ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπέος: «Χαίρομαι που έχασαν τα λεφτά τους, για να βάλουν μυαλό»

μπέος-χαίρομαι-που-έχασαν-τα-λεφτά-το-923459

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος Βόλου, και μίλησε για την καταγγελία στον εισαγγελέα για ανεπιτυχή χειραγώγηση του αγώνα Βόλου-Λαμίας στις 24 Φεβρουαρίου, τονίζοντας πως χαίρεται πως κάποιοι έχασαν τα χρήματά τους στο ποντάρισμα που έκαναν για «διπλό», για να «βάλουν μυαλό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Μπέος εξέφρασε τη σιγουριά του ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι καθαρός ο κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου, από την πλευρά της Λαμίας, που σημειωτέον έχει παραιτηθεί από το Δ.Σ. της ΠΑΕ, για να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Λαμιέων. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας και του Βόλου μπορεί να μην είναι καθαροί!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Τα έχασαν αυτοί που λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Διαπιστώσαμε ότι ξαφνικά η Λαμία έγινε φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μου κίνησε την περιέργεια και διαπίστωσα με 2-3 τηλεφωνήματα ότι έτσι είναι και στο ημίχρονο του αγώνα έδωσα εντολή στη νομική σύμβουλο να συντάξει επιστολή στην αρμόδια εισαγγελία και στον αθλητικό εισαγγελέα, για να ερευνηθεί η υπόθεση.

Να ψάξουν να βρουν πραγματικά αν οι ενδείξεις είναι και αποδείξεις ότι υπήρχαν άνθρωποι που χειραγώγησαν. Αν οι αρμόδιοι έκαναν το ίδιο πράγμα και το 2011, ίσως έβρισκαν πραγματικά ενόχους. Δεν θα πήγαιναν στη φυλακή αθώοι άνθρωποι, ένας εκ των οποίων κι εγώ. Γι’ αυτό το καταγγείλαμε, δεν υπάρχει λογική, δείχνει κάτι, ας το ψάξουν οι αρμόδιοι. Δεν είναι αρμόδιοι ούτε ο Μπέος ούτε ο κ. Πανουργιάς».

Αν έχει εικόνα ότι υπήρχε χειραγώγηση προς τους παίκτες της ομάδας του: «Όχι, δεν έχω τέτοιο πράγμα. Εμένα με ενημέρωσαν μετά από 2-3 ερωτήσεις σε ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο και μου είπαν ότι ξεκίνησε φαβορί ο Βόλος και έγινε φαβορί η Λαμία.

Αυτό με ανησύχησε και γι’ αυτό έδωσα την εντολή να γίνει άμεσα η καταγγελία και να διερευνηθεί πραγματικά από τους αρμόδιους αν αυτό είναι αλήθεια ή ψέματα. Μπορεί να υπήρχαν ένας, δύο, τρεις, πέντε που είδαν στον ύπνο τους ότι θα κερδίσει η Λαμία.

Να πω δεν είναι κακό να παίξεις στοίχημα, κακό είναι να χειραγωγήσεις παιχνίδι. Το κακό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον στοιχηματισμό είτε νόμιμα είτε παράνομα. Αλλά εμάς δουλειά μας είναι να προστατέψουμε τις ομάδες μας, τη φήμη τους και τη φανέλα τους και αυτό έκανα εγώ.

Σε αντίθεση με άλλους, εγώ έχω το θάρρος να προχωρήσω, αν διαπιστώσω τέτοια πράγματα. Γιατί αυτοί οι αετονύχηδες πρέπει να απομακρυνθούν από τον χώρο. Κάποια στιγμή αυτή η κωμωδία πρέπει να σταματήσει. Η δικαιοσύνη δεν είναι άμοιρη για το κατάντημα που υπάρχει στην Ελλάδα.

Το 2011 πήγαμε 200 κατηγορούμενοι και ένας δεν ήταν ποδοσφαιριστής. Πώς θα χειραγωγήσεις αγώνα χωρίς τον ποδοσφαιριστή; Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν. Αν θέλουν πραγματικά να βρουν, μπορούν. Αλλά δεν θέλουν.

Πριν από μήνες, σε έναν αγώνα ένας ποδοσφαιριστής έπαιζε να χάσει η ομάδα του και να τελειώσει το σκορ με πάνω από 3,5 γκολ. Το αποτέλεσμα ήταν στα τρία γκολ και στο 94’ έκανε μια βουτιά και έκανε πέναλτι. Φέτος έγινε σε αγώνα πρωταθλήματος. Δεν λέω όνομα, δεν θα κάνω εγώ τον εισαγγελέα και τον δικαστή. Ό,τι λέω σε εσάς το άκουσα. Αυτό θα πω, αν με καλέσει εισαγγελέας, και οι περισσότεροι θέλουν να βοηθήσουν και πάνε κατηγορούμενοι».

Για το αν η καταγγελία που έκανε βλάπτει τη Λαμία και τον κ. Παπαϊωάννου: «Ο κ. Παπαϊωάννου είμαι σίγουρος ότι είναι πεντακάθαρος, οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας και του Βόλου μπορεί να μην είναι. Κάποιοι μπορεί να συμμετέχουν. Γιατί;

Πλέον για να παίξεις στοίχημα ανοίγουν κωδικοί, λογαριασμοί, ονοματεπώνυμα, καταθέσεις. Ας το ψάξει η εισαγγελία, αυτή είναι η δουλειά τους. Αν θέλουν να εξυγιάνουν, ας ψάξουν. Δεν είναι δουλειά του Μπέου ή του Πανουργιά. Εγώ μπορεί να βλέπω ότι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι δίνει τεράστια νούμερα από τις στοιχηματικές και να το παίξω, δεν σημαίνει ότι είναι στημένο.

Παιχνίδια που είναι ύποπτα και έχουν υπόνοιες χειραγώγησης, οφείλει να τα διερευνήσει η δικαιοσύνη σοβαρά, όχι να κάνει έναν φάκελο και να τον επαναφέρει μετά από δέκα χρόνια. Πλέον οι εταιρίες με εισαγγελική παρέμβαση δίνουν απεριόριστα στοιχεία. Αριθμούς λογαριασμών, κωδικούς, νούμερα. Είναι δική τους υπόθεση. Γι’ αυτό είναι η δικαιοσύνη, για να διαλευκάνει υποθέσεις».

Αμέσως μετά ο κ. Μπέος πρόσθεσε: «Εγώ χάρηκα που στον αγώνα Βόλος-Λαμία έχασαν τα λεφτά τους, για να βάλουν μυαλό. Πριν από λίγο καιρό έκανε επώνυμη καταγγελία ποδοσφαιριστής μας. Και είπε συγκεκριμένα πράγματα, ονόματα και χρήματα (σ.σ. Μπαριέντος). Βλέπετε η υπόθεση να «τσουλάει»; Μόλις παραγραφεί η υπόθεση, θα τη βγάλουν και θα τη βάλουν στο αρχείο. Άμα πιάσουν κανέναν φουκαρά στη λαϊκή που δεν έχει ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ, αμέσως θα τον βάλουν μέσα».

Για το παιχνίδι Πανιώνιος-Διναμό Τιφλίδας που πριν λίγο καιρό παραγράφηκε η υπόθεση 19 χρόνια μετά: «Παραγράφηκε, γιατί δεν βρήκαν τίποτα».

Ακολούθως, ο παρουσιαστής της εκπομπής, κ. Θωμαΐδης, είπε ότι «έπεσε» η εγκληματική οργάνωση σε συμμορία και επειδή η συμμορία είναι πλημμέλημα, η υπόθεση παραγράφηκε, με τον κ. Μπέο να τονίζει: «Εδώ παραγράφηκαν τα δισεκατομμύρια της Siemens και δεν πήγε κανείς κατηγορούμενος».

Σε ερώτηση αν μπορεί κάποιος παράγοντας ομάδας να παίξει ένα στημένο παιχνίδι μέσω «τρίτου», ο κ. Μπέος απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι οι οποίοι «ψήνουν» ή πείθουν κάποιον να παίξει για λογαριασμό τους. Δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν το ξέρω αν γίνεται. Το θέμα είναι ότι η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της μία επίσημη καταγγελία. Αν θέλουν να ψάξουν σε βάθος, είναι πολύ εύκολο. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν τους βοηθάει, γιατί δεν ήταν το επιθυμητό. Όμως θα μπορούσαν να μάθουν ποιοι παίξανε αυτά τα λεφτά και από εκεί να ξετυλιχτεί το κουβάρι. Και όταν το μάθουν, μπορεί να διαπιστώσουν αν ήταν μιλημένος κάποιος, όπως ο διαιτητής.

Ας το κάνει κάποια στιγμή η δικαιοσύνη, γιατί έξω από τις τέσσερις γραμμές στον χώρο του ποδοσφαίρου, υπάρχουν κάποια λαμόγια, όπως λέμε στη λαϊκή γλώσσα, όπως μάνατζερ, νταλαβερτζήδες, που αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν θα δώσω κάποιο όνομα εγώ, αυτή είναι δουλειά της δικαιοσύνης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου