ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με το μυαλό στις Σέρρες έμεινε η Νίκη Βόλου

με-το-μυαλό-στις-σέρρες-έμεινε-η-νίκη-βό-925089

Η Νίκη Βόλου δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των φιλάθλων της, πετώντας δύο βαθμούς στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου για την 15η αγωνιστική της Super League 2, έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό Β’.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στην τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στις νίκες, έχοντας το μυαλό τους στις Σέρρες και σε όσα έγιναν στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας.

Η Νίκη Βόλου, αν και είχε την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, ενώ θα μπορούσε να έχει πληρώσει τη φλυαρία της, με τους πράσινους να απειλούν με αξιώσεις σε δύο περιπτώσεις.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη Βόλου απείλησε μόλις στο 39ο δευτερόλεπτο του αγώνα, με τον Τσουκαλά να σουτάρει με το αριστερό εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαργκόνο.

Νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 3ο λεπτό, όταν ο Αναστασίου μπήκε από τα αριστερά και σέντραρε για τον Γαβριηλίδη, που έπιασε σουτ με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κατάληξη της μπάλας ήταν ίδια με αυτή της προηγούμενης φάσης.

Για τον Παναθηναϊκό σουτ του Ταβάρες εκτός περιοχής και μετά από ατομική ενέργεια σταμάτησε στην αγκαλιά του Μπάγιτς στο 6ο λεπτό. Δύο λεπτά μετά από κόρνερ του Μιράντα, κεφαλιά του συμπατριώτη του Σιαφά πέρασε και πάλι δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Μιράντα εκτέλεσε νέο κόρνερ από τα δεξιά στο 15ο λεπτό, με τον Σιαφά να αναγκάζει αυτή τη φορά τον Μαργκόνο να μπλοκάρει.

Στο 22ο λεπτό ο Μιράντα πάσαρε από τα αριστερά στον Σιαφά, ο οποίος από θέση βολής και μπροστά από το σημείο του πέναλτι έκανε άσχημα το πλασέ, χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στην αντεπίθεση ο Ταβάρες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πάτησε περιοχή, πλασάροντας με το δεξί από τα αριστερά, όμως ο Μπάγιτς μπλόκαρε.

Η Νίκη έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, με τον Κάσσο να σεντράρει από τα δεξιά και τον Σιαφά να πιάνει ακόμη μία κεφαλιά, που πέρασε δίπλα από το αριστερό «Γ» του Μαργκόνο στο 26ο λεπτό.

Από σουτ του Κρητικού στο 32ο λεπτό η μπάλα πέρασε εκ νέου άουτ, ενώ νωρίτερα αδύναμο σουτ εκτός περιοχής δεν δυσκόλεψε τον Μαργκόνο από το να μπλοκάρει. Η Νίκη ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Σιδερά μετά από σουτ του Γαβριηλίδη στο 42ο λεπτό, με τον αμυντικό των πρασίνων όμως να έχει «κολλημένο» το δεξί του χέρι, όπως έκρινε η διαιτητής Τσιοφλίκη.

Για τους φιλοξενούμενους εκτέλεση φάουλ του Φουρτάδο από τα δεξιά σταμάτησε ο Μπάγιτς, πέφτοντας στην κάτω αριστερή γωνία στο 45ο λεπτό.

Το δεύτερο μέρος

Στο 54ο λεπτό ο Σιδεράς εκτέλεσε φάουλ στην πρώτη τελική του β’ μέρους, όμως η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από την εστία του Μπάγιτς.

Μετά από ένα λεπτό και από εκτέλεση κόρνερ του Μιράντα από τα δεξιά η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή και στρώθηκε στον Κρητικό, που δοκίμασε το δεξί του πόδι, όμως το σουτ δεν βρήκε και πάλι τον στόχο.

Στο 60ο λεπτό ο Κάσσος βρήκε τον Γαβριηλίδη που πλάσαρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα βρήκε στον Προδρομίτη, καταλήγοντας σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Κυριακίδη ο Σιαφά πήρε την κεφαλιά-πάσα για τον Κάσσο, ο οποίος έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Μαργκόνο απέκρουσε με το δεξί χέρι, διώχνοντας την μπάλα πάνω από την εστία.

Ο Σερπέζης έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το 0-1, όταν βγαίνοντας σε αντεπίθεση στο 74’ βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς για να πλασάρει με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέρβου τερματοφύλακα.

Μετά από ενέργεια του Κρητικού ο Γαβριηλίδης πήρε την μπάλα από τα δεξιά και γυρίζοντας το σώμα του σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Μαργκόνο μπλόκαρε στο 79’.

Φάουλ που κέρδισε ο Μιράντα και εκτέλεσε ο ίδιος δεν είχε τύχη στο 85ο λεπτό, με τον χρόνο να λιγοστεύει, προκειμένου να πετύχει η Νίκη το πολυπόθητο γκολ.

Από νέα εκτέλεση φάουλ στο 88’, ο Ολαϊσόλα γέμισε από τα δεξιά με στόχο το κεφάλι του Κάσσου, δίχως επιτυχία.

SL2-15η αγωνιστική

Γήπεδο Νεάπολης

Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας), Βοηθοί: Μάνος, Δεδικούσης (Λάρισας), 4ος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Κίτρινες: 75’ Μιράντα, 81’ Σερπέζης, 94’ Αντωνίου, 95’ Προδρομίτης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Αναστασίου, Κάσσος, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Τσουκαλάς (66’ Ολαϊσόλα), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Κρητικός, Μιράντα, Σιαφά (72’ Ροχάνο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Β’: Μαργκόνο, Σερπέζης, Σιδεράς, Μαρτίνης, Φουρτάδο, Κυριόπουλος (46’ Τουρκοχωρίτης), Κρυπαράκος (70’ Τερεζίου), Προδρομίτης, Ταβάρες (87’ Αντωνίου), Μπιλάλ (66’ Αγκοστίνιο), Καραμπάς (70’ Αθανασακόπουλος)

Πρόγραμμα (15η)

Α’ όμιλος

Χθες

ΠΑΟΚ Β’-Μακεδονικός 3-3

Νίκη-Παναθηναϊκός Β’ 0-0

Ηρακλής Λ.-Βέροια 2-1

Σήμερα, Κυριακή (19/3-14:45)

Αναγέννηση Καρδ.-Απόλλων Π.

Θεσπρωτός-ΠΟΤ Ηρακλής

Διαγόρας-ΑΕΛ

Απόλλων Λ.-Πανσερραϊκός 0-3 α.α.

Ρεπό: Αλμωπός Αριδαίας

Βαθμολογία

  1. Πανσερραϊκός 37
  2. ΠΑΟΚ Β’ 26
  3. Αναγέννηση Καρδίτσας 25
  4. ΑΕΛ 25
  5. Νίκη Βόλου 24
  6. ΠΟΤ Ηρακλής 23
  7. Παναθηναϊκός Β’ 18
  8. Διαγόρας 17
  9. Αλμωπός 17
  10. Μακεδονικός 17
  11. Ηρακλής Λ. 16
  12. Βέροια 13
  13. Απόλλων Λ. 10
  14. Απόλλων Π. 10
  15. Θεσπρωτός 7

Β’ όμιλος

Παρασκευή 17/3

ΑΕΚ Β’ – Καλαμάτα 0-0

Χθες

Ολυμπιακός Β’-Χανιά 2-0

Σήμερα, Κυριακή (19/3-14:45)

Καλλιθέα-ΠΑΟ Ρουφ

Προοδευτική-Αιγάλεω

Ηρόδοτος-Επισκοπή

Ο.Φ. Ιεράπετρας-Ηλιούπολη

Αύριο, Δευτέρα (20/3-15:15)

Κηφισιά-Απόλλων Σμύρνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου