ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Καλύτερη μεταγραφή… το γήπεδο»

καλύτερη-μεταγραφή-το-γήπεδο-929016

Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β’ ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, δήλωσε πως το γήπεδο της Νεάπολης είναι ίσως ένα από τα χειρότερα της κατηγορίας, με την ομάδα του να έχει άλλο πρόσωπο στη συνέχεια, παίζοντας και πάλι στο Πανθεσσαλικό, όπως την περασμένη Κυριακή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο τεχνικός των κυανόλευκων μετά τον τελευταίο αγώνα απέναντι στην ομάδα του Μακεδονικού, όταν ρωτήθηκε για το αν βοήθησε την ομάδα του να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας το Πανθεσσαλικό ήταν απόλυτος λέγοντας: «Δεν το συζητώ», για να προσθέσει σχετικά: «Η καλύτερη μεταγραφή για του χρόνου, θα είναι το γηπεδικό για εμάς. Αναφέρομαι τόσο για τις προπονήσεις, όσο και για τους αγώνες. Αν έχουμε κι ένα καλό γήπεδο για προπόνηση, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε 22 παίκτες σ’ ένα μεγάλο ποσοστό. Ας μην έχουμε 25 παίκτες».

Αναφορικά με τη Νίκη Βόλου της νέας περιόδου, ο προπονητής των κυανόλευκων επεσήμανε αρχικά πως θα ήθελε να βρίσκεται στην ίδια θέση και τη νέα αγωνιστική περίοδο, τονίζοντας πως η σχέση που έχει με τον μεγαλομέτοχο της κυανόλευκης ΠΑΕ, Αλέξη Παπακωνσταντίνου τον κάνει πολύ ευτυχισμένο, για να προσθέσει στη συνέχεια για τις μεταγραφικές κινήσεις: «Έχω ξεκαθαρίσει πως το 90% του γκρουπ θα είναι το ίδιο. Είναι πολύ συγκεκριμένες και λίγες οι θέσεις που θέλουμε παίκτες. Θα πρέπει να μας βοηθήσει η συγκυρία και η ικανότητα να τις πετύχουμε. Είναι πολύ λίγες οι κινήσεις που θα κάνουμε. Ξέρουμε τις θέσεις που θα κινηθούμε για ενίσχυση, τις έχουμε μεταφέρει στον πρόεδρο. Για μένα τρεις ποδοσφαιριστές, μ’ ένα ερωτηματικό για έναν τέταρτο, αν φύγει κάποιος από την ομάδα, κι αυτές θα είναι».

Όσον αφορά την ομάδα του Μακεδονικού, αλλά και την παρουσία του Παναθηναϊκού Β’ στα δύο τελευταία παιχνίδια δήλωσε: «Αν και δεν το συνηθίζω, θα ήθελα να ξεκινήσω μ’ ένα σχόλιο για τον Μακεδονικό. Είναι μία ομάδα που κοσμεί με την παρουσία του το πρωτάθλημα της Super League 2 και αυτό είναι ξεκάθαρα έργο του προπονητή της. Είναι μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο που προσπαθεί να δημιουργήσει υπεραριθμία, είναι μία δουλεμένη ομάδα και την έχω δει αρκετές φορές. Με τον Στέλιο Βενετίδη λέγαμε πως το παιχνίδι με τον Μακεδονικό θα είναι από τα πιο δύσκολα. Το ότι η βαθμολογική σου θέση σε αγχώνει και σου μπερδεύει το μυαλό είναι φυσιολογικό. Δεν είναι από τις ομάδες που διακόπτουν το παιχνίδι για δήθεν τραυματισμούς, κάτι που κάνουν ομάδες που δεν έχουν τον φόβο του υποβιβασμού.

Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει τον γυμναστή να πει στον τερματοφύλακα να πέσει, μόλις χάσαμε τις δύο απανωτές ευκαιρίες. Σε μία ομάδα με 20χρονους ποδοσφαιριστές που το μόνο που θα πρέπει να σ’ ενδιαφέρει είναι η εξέλιξη. Μία ομάδα που δεν υποβιβάζεται, αλλά ούτε και προβιβάζεται και μπαίνει σ’ αυτές τις διαδικασίες. Είναι διαδικασίες που μικραίνουν τις ομάδες.

Αντίθετα, ο Μακεδονικός έχει από την αρχή έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και βασίζεται σ’ αυτόν. Τώρα αν σε κάποιο παιχνίδι που αντίπαλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, είτε γιατί έχεις το βαθμολογικό άγχος, αυτό μπορεί να σου συμβεί. Δεν είναι κακό, αν αυτό σε πάει ένα βήμα πίσω για να πας τρία μπροστά. Για μένα ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο Μακεδονικός για να σωθεί, είναι μ’ αυτόν τον προπονητή που έχει δουλέψει αυτή την ομάδα και παρουσιάζει αυτό το ποδόσφαιρο».

Για την εμφάνιση της Νίκης Βόλου: «Όσον αφορά την ομάδα μας, είχα τονίσει και στο ματς με τον Παναθηναϊκό πως είχαμε την ατυχία να παίξουμε στη Νεάπολη, σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο, παρόλα αυτά είχαμε τις ευκαιρίες και το μόνο που μας έλειπε ήταν το γκολ.

Η διακοπή δεν μας επηρέασε καθόλου, εξαιρώντας τα πρώτα δέκα λεπτά στις Σέρρες που δυστυχώς μας στέρησαν το δικαίωμα στο όνειρο. Η ομάδα όπως τελείωσε πριν τη διακοπή, έτσι συνέχισε με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο. Σ’ αυτό το μεγαλύτερο μερίδιο το έχουν οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές που είναι το καλύτερο γκρουπ αναπληρωματικών που είχα ποτέ σε ομάδα. Προπονούνται εξαιρετικά, βάζουν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας στα παιδιά που ξεκινάνε στην ενδεκάδα. Κάθε εβδομάδα, μέχρι την Παρασκευή, έχω πολύ μεγάλο προβληματισμό για το ποιος θα ξεκινήσει. Δουλεύουν σε πολύ υψηλές εντάσεις και πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό».

Για το παιχνίδι κόντρα στον Μακεδονικό: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Ξέραμε πως ο Μακεδονικός δημιουργεί. Έχει πετύχει πέντε γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια κι έχει αρκετές τελικές, γιατί τα έχω δει και τα δύο παιχνίδια. Οπότε θέλαμε να έχουμε ισορροπία. Δεν θέλαμε να το ανοίξουμε το παιχνίδι, θέλαμε κοντά τις γραμμές μας από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Το καταφέραμε, παίξαμε πραγματικά καλό ποδόσφαιρο και αυτό που μας μένει είναι να συνεχίσουμε. Αυτό που πρεσβεύω είναι ότι το κίνητρο είναι και ατομικό και ομαδικό. Το ατομικό είναι σε κάθε προπόνηση να γίνομαι καλύτερος».

Συνέχεια με Βέροια

και Τετάρτη με ΑΕΛ

Η Νίκη Βόλου βάσει προγράμματος θα παίξει την ερχόμενη Κυριακή 2/4 με τη Βέροια εκτός έδρας στις 14:45 για την 17η αγωνιστική, ενώ η αμέσως επόμενη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5/4 και θα είναι εμβόλιμη, με τους κυανόλευκους να υποδέχονται την ΑΕΛ στο μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι για την 18η αγωνιστική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου