ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζεται κανονικά η Super League 2

συνεχίζεται-κανονικά-η-super-league-2-926772

Με μεγάλη αγωνία περίμεναν άπαντες το Δ.Σ. της Super League 2 την Τετάρτη (22/3), στο οποίο την ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκπροσώπησε ο μεγαλομέτοχός της Αλέξης Παπακωνσταντίνου, με τα νέα που προέκυψαν να είναι άκρως ενθαρρυντικά για το μέλλον του πρωταθλήματος, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί κανονικά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά το lockdown των περίπου 40 ημερών και τη διακοπή της δράσης οι ομάδες επέστρεψαν για δύο αγωνιστικές στη δράση, με τη Νίκη Βόλου να δίνει δύο παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Παναθηναϊκό Β’, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχθεί τον Μακεδονικό.

Μετά την πρεμιέρα του β’ γύρου του πρωταθλήματος η δράση θα συνεχιστεί, αφού τα νέα από το χθεσινό Δ.Σ. ήταν ευχάριστα. Το φλέγον ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των ομάδων της Super League 2, αλλά και τα προσδοκώμενα έσοδα ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν ανάμεσα στους εκπροσώπους των ΠΑΕ, με τη Νίκη Βόλου να εκπροσωπείται από τον μεγαλομέτοχό της, Αλέξη Παπακωνσταντίνου.

Μπαίνουν στο παιχνίδι FIFA/UEFA!

Το χθεσινό Δ.Σ., που διήρκησε τρεις ώρες, είχε αρκετές στιγμές έντασης και τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση του Πέτρου Μαρτσούκου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τη διάθεση της Ομοσπονδίας να βοηθήσει, εάν αυτό είναι εφικτό, καλύπτοντας τα έξοδα διαιτησίας και μετακίνησης των διαιτητών.

Από τη SL2 στάλθηκε αίτημα στις FIFA/UEFA, προκειμένου να υπάρξει οικονομική βοήθεια που θα αφορά στο εξοδολόγιο των διαιτητών και πλέον αναμένεται ένα πόσο της τάξεως των 800.000 – 1.000.000 ευρώ.

Από κει και πέρα θετικό κλίμα υπάρχει και με τη χορηγό εταιρία της SL2, τη στοιχηματική εταιρία Betsson, παρά το εξώδικο που εστάλη κατά το διάστημα της αποχής. Μάλιστα, ο εκ των βασικών χορηγών του πρωταθλήματος πρότεινε στις ομάδες να δοθούν είτε 200.000 ευρώ απευθείας είτε 300.000 σε δόσεις. Οι ομάδες συμφώνησαν στις 200.000 ευρώ απευθείας, νούμερο που θα πάει σε αυτές και όχι στη διοργανώτρια.

Όσον αφορά την ΕΡΤ, που είχε προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης, και μ’ αυτήν προκύπτει καλό κλίμα, αφού το κρατικό κανάλι είναι θετικό να δώσει τα συμφωνηθέντα ποσά για το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Με το θέμα των εσόδων να φαίνεται πως μπαίνει σε έναν αρκετά καλό δρόμο, την ώρα που εκκρεμεί να ξεκαθαριστεί και το τελικό ποσό από το στοίχημα, στο Δ.Σ. αποφασίστηκε να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Σημειώνεται πως εκκρεμεί το ραντεβού της Super League 2 με τον Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με την επιχορήγηση από το στοίχημα, αφού αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο από το Διαιτητικό Δικαστήριο, ίσως την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, θα σταλεί από τη διοργανώτρια αίτημα προς την ΕΠΟ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 18 Ιουνίου, κάτι που εφόσον γίνει αποδεκτό, θα προϋποθέτει και δύο εμβόλιμες αγωνιστικές, ώστε να βγουν οι ημερομηνίες.

Τέλος, για το πρωτάθλημα της Κ19 δεν υπάρχει καμία σκέψη για διακοπή του. Αντίθετα υπήρξε πρόταση στις ομάδες από τη διοργανώτρια να γίνουν οι δυο αγωνιστικές του α’ γύρου στις Κ19 να μετά να βρεθεί ένα πλάνο για Final-4 μεταξύ των πρωτοπόρων. Σημειώνεται πως τη στιγμή της διακοπής η Κ19 της Νίκης Βόλου βρίσκεται στην 1η θέση του Α’ ομίλου.

Μετά το πέρας του Δ.Σ. η διοργανώτρια αρχή με ανακοίνωσή της ανέφερε για τα όσα αποφασίστηκαν χθες: «Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, τα μέλη του οποίου ενημερώθηκαν για τα εξής θέματα:

  1. Συνάντηση του προέδρου κ. Μαρτσούκου με τον ομόλογό του της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο, όπου ο τελευταίος συμφώνησε να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων για την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας.
  2. Αποφασίστηκε η αποστολή αιτήματος στην ΕΠΟ για παράταση στην ημερομηνία λήξης του πρωταθλήματος της Betsson Super League 2 από 28 Μαΐου σε 18 Ιουνίου 2023.
  3. Θα σταλεί στις ΠΑΕ σχέδιο συνέχισης του πρωταθλήματος Κ19 της Super League 2, καθώς μετά την αναστολή του οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης των αγώνων της κανονικής διάρκειας συμπίπτουν με τις προαγωγικές και Πανελλήνιες εξετάσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου