ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Απαιτούμε, γιατί κερδίσαμε αυτό το δικαίωμα στο γήπεδο»

απαιτούμε-γιατί-κερδίσαμε-αυτό-το-δι-906859

Κι ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο υπάρχει διακοπή στη Σούπερ Λιγκ 1 λόγω των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος και την επόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του αρχιδιαιτητή Μπένετ με τους προέδρους των έξι ομάδων των playoffs, ανακοίνωση εναντίον των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σ’ αυτήν αναφέρεται πως είναι τουλάχιστον αστείο να διαμαρτύρονται για αδικίες εις βάρος τους, καθώς όλοι τους στο παρελθόν έχουν πετύχει να αδικηθούν κατάφωρα οι αντίπαλοί τους και όλοι τους έχουν χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα για τον έλεγχο της ΕΠΟ.

Γι’ αυτό η ΠΑΕ Βόλος αυτό καλεί τις ομάδες του λεγόμενου Big 4 να ρίξουν τους τόνους για το καλό του ποδοσφαίρου.

Το ζήτημα με τους ορισμούς των διαιτητών την 1η αγωνιστική των play offs σχολίασε στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου» στην TRT ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Βόλος, Μάνος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας τα εξής: «Οι ορισμοί δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί εκ των προτέρων. Εχουμε πει εδώ και καιρό ότι ο Βόλος απαιτεί ξένους διαιτητές. Πόσο δύσκολο είναι να βρει ο αρχιδιαιτητής μία επιπλέον τριάδα ξένων διαιτητών; Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ. Να δεχθώ ότι έχει δυσκολία να φέρει ελίτ διαιτητές. Αλλά δεν υπάρχουν ίσοι όροι στο να παίζει μόνο ο Βόλος με Ελληνες διαιτητές.

Η ανακοίνωση που βγάλαμε, ήθελε να καταδείξει ότι οι Ελληνες διαιτητές έχουν την πρόθεση στην πρώτη ευκαιρία να ευνοήσουν. Δεν χρειάστηκε να γίνουν όργια με τον Ολυμπιακό, αφού προηγήθηκε στο 7ο λεπτό. Ακόμη και στα πρώτα επτά λεπτά φαίνεται η πρόθεση ενός διαιτητή. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και στα επόμενα εννιά παιχνίδια θα βλέπουμε ξένους διαιτητές και στους αγώνες του Βόλου.

Αν δεν αλλάξει κάτι και συνεχίζουν να σου συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδραση, αλλά πρέπει να αντιδράσεις. Το αν θα φτάσουμε στα άκρα ή όχι το ξέρει μόνο ο πρόεδρος και στην παρούσα χρονική στιγμή ίσως να μην το ξέρει ούτε ο ίδιος. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ζητάμε και δεν παρακαλούμε, αλλά απαιτούμε. Εχουμε κερδίσει αυτό το δικαίωμα να απαιτούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα είναι στην έκτη θέση με μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Αρη και απαιτούμε να παίξουμε επί ίσοις όροις τα παιχνίδια των πλέι οφ.

Πραγματικά ελπίζω να υπάρχει ηρεμία τις επόμενες μέρες. Δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι την επόμενη Δευτέρα που είναι η συνάντηση. Ας γίνει και ελπίζω να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα και να δούμε κάτι καλύτερο στις επόμενες εννιά αγωνιστικές».

Για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Κώστας Μπράτσος: «Ήταν έντονη η αντίδραση του Κώστα, αλλά το να δείξεις δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα θα το χαρακτήριζα το λιγότερο υπερβολικό. Και σε κάτι που είπε ο Κώστας Μπράτσος στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. ότι υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά προς τους Ελληνες διαιτητές) έχει απόλυτα δίκαιο. Δεν νομίζω ότι, αν στη θέση του ήταν ένας ξένος προπονητής, θα είχε την ίδια αντιμετώπιση. Δεν κρίνω αν διαμαρτυρήθηκε καλώς ή κακώς, αλλά μπορούσε ο Διαμαντόπουλος να το τελειώσει στην κίτρινη κάρτα. Η αποβολή ήταν μία κίνηση ακατανόητη. Απλώς διαμαρτυρήθηκε με έντονο ύφος. Αν ήταν προπονητής άλλης εθνικότητας, ούτε κίτρινη κάρτα δεν θα είχαμε».

Για τη μάχη της 5ης θέσης, που δίνει το εισιτήριο για την Ευρώπη: «Ο Βόλος είναι μέσα στο παιχνίδι. Και ο Αρης θα πάρει κάποιους βαθμούς, αλλά και ο Βόλος. Δεν θεωρώ ότι ο Βόλος θα χάσει όλα τα παιχνίδια από τους τέσσερις μεγάλους. Στα μεταξύ μας παιχνίδια με τον Αρη θα κριθεί η 5η θέση σε μεγάλο βαθμό. Οπότε ο Βόλος θα συνεχίσει να είναι στη μάχη της πεντάδας και μέχρι το τέλος θα το παλέψουμε».

Σε απολογία ο Μπράτσος

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία αύριο Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 12:00 την ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ και τον προπονητή Κώστα Μπράτσο «βάσει των αναφερομένων στο από 19/3/2023 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 19/3/2023 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/463/10-ιζ’ από 20/3/2023 Έκθεση της Αστυνομίας, στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», όπως τονίζεται στην κλήση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου