ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κάνουμε μια εκτίμηση του εγχειρήματος σε όλα τα επίπεδα»

κάνουμε-μια-εκτίμηση-του-εγχειρήματ-919974

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δικηγόρος Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί το consortium επιχειρηματιών που θέλουν αναλάβουν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου από την 1η Μαΐου, τονίζει πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του κάνουν μια εκτεταμένη εκτίμηση του εγχειρήματος σε όλα τα επίπεδα.

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ζητά να μη συνδέει κανείς τους υποψήφιους επενδυτές με την πολιτική και διαβεβαιώνει ότι κανείς τους δεν βάζει πολιτικά συμφέροντα ή το προσωπικό τους «εγώ» πάνω από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Παπαδόπουλε, εδώ και περίπου έναν μήνα έχετε γίνει μέρος της καθημερινότητας του Ολυμπιακού Βόλου, για ευνόητους λόγους. Αυτό που όλοι θέλουν να μάθουν από σας, καθώς εκπροσωπείτε το consortium επιχειρηματιών, που θέλει να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα για τη νέα αγωνιστική χρονιά, είναι σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση και πότε πιστεύετε ότι θα έχουμε την οριστική συμφωνία με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου.

«H πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της νυν Διοίκησης του Ερασιτέχνη ήταν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, πριν το παιχνίδι με την ΑΕ Ποντίων Κοζάνης (0-0). Την πρώτη φορά που είδα οικονομικά έγγραφα με τα μάτια μου ήταν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Μέσα σε έναν μήνα δεν προλαβαίνεις να κάνεις οικονομικοτεχνικό έλεγχο, όταν προσπαθείς να κάνεις ένα σοβαρό εγχείρημα, όπως και έναν γενικότερο έλεγχο και εκτίμηση. Ούτε ακίνητο δεν αγοράζεις μέσα σε έναν μήνα. Υπό κανονικές συνθήκες αυτές οι διαπραγματεύσεις παίρνουν μήνες, για να εμπλακούν λογιστικοφοροτεχνικές εταιρείες και δικηγόροι».

Θεωρείτε δεδομένο ότι αφενός το Δ.Σ., όταν θα λάβει το τελικό κείμενο της συμφωνίας, και αφετέρου η Γ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 θα εγκρίνουν την ανάληψη της διοίκησης από τον όμιλο που εκπροσωπείτε;

«Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο στη ζωή. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε μια επιχειρηματική εκτίμηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και το Δ.Σ. και η Γ.Σ. από την άλλη θα κρίνει την πρότασή μας».

Ένα ερώτημα που ακούγεται στα ποδοσφαιρικά στέκια του Βόλου είναι αν οι άνθρωποι που σκοπεύετε να αναλάβετε τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας, θα μπορούσατε να έχετε ήδη κάνει κάποιες ενέργειες, ώστε ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την παραμονή του και να μην τον αναλάβετε από την Α’ ΕΠΣΘ, στην οποία, όπως όλα δείχνουν, θα υποβιβαστεί.

«Ήρθαμε στην πόλη πρώτη φορά την 12η Φεβρουαρίου και πήραμε τα πρώτα οικονομικά στοιχεία την 25η Φεβρουαρίου. Η ομάδα δεν είχε δικαίωμα για μεταγραφές και αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά είχε διαμορφωθεί μία συγκεκριμένη συνθήκη. Μακάρι να ήμασταν οι άνθρωποι που θα προσέγγιζαν το ποδόσφαιρο αντιποδοσφαιρικά, αλλά δεν είμαστε».

Οι επαφές σας όλο αυτό το διάστημα είναι και με τη διοίκηση ασφαλώς του συλλόγου, όπως και με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου, με φορείς της πόλης, αλλά και με ποδοσφαιρικούς παράγοντες άλλων ομάδων. Τι εντύπωση έχετε αποκομίσει;

«Το έχουμε πει ότι δεν έχουμε κανένα παράπονο από την υποδοχή που έχουμε λάβει. Εμείς είμαστε Αθηναίοι, δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν και δεν βάζουμε πολιτικά συμφέροντα ή το προσωπικό μας «εγώ» πάνω από το εγχείρημα και το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού Βόλου. Όποιος προσπαθεί να μας συνδέσει με την πολιτική, λυπάμαι αλλά θα πρέπει να βρει άλλον δρόμο. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική».

Σε δήλωση που κάνατε εσείς ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πριν λίγες μέρες, αναφερθήκατε σε εγκληματικά λάθη της διοίκησης του Ερασιτέχνη και τονίσατε πως είστε ενοχλημένοι από τον τρόπο που έγινε η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η δήλωση αυτή έδωσε την εντύπωση πως ανοίγετε ένα μέτωπο με τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους τον σύλλογο. Είναι έτσι;

«Επειδή είμαστε και εμείς οπαδοί και φίλαθλοι αθηναϊκών ομάδων, γνωρίζουμε τον πόνο που νιώθει ένας οπαδός στο πέταλο, ένας φίλαθλος στην κερκίδα, ένας φίλαθλος στον δρόμο. Γι’ αυτούς είμαστε εδώ και κάνουμε αυτή την εκτίμηση. Ο τρόπος που διοικήθηκε φέτος το ποδοσφαιρικό τμήμα, κατά τη γνώμη μας, είναι ερασιτεχνικός. Είναι πολλά αυτά που είδαμε και μπορούσαν ή έπρεπε να έχουν γίνει αθλητικά αλλιώς. Και ναι, είναι ενοχλητικό να το βλέπεις, όταν δίπλα σου έχεις έναν οπαδό ή έναν φίλαθλο που νιώθεις τον πόνο τους, γιατί έχεις περάσει κι εσύ ως φίλαθλος ή οπαδός ανάλογο πόνο. Φυσικά επειδή πέρα από οπαδός, είμαι και επαγγελματίας και μάλιστα δικηγόρος η έννοια του εγκλήματος έχει την κοινωνική και αθλητική απαξία που της δίνεται και όχι την ποινική απαξία που δίνεται στα δικαστήρια».

Η αίσθησή σας από την πόλη του Βόλου σε ποδοσφαιρικό επίπεδο ποια είναι; Σας προβληματίζει ότι υπάρχουν άλλες δύο ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1 και στη Σούπερ Λιγκ 2;

«Έχοντας μία ομάδα στα play offs της Σούπερ Λιγκ 1 και μια ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2 και φυσικά τον Ολυμπιακό, η Μαγνησία θα μπορούσε να έχει γίνει η ποδοσφαιρομάνα της Ελλάδας».

Η συμμετοχή της ομάδας στην Α’ ΕΠΣΘ σας τρομάζει;

«Δεν μας τρομάζει το ποδόσφαιρο. Θέλουμε κατ’ αρχάς να προσεγγίζουμε το εγχείρημα αθλητικά, ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά, να είναι υγιές και βιώσιμο».

Οι συνεργάτες σας, τους οποίους και εκπροσωπείτε, πότε πιστεύουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να «συστηθούν» στον κόσμο της ομάδας;

«Μεταφέρουμε σε όλους το κλίμα που υπάρχει στην πόλη. Έχουμε ζητήσει από τον καθένα ξεχωριστά να βγουν μπροστά. Αλλά δεν μπορώ να αναγκάσω έναν τεχνοκράτη που ακολουθεί ένα επενδυτικό πλάνο, μόνο στα πλαίσια της υγείας και της βιωσιμότητας, δηλαδή να μη χάσει τα χρήματά του από το εγχείρημα, να πάρει πάνω του και την βαρύτητα της δημοσιότητας. Δεν συνασπίστηκε μαζί μας στο πλαίσιο της δημοσιότητας, αλλά της βιωσιμότητας.

Όποιος θέλει στο μέλλον να το πράξει, θα το πράξει. Εκβιαστικά δεν θα εξαναγκάσουμε κανέναν. Στο κάτω κάτω το πρώτο άρθρο στο συμφωνητικό είναι ότι δεν έχουμε ξαναεμπλακεί στο παρελθόν όχι μόνο με το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και γενικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Στον απλό φίλαθλο του Ολυμπιακού Βόλου, που αναρωτιέται και αγωνιά με ποιο σκοπό και ποιο πλάνο έρχονται στην ομάδα οι νέοι διοικούντες, τι έχετε να απαντήσετε;

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνεργάτες μας Αθηναίοι, που έχουν εγκατασταθεί, παρακολουθούν τις προπονήσεις, ακολουθούν την αποστολή, βλέπουν ποδοσφαιρικούς αγώνες, ακόμα και αγώνες των τμημάτων υποδομών και γενικότερα ποδοσφαιρικούς αγώνες στην πόλη.

Κάνουμε μια εκτεταμένη εκτίμηση του εγχειρήματος σε όλα τα επίπεδα. Να είναι σίγουροι πως αυτά που έγιναν στις δικές μας ομάδες, εμείς ως οπαδοί και ως φίλαθλοι δεν ήρθαμε 300 χιλιόμετρα, για να τα κάνουμε στην ομάδα που πονάνε. Αν εμπλακούμε, θα εμπλακούμε σε σοβαρό επίπεδο. Και το πρώτο μας μέλημα θα είναι να φύγει η «τοξικότητα» από το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού Βόλου».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου