ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να σκοράρει και να νικήσει 40 μέρες μετά

να-σκοράρει-και-να-νικήσει-40-μέρες-μετά-923798

Ο Ολυμπιακός Βόλου με το νέο τεχνικό δίδυμο Πετσιμέρη – Φούτρη να κάνει σήμερα το ντεμπούτο του μετά την παραίτηση του Κώστα Σταματίου, που έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση, υποδέχεται σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου στη Νεάπολη στις 15.00 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι ελπίζουν ότι με καλύτερη ψυχολογία από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν την ομάδα από το καλοκαίρι θα μπορέσουν κατ’ αρχάς να βρουν και πάλι τον δρόμο για τα δίχτυα μετά τις 4/2 που νίκησαν τον Μακεδονικό Φούφα με 1-0 με τέρμα του Αναστασίου απέναντι στη μία από τις δύο ομάδες που κατάφεραν φέτος να σκοράρουν δύο φορές στο 2-2 του πρώτου γύρου στο γήπεδο των Νέων Επιβατών.

Οι Βολιώτες δεν έχουν πετύχει γκολ για έξι συνεχόμενες αγωνιστικές, στις οποίες κατέγραψαν πέντε ήττες με 0-1 και μία ισοπαλία με 0-0, και επιβάλλεται να το κάνουν σήμερα, αν θέλουν στο ίσως τελευταίο τους χαρτί για φέτος να κερδίσουν τη θεσσαλονικιώτικη ομάδα, η οποία έρχεται στον Βόλο χωρίς τον προπονητή που είχε από την αρχή της σεζόν, τον Κώστα Γαλτσίδη. Ο λόγος είναι ότι παραιτήθηκε μετά την εντός έδρας ήττα με 0-2 από τον Α.Ο. Χανιώτης το περασμένο Σάββατο, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μετά απ’ αυτήν στην Καστοριά με 1-0.

Στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ο 53χρονος Καλαμαριώτης τεχνικός τονίζει: «Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η παρουσία μου στην ομάδα όπως και των συνεργατών μου έφτασε στο τέλος. Βάσει συνθηκών, δεν μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα από ό,τι έχουμε προσφέρει μέχρι τώρα.

Η ικανοποίησή μας για τη συνεργασία που είχαμε μαζί σας ήταν και θα παραμείνει μεγάλη και ελπίζουμε με πολλά παιδιά να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον. Αποχωρούμε από την ομάδα έχοντας δημιουργήσει μαζί σας κάτι μοναδικό, το οποίο οφείλεται στη δική σας δημιουργικότητα, την οποία πρέπει να διατηρήσετε. Συνεχίστε να βελτιώνεστε και να κοιτάτε μπροστά. Καλή συνέχεια!».

Το γεγονός ότι δεν θα έχουν στον πάγκο τους ίδιους προπονητές είναι πάντως το μοναδικό κοινό σήμερα των δύο ομάδων, καθώς η πορεία τους είναι τελείως διαφορετική, με τον Ολυμπιακό να είναι καθηλωμένος στην τελευταία θέση με 15 βαθμούς, ενώ ο Κεραυνός είναι πέμπτος με 27, διαθέτοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του ομίλου μετά την Κοζάνη με 32 γκολ.

Τα δέκα εξ αυτών έχει πετύχει ο 20χρονος Δημήτρης Θεοδωρίδης, δύο περισσότερα δηλαδή απ’ ό,τι όλος ο Ολυμπιακός Βόλου, που έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με οκτώ γκολ, με τον νεαρό φορ να μην αποκτάται από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Σεπτέμβρη, παρότι δοκιμάστηκε σ’ αυτόν και έπαιξε σε φιλικό.

Ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου έχει καταγράψει εκτός έδρας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες με 14-11 τέρματα, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου θα προσπαθήσει σήμερα για την 3η του νίκη εντός, τη δεύτερη στη Νεάπολη, καθώς η μία ήταν στο Στεφανοβίκειο, και την 4η συνολικά, μήπως και αναθερμάνει τις ελπίδες σωτηρίας του, που μετά την ήττα από τον Πιερικό το περασμένο Σάββατο μοιάζει με θαύμα.

Ωστόσο, μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν, καθώς η ένατη θέση που χαρίζει τη σωτηρία απέχει έξι βαθμούς κι ενώ υπολείπονται οκτώ αγωνιστικές και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανατροπή μίας εξαιρετικά δύσκολης έτσι κι αλλιώς κατάστασης.

Αμφίβολος ο Αναστασίου

Αμφίβολος για τη σημερινή αναμέτρηση είναι ο Αλέκος Αναστασίου, που δεν προπονήθηκε τις δύο τελευταίες μέρες, καθώς έχει ένα πρήξιμο στον αστράγαλο από χτύπημα που δέχθηκε στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Πιερικό και θα έκανε και χθες το βράδυ θεραπεία, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει σήμερα να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, που θα τον περιμένει ως την τελευταία στιγμή. Επίσης, και ο Καμπέρης δείχνει να μην είναι ακόμη έτοιμος μετά τη θλάση που τον ταλαιπώρησε για αρκετό διάστημα.

Το τεχνικό δίδυμο Πετσιμέρη-Φούτρη μπορεί να υπολογίζει στους εξής ποδοσφαιριστές: Καβουσάκη, Κωνσταντίνου, Ακριβόπουλο, Διαμαντόπουλο, Θεοδωρόπουλο, Μαργαρίτη, Παπαϊωάννου, Σιουμουρέκη, Σκύφτα, Κόλα, Παπαδήμο, Σκοπελίτη, Γιαρλέλη, Καρατσόλη, Καρβούνη, Κατσαγεωργίου, Μυλωνά, Ντινόπουλο, Σταμπουλή.

Ο διαιτητής

Διαιτητής στο σημερινό παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Κεραυνός Αγγελοχωρίου θα είναι ο Δημήτρης Μαργιόλας από την ΕΠΣ Καρδίτσας, με βοηθούς τους συντοπίτες του, Γιώργο Γιοβάνη και Απόστολο Καλογριανίτη, ενώ παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Σπύρος Πουγκακιώτης από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Ο Μαργιόλας θα διευθύνει μόλις το πέμπτο του παιχνίδι στην καριέρα του στη Γ’ Εθνική, στην οποία ανέβηκε φέτος, ενώ ήταν διαιτητής και στο παιχνίδι του Αλμυρού των ερυθρόλευκων με την Ελασσόνα.

Να σημειωθεί ότι για το σημερινό ματς θα διατίθενται εισιτήρια από το εκδοτήριο του σταδίου της Νεάπολης.

Το σημερινό πρόγραμμα (15:00, 19η)

Μακεδονικός Φούφα-Δωτιέας Αγιάς

(Τζόβας, Ηπείρου)

Καστοριά-Εδεσσαϊκός

(Παγώνης, Μακεδονίας)

Α.Ο. Χανιώτης-Π.Ο. Ελασσόνας

(Λαμπρίδης, Πέλλας)

Ολυμπιακός Βόλου-Κεραυνός Αγγ.

(Μαργιόλας, Καρδίτσας)

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-Σβορώνος

(Τσίντζας, Κ. Τασιόπουλος, Κίττος ΕΠΣΘ)

Κοζάνη-Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης

(Μαυρίδης, Ημαθίας)

Πιερικός-ΠΑΟΚ Κρηστώνης

(Δημεράς, Κυκλάδων)

Βαθμολογία

  1. Κοζάνη 42
  2. Πιερικός 30
  3. Σβορώνος 28
  4. Α.Ο. Χανιώτης 28
  5. Κεραυνός Αγγελοχωρίου 27
  6. Ελασσόνα 25
  7. Καστοριά 25
  8. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 24
  9. ΑΕΠ Κοζάνης 21
  10. Εδεσσαϊκός 20
  11. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 20
  12. Δωτιέας Αγιάς 17
  13. Μακεδονικός Φούφα 17
  14. Ολυμπιακός Βόλου 15

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου