάρχουν ακόμη, αλλά τελικά υπάρχουν και χειρότερα.

Αυτό αποτυπώνεται στα αρνητικά ρεκόρ του Δωτιέα, που έχει εκτός των δέκα συνεχόμενων ηττών, όπως προαναφέρθηκε, τη χειρότερη επίθεση του 2ου ομίλου πλέον με εννιά γκολ έναντι δέκα του Ολυμπιακού Βόλου, τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με 32 γκολ παθητικό (σ.σ. 33 γκολ έχουν δεχθεί οι ΠΑΟΚ Κρηστώνης και ΑΕΠ Κοζάνης), αλλά και την πρώτη χειρότερη εντός έδρας με 17 τέρματα, καταγράφοντας ως γηπεδούχος τέσσερις νίκες και έξι ήττες, χωρίς να έχει ισοπαλία.

Ακόμη, αν ο Ολυμπιακός Βόλου είχε να σκοράρει για επτά ματς, ο Δωτιέας έχει να το κάνει για έντεκα, αφού τελευταία φορά οι παίκτες του βρήκαν δίχτυα την 10η αγωνιστική στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ Κρηστώνης (35’ Δ. Ντελής, 59’ Λαβαντσιώτης). Οι άλλοι σκόρερ της ομάδας του Σωτήρη Ζιώγα είναι οι Βλησσαρούλης με τρία γκολ, Δρόσος, Θ. Χατζής, Αναδολού, Γιαννακόπουλος με ένα.

Βάσει των παραπάνω, οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να εκμεταλλευτούν την αγωνιστική συγκυρία και την κακή κατάσταση του κυριακάτικου αντιπάλου τους και να κατακτήσουν μία ακόμη νίκη, αφού πρώτα σήμερα κάνουν το αυτονόητο και κερδίσουν την Α.ΠΟ.Β. για το Κύπελλο ΕΠΣΘ, παίρνοντας παράλληλα και τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου στη Νεάπολη με 0-1 σε ένα ματς με πολλές χαμένες ευκαιρίες από την πλευρά των Βολιωτών και με παράπονα για τη διαιτησία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου