ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστροφή στα τρίποντα με Παναθηναϊκό Β’

επιστροφή-στα-τρίποντα-με-παναθηναϊκ-924875

Μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό με 2-0 εκτός έδρας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, με όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να παίρνει το μέρος της Νίκης για το «χειρουργείο» του Καραντώνη, οι κυανόλευκοι του Βόλου υποδέχονται σήμερα στη Νεάπολη στις 14.45 τον Παναθηναϊκό Β’.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το παιχνίδι γίνεται στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, στο κλείσιμο δηλαδή του πρώτου γύρου, και είναι το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα που έχει η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ως γηπεδούχος, καθώς ακολουθεί αυτό με τον Μακεδονικό, με τους Βολιώτες να θέλουν το απόλυτο σ’ αυτές τις αναμετρήσεις.

Για τη Νίκη τίποτα δεν έχει τελειώσει, παρά την αύξηση της διαφοράς στους έντεκα βαθμούς από την κορυφή, καθώς κανείς δεν αποκλείει ότι η δεύτερη θέση μπορεί να είναι προνομιούχος, αν τελικά ο Πανσερραϊκός, που παίζει συνεχώς με … 14 παίκτες λόγω υπερβολικής εύνοιας από τη διαιτησία, τερματίσει πρώτος.

Οι δηλώσεις τόσο του ισχυρού άνδρα της ΑΕΛ, Αχιλλέα Νταβέλη, ότι ο Πανσερραϊκός είναι ομάδα-σκάνδαλο, όσο κι αυτές του Αλέξη Κούγια ότι, αν ήταν στην ΑΕΛ, θα είχε βάλει φυλακή ανθρώπους του Πανσερραϊκού, δημιουργούν μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι κανείς δεν θα πρέπει να είναι σίγουρος πως τα «λιοντάρια», αν κερδίσουν την άνοδο στο γήπεδο, θα μπορέσουν να πάρουν άδεια συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία.

Επομένως η δεύτερη θέση, από την οποία η Νίκη απέχει μόλις δύο βαθμούς, μπορεί να οδηγήσει στη μεγάλη κατηγορία, γι’ αυτό και πρέπει να διεκδικηθεί έως το τέλος.

Ετσι, κάθε ματς είναι κρίσιμο και έχει ξεχωριστό βαθμολογικό ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει και με το σημερινό, στο οποίο επιβάλλεται η επιστροφή στις νίκες μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στις Σέρρες.

Αυτή η ήττα διέκοψε ένα αήττητο σερί επτά αγώνων με έξι τρίποντα και μία ισοπαλία στην Αριδαία, πάλι τότε με σοβαρά λάθη εις βάρος της βολιώτικης ομάδας, που έχει στερηθεί πολύτιμους βαθμούς λόγω διαιτητικών αποφάσεων.

Χωρίς Τζιώρα και Παναγιωτίδη

Χωρίς τον Χρήστο Τζιώρα, που ένιωσε μια μικροενόχληση στον προσαγωγό και προτιμήθηκε να μείνει εκτός, θα παραταχθεί η Νίκη σήμερα στο ματς με τον Παναθηναϊκό Β’ στη Νεάπολη στις 14.45. Επιστρέφει πάντως ο Μιράντα από τιμωρία, ενώ εκτός για την άδικη κόκκινη που δέχθηκε στις Σέρρες θα είναι ο Παναγιωτίδης.

Την αποστολή της Νίκης αποτελούν οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Μπάγιτς, Μπουργάνης, Κάσσος, Ανδρέου, Δεληζήσης, Γρομητσάρης, Λογαράς, Αναστασίου, Δημητρίου, Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Τσουκαλάς, Κριμιτζάς, Μέτσε, Μπάλλας, Ολαϊσόλα, Μιράντα, Κρητικός, Ροχάνο, Σιαφά.

Τρεις απουσίες ο Παναθηναϊκός Β’

Με προπόνηση στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η προετοιμασία του Παναθηναϊκού Β’ για τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου. Οι τραυματίες Εμπό και Σαρδέλης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Βουτσάς αποβλήθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ Β και επίσης δεν είναι διαθέσιμος.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Αυτοί είναι οι: Σουρδής, Λίλο, Μαργκόνο, Σιδεράς, Μαρτίνης, Αντωνίου, Δημητριάδης, Προδρομίτης, Τουρκοχωρίτης, Τερεζίου, Λάμψιας, Σερπέζης, Αθανασόπουλος, Μαντσίνι, Φουρτάδο, Κυριόπουλος. Κρυπαράκος, Ταβάρες, Καρβούνης, Καραμπάς, Αγκοστίνιο, Μπιλάλ.

Επιθετική ομάδα ο Παναθηναϊκός Β’

Τη δεύτερη καλύτερη επίθεση μαζί με τον ΠΑΟΚ Β’ και τον Ηρακλή με 22 γκολ έχει ο Παναθηναϊκός Β’ στον πρώτο όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2, που ειδικά εκτός έδρας έχει συντελεστή τερμάτων 10-8 και απολογισμό σε έξι ματς δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, ευρισκόμενος στην 7η θέση με 17 βαθμούς, έξι λιγότερους από τη Νίκη. Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου, που δέχεται και εύκολα το γκολ, έχοντας 20 τέρματα παθητικό, προέρχεται από βαριά ήττα με 1-4 από τον ΠΑΟΚ Β’ και θέλει σήμερα να βγάλει αντίδραση.

Διευθύνει η Τσιοφλίκη

Το παιχνίδι Νίκη-Παναθηναϊκός Β’ θα διευθύνει σήμερα η Λαρισαία Ανδρομάχη Τσιοφλίκη, έχοντας ως βοηθούς τους συντοπίτες της Μάνο (Λάρισας) και Δεδικούση (Λάρισας), ενώ 4ος θα είναι ο Μπεκιάρης της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Η Τσιοφλίκη έχει στο παρελθόν διαιτητεύσει τον αγώνα Νίκη Βόλου-Αστέρας Πετριτή 4-0 για τη Γ’ Εθνική στις 19/02/17, ενώ έχει έρθει πολλές φορές ως 4η διαιτητής σε ματς της Νίκης.

Να σημειωθεί ότι στον αγώνα Θεσπρωτός – Π.Ο.Τ. Ηρακλής διαιτητής θα είναι ο Βολιώτης Στέφανος Καλατζής και ένας από τους δύο βοηθούς ο επίσης Βολιώτης Παναγιώτης Σακκάς.

Τα εισιτήρια

Η γενική είσοδος για τη σημερινή αναμέτρηση Νίκη Βόλου-Παναθηναϊκός Β’ ορίστηκε στα 10 ευρώ και σήμερα θα πωλούνται εισιτήρια από το εκδοτήριο του σταδίου της Νεάπολης, στην κεντρική είσοδο. Τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και κάτω, εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν, με απαραίτητη τη συνοδεία τους από κάποιον ενήλικα.

Η προσέλευση του κόσμου στις κερκίδες της Νεάπολης θα ξεκινήσει δύο ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης (12:45).

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής και οι διαιτητές

Α’ όμιλος

Σήμερα Σάββατο (18/3)

13:45 ΠΑΟΚ Β’-Μακεδονικός

Διαιτητής: Τομαράς (Θράκης)

14:45 Νίκη Βόλου – Παναθηναϊκός Β’

Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

14:45 Ηρακλής Λάρισας – Βέροια

Διαιτητής: Μπούμπας (Ηπείρου)

Αύριο Κυριακή (19/3)

14:45 Αναγέννηση Καρδ.-Απόλλων Πόντου

Διαιτητής: Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)

14:45 Θεσπρωτός – Π.Ο.Τ. Ηρακλής

Διαιτητής: Καλατζής (Θεσσαλίας)

14:45 Διαγόρας – ΑΕΛ

Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)

Απόλλων Λάρισας-Πανσερραϊκός 0-3 α.α.

Ρεπό: Αλμωπός Αριδαίας

Η βαθμολογία

  1. Πανσερραϊκός 34
  2. ΠΑΟΚ Β 25
  3. Αναγέννηση Καρδίτσας 25
  4. ΑΕΛ 25
  5. Νίκη Βόλου 23
  6. Ηρακλής 23
  7. Παναθηναϊκός Β 17
  8. Διαγόρας Ρόδου 17
  9. Αλμωπός Αριδαίας 17
  10. Μακεδονικός 16
  11. Βέροια 13
  12. Ηρακλής Λάρισας 13
  13. Απόλλων Λάρισας 10
  14. Απόλλων Καλαμαριάς 10
  1. Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας 7

Β’ όμιλος

Χθες Παρασκευή

ΑΕΚ Β’ – Καλαμάτα 0-0

Σήμερα Σάββατο (18/3)

14:45 Ολυμπιακός Β’ – Χανιά

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Αύριο Κυριακή (19/3)

14:45 Καλλιθέα – ΠΑΟ Ρουφ

Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών)

14:45 Προοδευτική – Αιγάλεω

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

14:45 Ηρόδοτος – Επισκοπή

Διαιτητής: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

14:45 Ο.Φ. Ιεράπετρας – Ηλιούπολη

Διαιτητής: Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής)

Δευτέρα (20/3)

15:15 Κηφισιά – Απόλλων Σμύρνης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου