ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός συνάντησης Μπέος-Καρυπίδης!

εκτός-συνάντησης-μπέος-καρυπίδης-926734

Ενώ το ενδιαφέρον ελλείψει πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο στρέφεται στη συνάντηση του Μπένετ με τους προέδρους των ομάδων και κατόπιν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που θα συζητήσει επί της πρότασης Μαρινάκη, η ΕΠΟ παλινδρομεί ως προς τους προέδρους που θα κληθούν να πάρουν μέρος στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔ την ερχόμενη Δευτέρα 27/3.

Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ ανακοίνωση που αναφέρει: «Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας, ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ καλεί σε σύσκεψη τους προέδρους των έξι ομάδων που συμμετέχουν στα playoffs της Super League1 τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ».

Λίγες ώρες αργότερα, στις 16:00 στην ίδια ιστοσελίδα αναρτήθηκε νέα ανακοίνωση που αφορούσε τη συνάντηση Μπαλτάκου – Μαρινάκη. Η τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης αναφέρει το εξής: «Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα 27/3 στη συνάντηση του κ. Μπένετ με τους προέδρους των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο».

Είναι φανερό πως με βάση την τελευταία χρονικά ανακοίνωση αποκλείονται από τη συνάντηση με τον Μπένετ ο πρόεδρος του Άρη, Θεόδωρος Καρυπίδης και του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Η ορθή και ενδεδειγμένη πρακτική θα ήταν, αφού η ΕΠΟ ή/και η ΚΕΔ άλλαξαν γνώμη σχετικά με τους καλεσμένους, να υπάρξει «ορθή επανάληψη» της ανακοίνωσης που αφορούσε καθ’ εαυτή τη συνάντηση με τον Μπένετ και όχι η διαφοροποίηση να προστίθεται στην τελευταία πρόταση ανακοίνωσης που αφορούσε συναφές μεν αλλά διαφορετικό θέμα…

Να εξαργυρώσει

την καλύτερη χρονιά

Παρά την ήττα στην πρεμιέρα των playoffs στο Πανθεσσαλικό από τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό Πειραιώς, ο Βόλος συνεχίζει να έχει ως όνειρο μια ευρωπαϊκή θέση, θέλοντας να «εξαργυρώσει» την καλύτερή του χρονιά στη Super League 1.

Η διαφορά με τον 5ο Άρη παρέμεινε στον πόντο και ως το επόμενο παιχνίδι μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Euro 2024, ενώ μέχρι το πρώτο ματς στο Πανθεσσαλικό με τον Άρη, ο Βόλος την πρώτη Κυριακή του Απριλίου (2/4), θα παίξει στη Λεωφόρο (18:00) με τον Παναθηναϊκό, θα ακολουθήσει αγώνας την Τετάρτη 5/4 στον Βόλο (18:00) με την ΑΕΚ, ενώ στις 9/4 θα παίξει και στην Τούμπα.

Στον Βόλο και μόνο η συμμετοχή για πρώτη φορά στο μίνι πρωτάθλημα των έξι καλύτερων ομάδων θεωρείται επιτυχία, αλλά θέλει να εξαντλήσει όσες πιθανότητες έχει, για να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, δίνοντας τη «μάχη» με τον Άρη για την 5η θέση.

Στην καλύτερη κανονική διάρκεια και στους 26 αγώνες, όπου δεν είχε ήττα στην επαρχία, για πρώτη φορά ο Βόλος είχε 11 νίκες, 39 βαθμούς (11-6-9) με τους 22 εκτός έδρας.

Την περίοδο 2019-20 είχε 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 13 ήττες (27 β.), το 2020-21 με 8-9-9 είχε 33 βαθμούς και το 2021-22 με 8-6-12 ήταν στους 30.

Στο βάθος Βόλος

για τον Παναθηναϊκό

Στη βάση τους επέστρεψαν σχεδόν άπαντες από σήμερα στον Παναθηναϊκό, μετά το διήμερο ρεπό που είχαν. Οι πράσινοι, εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή του πρωταθλήματος, ξεκουράστηκαν και έπεσαν ξανά στη δουλειά ενόψει της δύσκολης συνέχειας των playoffs.

Ο στόχος είναι η ομάδα όλες αυτές τις ημέρες να προετοιμαστεί με σκοπό να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη και φυσικά πανέτοιμη στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με τον Βόλο στη Λεωφόρο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα δουλέψει με όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, ενώ μετά τις υποχρεώσεις των Εθνικών θα έχει μαζί του και τους διεθνείς.

Η συμμετοχή του Σπόραρ με την Εθνική Σλοβενίας είναι ερώτημα, αφού ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από τις ενοχλήσεις που είχε στον προσαγωγό.

Μετά την ισοπαλία (0-0) με την ΑΕΚ και τη διατήρηση στην κορυφή, ο Παναθηναϊκός θα στρέψει την προσοχή του στην αναμέτρηση με τον Βόλο, με μοναδικό στόχο τη νίκη, τη διατήρηση του αήττητου του τελευταίου διμήνου και το ξεκίνημα ενός νέου σερί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου