ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Απομένουν λεπτομέρειες για τη συμφωνία με τους επενδυτές»

απομένουν-λεπτομέρειες-για-τη-συμφω-923617

Μακροσκελή προσωπική δήλωση απέστειλε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, στην οποία παραδέχεται τα λάθη που έγιναν στην ποδοσφαιρική ομάδα και αναλαμβάνει την ευθύνη για την κακή της πορείας, επισημαίνοντας ότι εξαπατήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ακόμη, καταφέρεται εναντίον όλων εκείνων που τα προηγούμενα χρόνια ήταν απόντες, τη στιγμή που αυτός και οι συνεργάτες του κράτησαν ζωντανό τον σύλλογο και τον βοήθησαν, ώστε να είναι με οκτώ τμήματα, ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, όπως τονίζει.

Τέλος, αναφέρει ότι απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, για να υπογραφεί το συμφωνητικό με την πλευρά του consortium επιχειρηματιών, που θέλουν ν’ αναλάβουν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσεκούρα:

“Τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια που υπηρετώ από διάφορες θέσεις τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου σε πολύ δύσκολες στιγμές, βοήθησα όσο μπορούσα στο να συνεχίσει να ζει αυτός ο μεγάλος Σύλλογος μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με πολλά προβλήματα και εμπόδια.

Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί υπηρετώ τον Σύλλογο υπεύθυνα με σοβαρότητα, τιμιότητα και ανιδιοτέλεια.

Είναι λογικό όλο αυτό το διάστημα, στο πλαίσιο των καθημερινών ενεργειών να πάρθηκαν αποφάσεις που αποδείχθηκαν λανθασμένες.

Όλα έγιναν με σκοπό την καλή λειτουργία και την πρόοδο όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη, δίχως δόλο και πρόθεση.

Μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας από την Super League 2 το ποδοσφαιρικό τμήμα ήλθε αναγκαστικά στην ευθύνη λειτουργίας του στον Ερασιτέχνη.

Η δημιουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος που ουσιαστικά ήταν διαλυμένο και απαξιωμένο δεν ήταν και το πιο εύκολο έργο.

Υπάρχει περίπτωση να πιστέψει κανείς ότι θα αναλαμβάναμε μια τόσο μεγάλη ευθύνη, εάν δεν είχαμε τη διαβεβαίωση ότι θα έχουμε βοήθεια;

Από 1η Μαΐου 2022 έως την ημερομηνία της Γ.Σ. το καλοκαίρι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Την ημέρα της Γ.Σ. παρουσιάστηκε ένα μέλος μας, διαβάζοντας μάλιστα επιστολή ενός άλλου μέλους, και ζήτησε να αποχωρήσουμε από τη Διοίκηση πηγαίνοντας στο Πρωτοδικείο. Φυσικά μετά από λίγες μέρες γνωρίζουμε όλοι το φιάσκο και την κατάληξη.

Όλο αυτό το διάστημα και πριν ακόμη έλθω σε συμφωνία με τον κ. Θεοδοσιάδη, ήμουνα σε συχνή επικοινωνία με τον κ. Νταόπουλο και κάποιους φίλους του, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεσή του να ηγηθεί της προσπάθειας (υπάρχει το σχετικό mail), ώστε άμεσα η ομάδα να γίνει ΠΑΕ και να πάρει τις μετοχές, τις οποίες δεν πήρε, όπως ο ίδιος δήλωσε, εάν και έδωσε τα χρήματα.

Και ενώ είχαμε έλθει πολύ κοντά στη συμφωνία τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στην ενίσχυση της ομάδας με έμπειρους παίκτες (παραπέμπω στις δημόσιες δηλώσεις του κ. Νταόπουλου στην πρώτη προπόνηση) και μάλιστα η συμφωνία με τον κύριο Θεοδοσιάδη έκλεισε με την έγκρισή τους, τους εστάλη λίστα με ποδοσφαιριστές που μας ενδιέφεραν.

Κάποιοι δυστυχώς έκαναν ό,τι είναι δυνατόν, σπιλώνοντας τα μέλη του Δ.Σ. και κυρίως εμένα προσωπικά, βγάζοντας ένα απίστευτο και ανεξήγητο μίσος, να πείσουν τον κ. Νταόπουλο και τους φίλους του να μην εμπλακούν με τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και μάλιστα τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους τις κάνανε δημόσια, για να επιδεικνύουν τις δυνατότητες και τις σπουδαίες γνωριμίες τους. ΝΤΡΟΠΗ.

Άλλωστε πόσο μυαλό πρέπει να έχουν να μην μπορούν να καταλάβουν ότι πολεμώντας εμένα έκαναν κακό στον Ολυμπιακό Βόλου που κόπτονται ότι τον υπεραγαπούνε;

Τον Σεπτέμβριο και μετά τις αρνητικές εξελίξεις του καλοκαιριού έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Είναι γνωστό ότι κάναμε συνέχεις εκκλήσεις για βοήθεια, κάναμε Γενική Συνέλευση μήπως βρεθεί λύση. Κανένα ενδιαφέρον.

Μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης βάλαμε πάνω από τη λογική το συναίσθημα και την αγάπη μας για τον Σύλλογο και συνεχίσαμε, ενώ γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε.

Εάν αυτό κρίνουν τα μέλη μας ότι ήταν λάθος το αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

Πρόσφατα ένα μέλος μας, έστειλε μια επιστολή με την οποία μας προέτρεπε να φύγουμε και το χειρότερο να οδηγήσουμε τον Σύλλογο σε 24 ώρες στο Πρωτοδικείο, αγνοώντας φυσικά ότι ο Σύλλογος εκτός από το ποδόσφαιρο έχει και άλλα 7 αγωνιστικά τμήματα που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις, με καταστρεπτικές συνέπειες για τα τμήματα, αν δεν μετείχαν στους αγώνες.

Καμία σοβαρή διοίκηση δεν θα αποδεχόταν τέτοια προσβλητική και επιζήμια πρόταση.

Προς όποιο μέλος μας ενδιαφέρεται ενημερώνουμε ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου έχει νόμιμο καταστατικό εναρμονισμένο με τον νέο Αθλητικό Νόμο και άρθρα που προβλέπουν τις διαδικασίες.

Τις δυνατότητες και τις προθέσεις μας δεν τις κρύψαμε ποτέ, δεν τάξαμε τίποτα πάνω απ’ αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε, είπαμε την αλήθεια στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Άλλωστε ποτέ δεν διεκδικήσαμε τον ρόλο του οικονομικού μεγαλοπαράγοντα, απλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου είμαστε και τίποτα παραπάνω.

Αναγνωρίζω τα λάθη που έγιναν και αναλαμβάνω, ως πρόεδρος, πλήρως την ευθύνη για την κακή πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Εξαπατήθηκα το καλοκαίρι, το αναγνωρίζω αλλά και πολεμήθηκα πολύ και κάποιοι υπέσκαπταν την προσπάθεια μου από κακία και μίσος με στόχο να αποτύχω.

Ζητώ συγγνώμη μόνο από τους αγνούς φιλάθλους και τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που στηρίζουν την ομάδα και τον Ερασιτέχνη παρά την πίκρα τους.

Όσο για κάποιους που εκμεταλλεύονται την κακή πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος, βάζουν Ολυμπιακόμετρο και περιφέρονται στις καφετέριες, διαδίδοντας ελαφρά τη καρδία απειλές και ψευδή, με σκοπό να πλήξουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά μου τους πληροφορώ ότι ματαιοπονούν, γιατί γνωριζόμαστε λίγο πολύ όλοι στην πόλη.

Μπορεί η σιωπή να είναι χρυσός, όμως δεν είναι αδυναμία. Θέλω να υποβάλω κάποιες ερωτήσεις γενικά σε αυτούς που θυμούνται ότι υπάρχει Ερασιτέχνης μόνο, όταν δεν υπάρχει ΠΑΕ, και επειδή δυστυχώς κάποιοι πουλάνε οπαδιλίκι και ανέξοδα Ολυμπιακά αισθήματα και από πάνω κάνουν ανέξοδη και κακόπιστη κριτική, τους καλώ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να απαντήσουν.

  1. Μετά τα γεγονότα του 2011 που ψάχναμε να βρούμε κανένα μέλος να συμπληρώσουμε ψηφοδέλτιο για τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη και δεν βρίσκαμε, πού ήσασταν;
  2. Όταν για 2 χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου δεν συμμετείχε σε κανένα πρωτάθλημα και αυτοί που τώρα κατηγορείτε τρέχανε τα Σαββατοκύριακα με τα παιδάκια σε όλη την Ελλάδα σε αγώνες και τουρνουά, για να κρατήσουν ζωντανό το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου, πού ήσασταν;
  3. Όταν το 2016 η ΠΑΕ έφυγε από το πρωτάθλημα και η Διοίκηση του Ερασιτέχνη μπήκε μπροστά στον αγώνα, για να ξαναστηθεί ο Σύλλογος, πού ήσασταν;
  4. Όταν το 2019 η ομάδα έγινε πάλι ΠΑΕ ξεχάσατε τον Ερασιτέχνη και μόλις το καλοκαίρι του 2022 έπεσε κατηγορία, τον ξαναθυμηθήκατε; Ωραίοι Ολυμπιακοί α λα καρτ.
  1. Όταν ο Ερασιτέχνης δεν είχε ούτε ένα δελτίο στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, στην κολύμβηση και τώρα έχει αγωνιστικά τμήματα σε 8 διαφορετικά αθλήματα και είναι μέσα στους μεγαλύτερους Συλλόγους της χώρας, πού ήσασταν να βοηθήσετε όχι εμάς, αλλά τον Σύλλογο που λέτε ότι αγαπάτε;
  2. Μπορείτε τελικά να μας πείτε, για να μάθουμε και εμείς, μια και είστε πιο Ολυμπιακοί από εμάς, πώς έχετε βοηθήσει τον Σύλλογο και τι σας έχει κοστίσει;
  3. Τι έχετε προσφέρει εσείς περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια στον Ερασιτέχνη και βρίζετε χυδαία ανθρώπους που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και χρήματα, για να συντηρούν τα τμήματα;
  1. Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κάνοντας σόου εντυπωσιασμού να μας προτρέπετε να κάνουμε πράξεις αντίθετες με το ήθος και την λογική μας;

Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος από αυτή την κατάσταση, πόσο μάλλον εμείς. Όμως η ζωή συνεχίζεται και είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο χαμηλά και αν είμαστε πρέπει να βρούμε τη δύναμη να ξανασηκωθούμε, γιατί είμαστε Ολυμπιακός Βόλου.

Από την 1η Μάϊου 2023 ξεκινάει μια καινούργια προσπάθεια αναγέννησης και ανασυγκρότησης του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η πρόθεση του δικηγόρου, κ. Γιάννη Παπαδόπουλου, που εκπροσωπεί consortium εταιρειών, να ηγηθεί της προσπάθειας ανασυγκρότησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, δίνοντας όραμα και προοπτική για μια υγιή και βιώσιμη λύση, μας βρίσκει σύμφωνους.

Οι συζητήσεις που γίνονται είναι στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με στόχο την εξασφάλιση και των δυο πλευρών.

Απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να γραφεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας και να υπογραφεί.

Η Διοίκηση του Ερασιτέχνη θα είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει, σε ό,τι της ζητηθεί, στο πλαίσιο των καταστατικών υποχρεώσεων της.

Ο στόχος είναι κοινός. Αφήνουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, γιατί πάνω από όλους και από όλα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου